Skip to main content

TVR a rupt contractul cu Dragoş Pătraru. Realizatorul, notificat de rezilierea contractului

 
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Conducerea Televiziunii Române a rupt contractul cu Dragoş Pătraru. Anunţul a fost făcut de Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru Cultură şi Mass-media din Camera Deputaţilor, care a şi prezentat un fragment din notificare, scrie News.ro.

Publicitate

Notificarea semnată de Preşedintele TVR şi adresată lui Dragoş Pătraru spune că „Societatea Română de Televiziune (SRTv) a decis denunţarea unilaterală a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat şi completat prin Actele adiţionale nr. 1/16 ianuarie 2018 şi nr. 2/ martie 2018.”

Ce va face Dragoş Pătraru în continuare:

"În legătură cu reacţia la notificare, răspunsul îi va aparţine avocatului", a declarat Dragoş Pătraru pentru Paginademedia.ro.

Ce se va întâmpla cu emisiunea:

"Vom face tot ce este omeneşte posibil ca telespectatorii noştri să vadă emisiunea la televizor din 6 august", a spus Pătraru.

Potrivit deputatului, motivele pentru care TVR a decis încetarea colaborării cu Dragoş Pătraru din cauza afirmaţiilor pe care acesta le-a făcut în cadrul emisiunii:

„Date fiind componenţa noului CA, din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, comportamentul noului PDG, Doina Gradea, faţă de angajaţi, măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privinţa mai multor producţii, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni - noi, cei de la «Starea naţiei», nu vom mai accepta să producem această emisiune aici, după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba.

Nu facem muncă patriotică, departe de noi asta, dar spre deosebire de conducerea asta numită politic, noi am venit cu bani de acasă la TVR, am investit aici aproape 50.000 de euro, împreună cu prieteni şi fani ai emisiunii, în decor, birouri, amenajări, tehnică, facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audienţă la postul public şi nu mai putem gira, prin prezenţa noastră aici, o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public.“

Gigel Ştirbu a mai spus faptul că „este evidentă subordonarea politică a politicii editoriale din TVR, iar rolul televiziunii publice nu mai este de ceva timp acela de a informa corect şi imparţial publicul. Formula "televiziunea publică" este una perimată, pentru că TVR nu mai este o televiziune publică, ci una a unui partid"

Vezi interviul VIDEO acordat Paginademedia.ro de Dragoş Pătraru, aici.

VIDEO. Mesajul lui Dragoş Pătraru din finalul ultimei ediţii Starea Naţiei:

Citeşte şi:

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Costin Costin
    Te asteptam Dragos, cu intreaga echipa si cu speranta ca veti gasi mai greu subiecte satirizante ! ( gandire utopica si superoptimista)
  • alex2 alex2
    hai sa vedem cine il mai primeste dupa ce a vorbit urat de toti fostii patroni.
  • livia pila livia pila
    Ia vedeti ca tvr a scos la concurs pentru urmatoarea grila un late night show. O fi cu dedicatie pentru patraru. Oricum romania tv il asteapta cu bratele deschise. Ghita si Patraru stiu de ce. Tot din categoria ordin pe unitate...
  • Pop Pop
    Multumim TVR ca ne-a scapat de domnul Patraru. Ii dorim mult succes la Nasul TV, pana cand, in pana de idei, ii va ameninta si pe acestia cu tot felul de dezvaluiri (fara a le mai face) sau ii va asculta cu reportofonul. Evident, ca si PSD-ul, totul e pentru binele poporului. Drum bun!
  • DINA LILICA DINA LILICA
    HAI, DRAGOS, TE ASTEPTAM
  • livia pila livia pila
    Sinistra GRADEA DOINA a indeplinit ordinele. Angajatii TVR tac. Sunt fara coloana vertebrală. Jalnici, neprofesioniști, speriati.
  • geo geo
    Nu pleacă Pătraru fără proces(e) de la cașcavalul TVR...și să o lase mai moale pe asta cu ”interesul telespectatorului”...

Trimite un comentariu

sus