Skip to main content

Gazeta Sporturilor. Ilie Dobre a comentat ultimul derby din carieră: „Am făcut totul cu pasiune pentru Măria Sa radio-ascultătorul!”

 
Gazeta Sporturilor. Ilie Dobre a comentat ultimul derby din carieră: „Am făcut totul cu pasiune pentru Măria Sa radio-ascultătorul!”

„Ilie Dobre a comentat ultimul Derby de România din carieră pentru Radio România Actualităţi", informează Gazeta Sporturilor în ediţia de astăzi, 31 iulie.

Publicitate

Potrivit textului, Ilie Dobre, comentator sportiv al Radio România Actualităţi, a comentat ultimul derby FCSB - Dinamo din carieră. De asemenea, aceeaşi sursă anunţă că Dobre urmează să se pensioneze după o carieră de 34 de ani în radio.

„Am comentat aproape 1.700 de meciuri în direct de pe stadion, nu din studio sau mai ştiu eu de unde. Am făcut totul cu pasiune pentru Măria Sa radio-ascultătorul!

Tot ce am făcut în viaţa asta a fost pentru cei care mă ascultau şi pentru care trebuia să comentez perfect ca să-şi imagineze ceea ce vedeam eu. Am trecut în viaţa asta prin multe şicane, dar am reuşit să le depăşesc cu bine.

Acum mă retrag, trebuie să fac loc tinerei generaţii. Ies cu capul sus din scenă, dar nu aş mai rămâne chiar dacă aş fi dorit la Radio România Actualităţi."

Publicaţia sportivă i-a dedicat o pagină întreagă lui Ilie Dobre. Textul subliniază câteva momente importante din viaţa comentatorului sportiv.

Acesta a povestit că reperele sale în radio au fost Domozină, Ţopescu sau Ghiţulescu. Ştirea aminteşte printre altele de recordurile pe care le-a stabilit sau de amănunte din perioada comunistă:

„Comuniştii m-au scos de pe post. Eu aveam curaj şi comentam când lumea când lumea îmi reproşa ceva. Mi s-a spus de multe ori că am un stil prea alert de comentariu şi că ar fi bine să mă temperez.

Le-am explicat că aşa trebuie comentat, dar nu i-a interesat", a spus Ilie Dobre pentru Gazeta Sporturilor.

Ilie Dobre a stabilit mai multe recorduri, recunoscute de Guiness World Records, de-a lungul timpului din postura de comentator sportiv. El a reuşit, printre altele:

  • Transimisiunea directă la radio a unui gol fără respiraţie - 35 secunde şi 6 zecimi
  • Transmisiunea directă la radio a unui gol cu o singură respiraţie - 1 minut şi 8 secunde
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cr cr
    *** derby! :))
  • geo geo
    La cate gafe a facut omusorul acesta in viata lui s-ar putea scrie un roman.
  • livia pilă livia pilă
    Individul Dobre Ilie lucra până în decembrie 1989 la Redactia Agrară a Radioului. A vrut să tragă și el oarece profit din Revoluție, a simulat o grevă a foamei și așa a ajuns el de la adidașii de pui la cei ai fotbalistilor. Aceasta este miraculoasa carieră și istoria demnittății lui nea Ilie.
  • Alex Alex
    Nu cumva la Revolutie au vrut sa-l dea afara de la Radio pentru incompetenta si a amenintat ca se arunca pe geam, urcandu-se pe un scaun?
  • ase ase
    greu de tot a scapat "maria sa radio-ascultatorul' de beleaua asta
  • Ilie Năstase Ilie Năstase
    Un fel de Veoreca Dancilă. Habar nu are ce comentează. Despre cărțile lui? Hai să fim serioși!
    Dicție de ***, voce de tomberon.
  • mila mila
    un erou
  • Rudi Rudi
    Un mascarici glorificat gratuit. N-a avut nici voce, nici charisma si, in plus, a scris mai multe carti (toate absolut rusinos de proaste) decat a citit! In tara asta rasturnata cu susu-n jos, atarnatorul asta a devenit un star care a papat si s-a plimbat pe banul statului in toata lumea fara sa dea o stire exclusiva in viata lui.

Trimite un comentariu

sus