Skip to main content

Replici din emisiunea din care a fost scos Bucurenci. Moderatoarea: „Aici gândiţi cu sufletul şi mai puţin cu logica. Fiecare încearcă să manipuleze aşa cum consideră”

 
Replici din emisiunea din care a fost scos Bucurenci. Moderatoarea: „Aici gândiţi cu sufletul şi mai puţin cu logica. Fiecare încearcă să manipuleze aşa cum consideră”

Cum s-a desfăşurat discuţia din platou în emisiunea din care Dragoş Bucurenci a fost dat afară întrucât moderatoarea "s-a simţit jignită"?

Publicitate

Actorii principali: Alexandra Păcuraru, moderatoarea emisiunii şi fiica acţionarului postului Maricel Păcuraru, Dragoş Bucurenci, om de comunicare şi activist civic, Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei, şi Adrian Albu, rănit în incendiul de la Colectiv.

Discuţia trebuia să fie despre românii care emigrează, dar s-a ajuns la homosexualitate şi la „păcatele” Bisericii Ortodoxe.

Mai mult, Alexandra Păcuraru şi-a ieşit din rolul de moderator şi a intrat într-un schimb de replici cu Dragoş Bucurenci pe subiectul credinţei.

„Lămureşte-mă şi pe mine de ce noi toţi ceilalţi să renunţăm la valorile noastre, să renunţăm să mai mergem la biserică pentru că voi spuneţi că nu vă regăsiţi”, l-a întrebat Alexandra Păcuraru.

„Am spus eu că nu trebuie să mai mergeţi la biserică? Mergi liniştită la biserică”, i-a transmis Bucurenci.

„Eu mă duc în fiecare duminică la biserică, astăzi n-am ajuns pentru că am avut zborul, dar aşa vreau să-mi cresc copiii şi ăsta este spiritul”, i-a replicat realizatoarea emisiunii.

După mai multe astfel de schimburi de replici, la pauză, Dragoş Bucurenci a fost invitat să părăsească platoul. Incidentul a fost anunţat chiar de Păcuraru pe post, după pauza publicitară:

„I-am cerut domnului Dragoş Bucurenci să părăsească această emisiune pentru că eu m-am simţit jignită. Nu iau partea Bisericii, nu joc rolul nimănui, joc rolul meu. Eu m-am simţit jignit, m-am simţit sfidată. Şi dacă asta este credinţa mea, aşa am crescut, acestea sunt valorile mele, vă rog mult, şi o fac public, să mă respectaţi, pentru că eu sunt omul care vorbeşte prin fapte. Nimeni nu va putea niciodată să mă arate cu degetul că am spus ceva, dar nu am făcut nimic. Aşa că respectaţi-mă, ca să vă respect şi eu.”

Redăm în continuare parte din discuţia purtată în platou:

Vasile Bănescu: (...) Vreau să mi se dea un exemplu de un preot care a vânat vreodată vreun homosexual în România. Vreau să mi se dea exemple de homosexuali persecutaţi de biserică. Aceste minciuni sunt pur şi simplu dezonorante pentru oricine le practică.

Dragoş Bucurenci: Este dezonorant că vă despărţiţi de tradiţia bisericii pe care o reprezentaţi.

Vasile Bănescu: Dumneavoastră nu cunoaşteţi tradiţia bisericii.

Dragoş Bucurenci: O cunosc foarte bine, din păcate.

Vasile Bănescu: Dacă aţi cunoaşte-o nu aţi putea oferi o asemenea explicaţie.

Alexandra Păcuraru: De ce „din păcate”, tu provii dintr-o femeie şi un bărbat. Adică părinţii tăi sunt din sexe opuse.

Dragoş Bucurenci: Eu provin dintr-o familie în care doi oameni s-au iubit şi se iubesc în continuare şi eu cred că asta este o familie în care un copil trebuie să crească. Cunosc foarte mulţi copii proveniţi dintr-o femeie şi un bărbat, care au crescut în bătăi, care au crescut în alcoolism, care au crescut în violenţă.

Alexandra Păcuraru: Asta este o dramă, o nenorocire.

Dragoş Bucurenci: Ştii ce le spune biserica femeilor bătute de bărbaţii lor? Să-şi accepte această caznă, pentru păcatele lor...
(...)

Dragoş Bucurenci: Eu sunt un om care s-a întors în ţară şi port cu greu acest abuz majoritar, dar m-aş bucura să-i am şi pe ei alături (oameni plecaţi din ţară - n.r.).

Alexandra Păcuraru: Atunci lămureşte-mă şi pe mine de ce noi toţi ceilalţi să renunţăm la valorile noastre, să renunţăm să mai mergem la biserică pentru că voi spuneţi că nu vă regăsiţi.

Dragoş Bucurenci: Am spus eu că nu trebuie să mai mergeţi la biserică? Mergi liniştită la biserică.

Alexandra Păcuraru: Eu mă duc în fiecare duminică la biserică, astăzi n-am ajuns pentru că am avut zborul, dar aşa vreau să-mi cresc copiii şi ăsta este spiritul.

Dragoş Bucurenci: Nu ar trebui să zbori duminica dimineaţa, să ştii.

Alexandra Păcuraru: Nu? De ce? Ce se întâmplă duminica?

Dragoş Bucurenci: Slujba se întâmplă...

Alexandra Păcuraru: Nu, asta deja este urât din partea ta să ştii...

Dragoş Bucurenci: Scuză-mă, tu îmi spui că mergi la biserică în fiecare duminică şi apoi îmi spui că ai zburat duminică dimineaţă. Eu ştiu că dacă eşti o drept credincioasă, nu ar trebui să-ţi planifici nicio treabă şi să mergi la biserică.

Alexandra Păcuraru: Din punctul meu de vedere, tu îţi baţi joc de tradiţiile noastre, de valorile noastre şi de credinţa noastră. Iar dacă noi suntem un popor de credincioşi, tu ar trebui să respecţi asta şi, mai ales că eşti jurnalist, Dragoş. Tu râzi în emisiune despre această credinţă, cu care am crescut.

Dragoş Bucurenci: Eu fac parte din poporul ăsta. Această idee cu noi suntem un popor...Şi eu fac parte din acest popor şi eu am crescut cu această credinţă. La 14 ani am fost copiul de altar. Întreabă-te de ce m-am despărţit de această credinţă pe care o apără astăzi domnul Bănescu. Şi îl respect foarte mult pentru că a adus într-adevăr o poziţie mult mai rezonabilă şi tolerantă în instituţie.

Alexandra Păcuraru: Atunci de ce te-ai despărţit, sunt foarte curioasă.

Dragoş Bucurenci: (...) Dar mai este foarte mult până când biserica asta să-şi facă penitenţă pentru toate păcatele sale.

Alexandra Păcuraru: Dar tu nu vorbeşti cu respect, biserica asta...asta este biserica care ne-a botezat, biserica care ne-a dat demnitate...„biserica asta”...aşa vorbeşti, Dragoş....
(...)

Alexandra Păcuraru: Dragi români, aşa cum vedeţi, voi aţi plecat departe de casă, şi noi am rămas aici şi încă nu mai avem nici măcat un fir de respect ca să putem purta o discuţie civilizată între noi. Tot ceea ce vedeţi, aici, în această ţară, să nu vă influenţeze şi să înţelegeţi că trebuie să luaţi atitudine. Aici gândiţi cu sufletul şi mai puţin cu logica. Fiecare încearcă să manipuleze aşa cum consideră că este mai bine.

Adrian Albu: Dumneavoastră credeţi că eu am încercat să manipulez?

Alexandra Păcuraru: Eu nu mă exprim...

Dragoş Bucurenci: Dar tocmai v-aţi exprimat, iertaţi-mă..

Alexandra Păcuraru: Din punctul tău de vedere...Doar că ştiu că în acel moment, când eu eram în China, ştiu ce s-a întâmplat aici. Eu când m-am întors în China am făcut campanie...am fost şi eu membră a campaniei de donare de sânge.

Adrian Albu: Da, şi Biserica a strâns bani.

Alexandra Păcuraru: Bine, eu nu am cum să vă dau dreptate când eu ştiu când m-am întors din China că am donat sânge. Eu, inclusiv!

Adrian Albu: Eu nu neg că au strâns bani, că au făcut campanie de donare de sânge, da, şi e normal să facă aşa, cum au făcut multe televiziuni, dar au reprezentanţi – şi îmi pare rău că dânsul nu poate să accepte – au câţiva care strică.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dinu dinu
    Aceasta Alexandra Pacurar are un tata care a fost eliberat conditionat din arest si ea a facut 2 copii inainte sa se marite. Daca tot propovaduieste atata valorile crestine sa ne explice si noua cam cum se cheama in dictionarul BOR cand furi sau cand faci sex si copii in afara casatoriei? Ca ea, asa o cresint ortodoxa sigur trebuie sa stie :) Eu inteleg ca poti sa furi, preacurvesti etc...si totusi sa fii un bun crestin . :) :) :) Vad ca si sotui ei tot asa...un om religios, cu valori...:) :) :)
  • Iepurașul care zburdă pe câmpii Iepurașul care zburdă pe câmpii
    |Eu cred că doamna Păcuraru a făcut bine că a zburat duminică dimineața, pentru că zborul este una din modalitățile prin care poți fi mai aproape de Dumnezeu, iar zonele de turbulențe sunt catalizatorul care sporește rugăciunea tuturor pasagerilor, inclusiv a celor care se declară atei!
  • Gozmin Cușă Gozmin Cușă
    „Aici gândiți cu sufletul și mai puțin cu logica. Fiecare încearcă să manipuleze așa cum consideră”
    In aceste doua randuri sunt sintetizate Misiunea, Viziunea si gandirea de strateg in comunicare a dnei Alexandra Pacuraru. Aberatiile respective sunt de manual, ar trebui citite drept perle la facultatile de Jurnalism. In loc sa rada de idioteniile scrise de elevi la Capacitate sau la Bac, Realitatea TV ar trebui sa faca o emisiune de umor monitorizand programul in care duduia asta siluieste bunul simt si limba romana. Prezentator ar trebui să fie Octavian Hoandră, evident fără ciorapi, iar producător Rareș Bogdan, evident cu batistuță. Și invitat, evident prin telefon, consultantul politic Cozmin Gușă.
  • Viscri Viscri
    Bucurenci a fost un *** care se straduia sa socheze in bunul stil romanesc prin bascalie .
    I-a stat bine dat afara.
  • Zorro Zorro
    ‘Romanii pleaca din țară fiindcă sunt atei”, a glasuit la un moment dat inepta primadonă Alexandra Pacuraru inainte sa se certe cu Bucurenci. Nu, românii și-au luat câmpii pt că indivizi precum tatăl ei, celebrul Maricel-devalizatorul Poștei Române, au furat din țara asta până si speranțele. Românii s-au dus afară pt că s-au săturat să fie conduși de inși precum Gabriel Oprea, promovat intens de Realitatea TV ca posibil salvator al nației. Românii s-au cărat cu milioanele pt ca nu mai vor meritocrația prin care copiii de infractori să dea lecții de credință și de moralitate din studiouri ale unor tv care nu isi platesc darile si isi bat joc de angajati.
  • Bertalan Bertalan
    Stiu ca este off-topic, dar cum isi propune Realitatea TV sa fie credibila cand Rares Bogdan crede ca prosteste lumea *** care este Gabriel Oprea? Emisiunea in care il ridica in slavi pe acest farsor care a nenorocit destine a fost o mare ***. Oare nu ii e teama de Dumnezeu, ca tot o da de gard fata patronului infractor Pacuraru cu biserica?!
  • Marcela Marcela
    Alexandra P era doar o stupida blajina pana duminica. A facut insa rapid pasul catre o cariera uluitoare de țață isterică. Aplauzeee!
  • mihai mihai
    Bravo, Tudor Voinea, multe din ceea ce era de spus despre mocirla de la realitatea și din așa zisa presă românească a fost zis
  • Alexandru Pācuraru Alexandru Pācuraru
    O stupidā incearcā sā faca fata unui tip rasat, valoros. Pe deasupra, e si ipocrita cand bate campii despre valori pe care nu prea le are, agatandu-se si de tragedia Colectiv. Nu gaseste argumente si il da afara. Greseala unor oameni precum Dragos Bucurenci e ca accepta invitatii la asemenea suete inepte unde produc valoare adaugata pt tot felul de mediocri. O conta si PR-ul personal, dar nu e ok sa il faci in compania unor impostori.
  • johhny bravo johhny bravo
    Halucinant. E un caz care ar trebui predat in scolile de jurnalism.
  • prapastiosu prapastiosu
    Pai, nu mai e nimic de adaugat la cele scrise de Tudor Voinea.
    Asa tata, asa fiica!
  • Tudor Voinea Tudor Voinea
    Dna Iulia Bunea, comiteți un delict major numind-o pe Alexandra Păcuraru "moderatoare", "jurnalistă" sau "realizatoare" tv. Se vede din dialogul reprodus ca dansa nu are proprietatea termenilor, nu are cultura generala, nu are respect pt telespectatori.
    Pai dumneaei vorbește despre "valori", pe care le are si le cultiva din/ in familie? Cat de bisericoasa poti fii cand sotul tau a fost inainte barbatul alteia cu care deja avea un copil? Si cand tot el, dl Emil Bertalan adica, are zeci de dosare pe rolurile instantelor (verificati pe www.portal.just.ro) in calitate de interpus la potlogariile lui Maricel Pacuraru, ambii fiind invinuiti de DNA pt tot felul de ticalosii?! Ce "valori" a mostenit Alexandra de la un tată care îl concurează pe Cristi Borcea la neveste si copii? Cum accepta ea ca actionar la Realitatea ca nașul Cozmin Gușă să își bată joc de atatia oameni concediati fara sa isi primeasca drepturile, inclusiv femei in concediu de crestere copil fara drepturi? Cum vede ea faptul ca inainte de #Colectiv l-a pupat in dos pe Piedone la emisiunea ei? Cat tupeu sa ai sa ii pui pe colegi sa iti faca Fresh Refresh si tu sa iti pui doar mutra pe ecran, fara sa misti un deget?

Trimite un comentariu

sus