Skip to main content

Pătraru, la ultima ediţie din sezon pe TVR. "Ordinul pe unitate este clar. A fost dat acum mai bine de şapte luni: Starea naţiei, afară de pe postul naţional"

 
Pătraru, la ultima ediţie din sezon pe TVR. "Ordinul pe unitate este clar. A fost dat acum mai bine de şapte luni: Starea naţiei, afară de pe postul naţional"

"La ora asta, miercuri, 13 iunie, habar nu am ce vom face", a spus Dragoş Pătraru la utlima ediţie din sezon, la TVR 1.

Publicitate

"E foarte posibil să mergem acasă şi să nu mai revenim nicăieri", a continuat. Şi a terminat cu un mesaj optimist:

"Încă mai am speranţe că ne vom vedea cu încă un sezon al acestei emisiuni, chiar dacă în acest moment habar nu am unde. Aşa că vă spun la revedere, nu adio!"

Legat de relaţia cu TVR:

"Ordinul pe unitate este clar şi a fost dat acum mai bine de şapte luni: Starea naţiei, afară de pe postul naţional. Este misiunea noului management. Ieri, departamentul juridic căuta încă nişte motive să fim daţi afară fără să se ajungă la procese şi la plata unor daune.

E amuzant ce se întâmplă. La procese oricum vom ajunge, pentru că încercări de intimidare, de cenzură, pentru că abuz în serviciu din partea unor oameni de aici, aduşi de partid de pe stradă şi puşi în funcţii de conducere, pentru că tratament diferenţiat acordat unor producţii ale televiziunii publice."

Dragoş Pătraru, miercuri, 13 iunie, la ultima emisiune din sezon la TVR 1:

Da, astăzi se încheie cel de-al cincilea sezon al emisiunii Starea naţiei, cel de-al treilea al nostru, la TVR. E ceva, nu? Înseamnă aproape o mie de emisiuni. Cu bune şi cu rele. Dar n-ar fi fost nici măcar zece emisiuni, dacă n-aţi fi fost voi, telespectatorii Starea naţiei. Sunteţi cei mai importanţi, la emisiunea asta. Ştiţi de ce? Pentru că ne oferiţi libertatea de a încerca să apărăm seară de seară interesul public, nu corporaţii, nu partide, nu instituţii de forţă ale statului.

Se spune că un jurnalist îşi ia câtă libertate vrea. Ei bine, pentru că v-am avut pe voi, pentru că v-am chinuit pe voi, plimbându-vă de la o televiziune la alta, am putut să ne luăm toată libertatea. Uneori am sărit calul, de multe ori am greşit, dar am acţionat întotdeauna cu bună credinţă, având în vedere interesul publicului. Şi pentru sprijinul ăsta total al vostru, fără de care presa adevărată nu poate exista, vă mulţumim.

Ştiu, vă întrebaţi ce vom face în continuare. Şi noi.

La ora asta, miercuri, 13 iunie, habar nu am ce vom face. În mod normal, în contractul meu scrie să el se prelungeşte automat dacă ne îndeplinim clauza de audienţă minimă, de 1,5 puncte. Apropo, unii se premiază serios, aici, la TVR, când fac un punct de rating, noi trebuie să facem minimum 1,5. Da, libertatea editorială e scumpă. Financiar, emisiunea îşi acoperă costurile din reclame, tot ce am spus despre ce se întâmplă la TVR a avut în spate interesul public - staţi să vedeţi ce mai urmează, că nici n-am început.

Foarte mulţi oameni minunaţi din interior ne susţin şi le mulţumesc pentru asta, probabil vor face şi ei obiectul restructurărilor care se pregătesc cu atenţie în nişte birouri.

Doar că ordinul pe unitate este clar şi a fost dat acum mai bine de şapte luni: Starea naţiei, afară de pe postul naţional. Este misiunea noului management. Ieri, departamentul juridic căuta încă nişte motive să fim daţi afară fără să se ajungă la procese şi la plata unor daune.

E amuzant ce se întâmplă. La procese oricum vom ajunge, pentru că încercări de intimidare, de cenzură, pentru că abuz în serviciu din partea unor oameni de aici, aduşi de partid de pe stradă şi puşi în funcţii de conducere, pentru că tratament diferenţiat acordat unor producţii ale televiziunii publice...

Pentru că e foarte posibil să mergem acasă şi să nu mai revenim nicăieri, vreau să mai mulţumesc celor de aici, de la televiziunea publică, alături de care am lucrat excelent, în ultimul an.

Oamenii cu care lucrăm direct şi pe care nici măcar pe ecran, aşa, în fugă, nu i-am trecut - dacă îi vedeţi acum înseamnă că am reuşit s-o facem şi pe asta - dar şi cei care ne transmit, de când am revenit aici, mesaje de susţinere. Iar eu par un tip inteligent pentru că în mine vedeţi, seară de seară, munca a 15 oameni.

Am reuşit, împreună cu oamenii minunaţi de aici din TVR, să facem peste o sută de scenete, în acest sezon. Încheiem emisiunea cu un montaj din aceste momente, care pentru mine au fost o experienţă fantastică. Le mulţumesc celor de la costume, de la recuzită, fetelor de la machiaj, fără de care totul ar fi arătat foarte trist.

Încă mai am speranţe că ne vom vedea cu încă un sezon al acestei emisiuni, chiar dacă în acest moment habar nu am unde. Aşa că vă spun la revedere, nu adio! Ţinem legătura pe pagina noastră de facebook, dacă vreţi, puteţi să descărcaţi aplicaţia Stareanaţiei, e gratuită.

Vezi interviul VIDEO acordat Paginademedia.ro de Dragoş Pătraru, aici.

VIDEO. Mesajul lui Dragoş Pătraru din finalul ultimei ediţii Starea Naţiei:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • anonim anonim
    tvr este un post comunist! dragos patraru nu o sa se mai intoarca in viata lui acolo!
  • mile mile
    Ce de pacalici invidiosi! Lasati-l pe patraru in pace ca toti impreuna nu faceti cat el. Vorbesc de inteligenta, desigur!
  • Aka Aka
    Patrarule, nimanui nu-i pasa de emisiunea ta de ***, pline de glume rasuflate. Esti o *** ca toate celelalte *** care lucreaza pentru tvr. Esti jalnic si deloc amuzant. Glumele tale sunt chinuite. Mi-e si mila de tine cand vad cum te chinui sa scoti un banc. Faci o fata de parca ai fi pe cacastoare, constipat, incercand sa dai afara cel mai mare *** vazut vreodata. Sa-ti aduc aminte ca ai plecat de la tvr cu scandal si te-ai dus la digi. N-ai facut nimic acolo si-ai plecat cu scandal la tvr, unde nu ti se cerea rating, dar sugeai cu pofta bani publici. Si-acum pleci iarasi cu scandal. Daca te mai ia vreo televiziune, inseamna ca s-au prostit rau de tot.
  • Nic Nic
    Felicitari, Dragos Patraru! Sper ca vei continua, desi lupta cu politicul e foaaaarteee grea!
  • Johnny English Johnny English
    5 ani x 25.000 euro/luna, plus despagubiri de 100.000 de euro de la digi = 1.600.000 de euro. Eu zic ca a ramas cu jumate in mana pentru el. Faceti si voi socoteala de ce se victimizeaza actorul asa de mult si ca il face un ordin pe unitate? Care unitate? Unitatea lui Ghita, de care apartine si comediantul? Pai de aia se vaita de celelalte unitati. Interesul lui este doar banu, restul e vrajeala fara nicio dovada sau scop nobil.
  • Alexandru Alexandru
    BRAVOO. Dragos Patraru. Felicitari pt. ce ai facut si pt.faptul ca Incerci Sa Deschizi Ochi unei Natiuni Blazate si Oarbe. ROMANIA TREZESTETE.!!!!
  • johhny bravo johhny bravo
    Je suis Pătraru.
  • Vasile Ion Vasile Ion
    Cum nu are unde sa plece? Pai la romania tv nu il asteapta Ghita la unitate? Ce victima dom’ne! Cat despre costuri... Nu a platit niciodata costurile de inchiriere a studioului, operatorii, curentul, recuzita, machiajul, oamenii din tvr implicati, spatiul in care isi desfasoara activitatea. A dat si el cateva mii de euro pe luna sa zica ca a facut profit pt tvr, dar a scos pe partea cealalta inzecit. Ce profitabil e sa faci afaceri cu statul si sa te victimizezi ca te hartiuieste tot statul!
  • Poalelungi Iorgu Poalelungi Iorgu
    Mai sunt câțiva rău ați prin TVR care trebuie trimişi la dracu ' !
  • Poalelungi Iorgu Poalelungi Iorgu
    Foarte bine ! Un jurnalist *** Du-te , *** la muncă !
  • Dannyboy Dannyboy
    @Sorin in primul rand, Patraru nu e jurnalist, ci bufon. Da-mi exemplu de o ancheta jurnalistica serioasa a domnului in cauza. In al doilea rand, chiar de ar fi fost, nu e deontologic sa scuipi unde mananci. Da-mi un exemplu de angajat, care toarna discutii private intr-o firma, si inca mai e pastrat in functie. Libertatea de exprimare nu inseamna sa torni angajatorul. Si apoi, poate ma luminezi si cu privire la "dezvaluirile senzationale", pe care le-a promis desucheatul. Ca inca nu am vazut nimic demn de a fi luat in seama.
  • Hai Romania! Hai Romania!
    Vreti sa vedeti cum se lupta patraru cu “fortele raului” din tvr? Cautati pe net si il veti gasi alturi de iuliana marciuc land premii la o gala fara valoare. Pentru cei care nu stiu, iuliana marciuc este cea care a fost prinsa in offside de curtea de conturi cand, la fel ca patraru si iuliana tudor, s-a folosit de infrastructura tvr pentru a realiza emisiuni externe produse intern si a decontat totul extern. Aceeasi Marciuc care a organizat 5 semifinale eurovision si o finala nationala, plus necalificarea la lisabona insumand cel putin 400.000 de euro. Aceeasi care va superviza un fabulos cerb de aur la pret triplu, de centenar. Astia sunt prietenii lui Patraru: Iuliana Marciuc si Irina Radu, cele care au falimentat tvr-ul financiar si editorial in ultimii ani, rezultatele regasindu-se in rating.
  • Mile Mile
    “Unitatea..., ordinul..., buscu..., patraru..., caravencii..., vantu...., ce lupta dom’ne! Ce lupta! Si duc profit tvr-ului, dar trag profit din bani publici! Ce lupta dom’ne! Pe unitate dom’ne. E atat de valoarosa aceasta emisiune incat o vor scoasa!”
    Ce minciuni! O emisiune care nu vine cu nicio dovada, nicio ancheta jurnalistica sustinuta de dovezi incontestabile. Doar cancan-uri! Normal ca atunci cand vorbesti prostii chiar despre televiziunea unde emiti sa nu se mai doreasca prelungirea contractului. Prostii inseamna afirmatiii fara dovezi si fara valoare, nu adevaruri care deranjeaza. Asta e starea natiei, un altfel de in gura presei sau un altfel de lumea lui banciu. Spectacol fara continut, spectacol slab cu actori de mana a saptea.
  • Livia Pila Livia Pila
    Cine pune pariu cu mine ca in toamna va fi tot pe tvr? Ce tragedie dom’ne sa faci afaceri profitabile din bani publici si sa pretinzi ca te lupti cu fortele raului, cand tu de fapt iti iei bani tot de la aia pe care ii injuri. Ce comediant fals! Interesul lui a fost doar propriul buzunar pe care si l-a umplut, asigurandu-si traiul decent in viata asta si cam atat. Pentru 10000 de euro pe luna m-as lupta si eu cu toti oricand, la fel ca toader, nu doar de luni pana joi, iar in timpul liber sa ma afisez cu cei pe care ii critic. Rusine pentru Patraru si echipa pentru aceasta emisiune de cancan pe care o fac la postul public.
  • Miriam Racord Miriam Racord
    Domnul Pătraru va avea de lucru și pe mai departe.
    Sugerez domnilor de la casele de pariuri să introducă un pariu cu numele televiziunii la care va avea domnul Pătraru emisiune din toamnă!

Trimite un comentariu

sus