Skip to main content

SHARED NEWS. Recorder a dat viralul zilei pe Facebook. Un documentar despre: „Viața secretă a țărăncilor noastre"

 
SHARED NEWS. Recorder a dat viralul zilei pe Facebook. Un documentar despre: „Viața secretă a țărăncilor noastre"
Foto | Recorder

SHARED NEWS. Recorder a dat cea mai virală postare din social media, ieri. Publicația a realizat un documentar video despre femeile din mediul rural care nu au acces la consult medical pe parcursul unei sarcini.

Materialul a adunat aproximativ 10.000 de distribuiri și aprecieri pe Facebook. 

Jurnalinaliștii au vizitat mai multe comunități din diverse județe ale României, printre care Vaslui, Vâlcea și Dolj, unde au documentat o parte din acțiunile ONG-ului World Vision România.

Publicitate

Organizația efectuează sesiuni de informare cu privire la viața sexuală, sarcină și sănătate pentru mamele sau viitoarele mame din respectivele comunități.

"În sate risipite și izolate, unde se poate ajunge doar pe jos, am găsit mame care născuseră câte șase copii fără nicio supraveghere, acasă, în timp ce restul membrilor familiei dormeau. Am vorbit și cu cele care nu știu ce este un control ginecologic, deși au deja copii majori.

Ce înseamnă să fii femeie tânără și să locuiești într-un sat din România, la zeci de kilometri de cel mai apropiat spital, să crești într-un mediu în care vizita la medic e văzută ca un lux, să nu-ți cunoști corpul și să rămâi însărcinată.

Să ajungi pentru prima data în fața unui ginecolog, cu teamă și rușine, și să pleci de acolo umilită după un consult și mai multe cuvinte arogante."

Următoarea postare populară vine de pe Republica. O opinie semnată de Alex Livadaru, fost producător Pro TV. Subiectul?

"Porcii cu aripi: incredibila Românie pe care Darius Vâlcov, creierul Guvernului PSD, ne-a adus-o aseară pe un platou de televiziune"

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. recorder.ro, “DOCUMENTAR RECORDER. Viața secretă a țărăncilor noastre”, de Alina Păduraru

- 10.436 likes & shares;

2. republica.ro, “Porcii cu aripi: incredibila Românie pe care Darius Vâlcov, creierul Guvernului PSD, ne-a adus-o aseară pe un platou de televiziune”, de Alex Livadaru 

- 4.741 likes & shares;

3. hotnews.ro, “Actorii ies în stradă: Oana Pellea, Marius Manole și Florin Călinescu strâng semnături în campania ”Fără Penali”

- 3.607 likes & shares;

4. digi24.ro, “Vâlcov: Economia României a crescut cu 24%. Anul acesta vom depăşi Cehia şi Portugalia”

- 2.460 likes & shares;

5. hotnews.ro, “Noi gafe ale Vioricăi Dăncilă: Dorim să ne anexăm pe prevenție”

- 1.414 likes & shares.
 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Eu cunosc o familie din Bucuresti care, atunci cand femeia a spus ca trebuie sa mearga la spital, ca naste, barbatii au deschis sticlele de vin si au inceput sa sarbatoreasca, in loc sa sune la 112. Si este o familie normala, nu par ultimii primitivi.

Trimite un comentariu