Skip to main content

Ce înseamnă revenirea Radio Europa Liberă în România? Ioana Avădani, CJI: O infuzie de jurnalism factual sau de comentariu decent și competent ar fi bine venită

 
Ce înseamnă revenirea Radio Europa Liberă în România? Ioana Avădani, CJI: O infuzie de jurnalism factual sau de comentariu decent și competent ar fi bine venită
Ioana Avădani

Radio Europa Liberă își anunță din nou prezența în România, la 10 ani după ce a decis să se retragă. Radio Europa Liberă, companie media finanțată de Congresul Statelor Unite, a făcut anunțul zilele trecute. 

Publicitate

Ce înseamnă această mutare? Ioana Avădani, director general al Centrului pentru Jurnalism Independent, a comentat pentru Paginademedia.ro decizia:  

„Reluarea programelor pentru Romănia ale postului Radio Europa Liberă transmite un semnal foarte clar: interesul Statelor Unite pentru regiune, în general și pentru România, în particular”, spune Ioana Avădani. 

Nu aș lega această revenire de o îngrijorare specială față de situația democrației din România (există țări în jurul nostru cu erodări mai vizibile și mai avansate ale democrației), ci, mai degrabă, de o creștere a influenței discursului iliberal cu influențe sau pe canale din Est. Ca dovadă, interesul pentru România și Bugaria”, a mai adăugat șefa CJI. 

Ea spune în final că „o infuzie de jurnalism factual sau de comentariu decent și competent ar fi bine venită, într-un spațiu mediatic din ce în ce mai sufocat de părtinire și dezinformare.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Era si timpul sa avem si noi un radio decent !!! Ascult radio de dimineata pana seara, nu ma uit la tv si nu citesc ziare online cancan-iste! Radioul imi pare cel mai okay pe timp de munca, in masina, la serviciu, in vacanta, la iarba verde, urcari pe munte, plimbari cu bicicleta, in bucataie...etc. etc. e decent si cu adevarat de atmosfera buna! Sa ne traiesti dragul nostru RADIO !!!
  • Mi-i şi imaginez pe frumoşii & liberii de prin pieţe cumpărându-şi câte un tranzistor de la anticariat, baricadându-se în dormitor şi ascultând la radio, de sub plapumă, ştirile Frii Iurop despre cele mai recente izbânzi ale lui DeNeAaa Săvinăsăvăia în lupta-i neostoită cu The Red Plague.
  • Ca să răspundem întrebării din titlu: Înseamnă că structurile deja trimise nu mai fac față distracției. În rest, îmi place denumirea "centrul pentru jurnalism independent". Și să mai zici că USA nu înseamnă Uniunea Sovietică Ailaltă. Sunteți penibili.
  • E semnal clar ca se-mpute treaba in presa de la noi. Cu atatea dezinformari instigari manipulari si mizerii in mass-media viitorul n-arata bine. Si americanii nu fac nimic la intamplare. Nu stiu cine mai ascuta radio zilele astea poate ar fi suficient un site.

Trimite un comentariu