Skip to main content

Gazeta Sporturilor. Ilie Dobre a comentat ultimul derby din carieră: „Am făcut totul cu pasiune pentru Măria Sa radio-ascultătorul!”

 
Gazeta Sporturilor. Ilie Dobre a comentat ultimul derby din carieră: „Am făcut totul cu pasiune pentru Măria Sa radio-ascultătorul!”

„Ilie Dobre a comentat ultimul Derby de România din carieră pentru Radio România Actualități", informează Gazeta Sporturilor în ediția de astăzi, 31 iulie

Publicitate

Potrivit textului, Ilie Dobre, comentator sportiv al Radio România Actualități, a comentat ultimul derby FCSB - Dinamo din carieră. De asemenea, aceeași sursă anunță că Dobre urmează să se pensioneze după o carieră de 34 de ani în radio. 

„Am comentat aproape 1.700 de meciuri în direct de pe stadion, nu din studio sau mai știu eu de unde. Am făcut totul cu pasiune pentru Măria Sa radio-ascultătorul!

Tot ce am făcut în viața asta a fost pentru cei care mă ascultau și pentru care trebuia să comentez perfect ca să-și imagineze ceea ce vedeam eu. Am trecut în viața asta prin multe șicane, dar am reușit să le depășesc cu bine.

Acum mă retrag, trebuie să fac loc tinerei generații. Ies cu capul sus din scenă, dar nu aș mai rămâne chiar dacă aș fi dorit la Radio România Actualități."

Publicația sportivă i-a dedicat o pagină întreagă lui Ilie Dobre. Textul subliniază câteva momente importante din viața comentatorului sportiv.

Acesta a povestit că reperele sale în radio au fost Domozină, Țopescu sau Ghițulescu. Știrea amintește printre altele de recordurile pe care le-a stabilit sau de amănunte din perioada comunistă:

„Comuniștii m-au scos de pe post. Eu aveam curaj și comentam când lumea când lumea îmi reproșa ceva. Mi s-a spus de multe ori că am un stil prea alert de comentariu și că ar fi bine să mă temperez.

 Le-am explicat că așa trebuie comentat, dar nu i-a interesat", a spus Ilie Dobre pentru Gazeta Sporturilor. 

Ilie Dobre a stabilit mai multe recorduri, recunoscute de Guiness World Records, de-a lungul timpului din postura de comentator sportiv. El a reușit, printre altele:

  • Transimisiunea directă la radio a unui gol fără respirație - 35 secunde și 6 zecimi
  • Transmisiunea directă la radio a unui gol cu o singură respirație - 1 minut și 8 secunde
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Individul Dobre Ilie lucra până în decembrie 1989 la Redactia Agrară a Radioului. A vrut să tragă și el oarece profit din Revoluție, a simulat o grevă a foamei și așa a ajuns el de la adidașii de pui la cei ai fotbalistilor. Aceasta este miraculoasa carieră și istoria demnittății lui nea Ilie.
  • Nu cumva la Revolutie au vrut sa-l dea afara de la Radio pentru incompetenta si a amenintat ca se arunca pe geam, urcandu-se pe un scaun?
  • Un mascarici glorificat gratuit. N-a avut nici voce, nici charisma si, in plus, a scris mai multe carti (toate absolut rusinos de proaste) decat a citit! In tara asta rasturnata cu susu-n jos, atarnatorul asta a devenit un star care a papat si s-a plimbat pe banul statului in toata lumea fara sa dea o stire exclusiva in viata lui.

Trimite un comentariu