Skip to main content

Decât o revistă și BRD au lansat o platformă de învățământ alternativ

 
Decât o revistă și BRD au lansat o platformă de învățământ alternativ

Jurnaliștii Decât o Revistă lansează un nou proiect editorial susținut de BRD, Școala9.ro, ce va fi condus de Georgiana Ilie, din poziția de redactor-șef. Scopul proiectului este crearea unui sistem alternativ de învățământ, au anunțat reprezentanții proiectului.

Școala 9 este un demers educativ dedicat elevilor din ciclul preuniversitar, părinților și profesorilor acestora. 

Potrivit reprezentanțiilor proiectului, acesta își propune să aducă în atenția publicului câteva metode dedicate dezvoltării performanței și calității în educației. 

Publicitate

Ce conține platforma: 

 • Secțiunea Clasă, cu articole despre și dedicate adolescenților
 • Secțiunea Laborator, în care sunt analizate metode de învățare 
 • Cancelarie, cu povești ai unor profesori din școala românească
 • Dezbatere, o secțiune în care sunt analizate teme diverse legate de educație, cu argumente pro și contra, și în care cititorii pot vota argumentația care i-a convins

Georgiana Ilie, redactor-șef:

"Școala9 este locul în care profesorii, părinții și copiii își pot recunoaște viața de fiecare zi din școală. Nașterea unui nou sistem de educație – unul în care profesorii folosesc metode moderne de predare, în care elevii sunt pregătiți pentru lumea de azi, în care părinții sunt partenerii reali ai școlii - nu se poate face fără implicarea activă a tuturor acestor părți"

Cosmina Frîncu, Brand Communication Manager BRD: 

„Platforma Școala9 a apărut ca idee atunci când am constatat că nu există un spațiu public în care să se pună în discuție idei moderne despre educație. Sigur subiectul este tratat și de presă și de mulți experți în educație sau ONG-uri, însă de multe ori pe canale diferite. Credem că este nevoie să construim o piață a ideilor despre educație care să pornească din interiorul sistemului, și nu de la marginea lui sau creând o alternativă la el.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • @Biz
  Multumesc!
  In loc sa modernizeze scolile profesionale, Ecaterina Andronescu le-a distrus, iar acum suntem o tara de psihologi, avocati si filologi care se plang ca sunt baby-sitteri in Italia. Ne meritam soarta, si isi merita si ei soarta, ca au fost snobi si s-au dus acolo unde au crezut ei ca este o facultate "de viitor". Ce naivitate!
 • @Ilie de la scularie

  Mai bine spus nici ca se poate. Sper sa mai fie destui care gandesc ca Dumneavoastra in tara asta spalata pe creier nonstop de media, corporatisti si politicieni.
 • "demers educativ dedicat elevilor din ciclul preuniversitar"
  "o piata a ideilor despre educatie care sa porneasca din interiorul sistemului"

  Ce vrajeli ! Tinerii vor sa ia bac-ul !
  Acesti oameni sunt rupti de realitate, mai bine ar promova scolile profesionale, ca suntem o tara de licentiati care nu stiu sa faca nimic, si ne plangem ca sfarsim la capsuni in vest, ca muncitori necalificati.

Trimite un comentariu