Skip to main content

Consiliul Concurenței analizează preluarea Gazetei Sporturilor de către Ringier Sportal

 
Consiliul Concurenței analizează preluarea Gazetei Sporturilor de către Ringier Sportal

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care Gazeta Sporturilor intră în portofoliul Ringier Sportal. Din informațiile Paginademedia.ro, un răspuns va fi dat în termen de aproximativ două luni. 

Publicitate

„Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Ringier Sportal SRL preia unele active ale ziarului cotidian Gazeta Sporturilor (GSP).
Ringier Sportal SRL este o companie ai cărei asociați sunt Ringier AG și Digital Ventures Ltd. Ringier AG face parte din Grupul Ringier, iar Digital Ventures Ltd este o societate constituită conform legislației din Bulgaria”, arată Consiliul Concurenței într-un comunicat de presă. 

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.”, mai arată instituția.  

Reamintim că anunțul oficial al tranzacției prin care Ringier Sportal a cumparat Gazeta Sporturilor de la trustul Intact a fost făcut în urmă cu aproximativ două săptămâni. 

Ziarul a fost cumpărat de Ringier România și compania bulgară Sportal Media Group, printr-o societate nou înființată, Ringier Sportal SRL. 

Tranzacția include edițiile print (cu o medie de vanzari de 20.000 exemplare) și online (cu 3,5 milioane unici lunar) și asigură transferul echipei.

Sportal Media Group este deținută de Stilian Shishkov. Acesta a fondat mai multe proiecte online din Bulgaria. De asemenea, este membru al Media Comittee la UEFA. 

Citește și:

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Saracule eu am 41 de ani si cumpar doua ziare zilnic
    *** saracii cum va da ti voi cu parerea si sunte ti *** nu aveti bani de doua ziare
  • Tranzactia s-a finalizat desi, in mod normal, trebuia sa se astepte decizia Consiliului Concurentei(CC). Si daca cei de la CC se vor pronunta impotriva acestei preluari.
  • Duceti-va la o taraba cu ziare si o sa vedeti ca numai oamenii 60+ mai cumpara print, si doar pentru rebusuri si femei goale.

Trimite un comentariu