Skip to main content

VIDEO. Topul ADC. Papaya a dat cele mai bune spoturi TV în luna iunie: Transavia, Savana şi Drobeta

 
VIDEO. Topul ADC. Papaya a dat cele mai bune spoturi TV în luna iunie: Transavia, Savana şi Drobeta

TOP ADC IUNIE. Agenţia Papaya, condusă de Robert Tiderle, a semnat cele mai bune campanii publicitare care au apărut pe TV în luna iunie, precum şi campania lunii. Spoturile pentru Transavia, Savana şi Drobeta, care au apărut pe TV, au fost selectate de membrii juriului ADC*RO pentru topul celor mai creative lucrări ale lunii iunie.

Publicitate
  • Papaya a gândit cea mai bună campanie din luna iunie pentru Transavia: Dacă mai mulţi ar fi făcut lucrurile aşa cum trebuie. Totodată, campania pentru Transavia a obţinut şi titlul de cel mai bun spot de pe tv în luna iunie.

La 100 de ani de la Unire, Petru Cuciuc, Robert Şopârlache, art directors şi Valentin Lică, copywriter, se întreabă cum ar fi arătat România dacă acţiunile oamenilor ar fi fost cele corecte. Răspunsul lor, din spot, este „Cu siguranţă, altfel."

Teddy Sandu, director de creaţie GMP Advertising & membru ADC*RO:

"Am fost practic obligat să dau nota cea mai mare acestui spot pentru felul în care a reuşit să capitalizeze o stare de fapt a naţiunii. Pentru îndrazneala de a face o afirmaţie puternică pentru un brand autohton în contextul în care toţi întorc privirea.

Pentru felul în care a fost realizată această poveste. Pentru că m-a fǎcut să-mi spun: Dacǎ mai multe spoturi româneşti ar fi fost făcute aşa, publicitatea românească ar fi arătat altfel."

  • Pe locul doi, în secţiunea TV, s-a clasat campania pentru Savana Unistrat gândită de aceeaşi creativi de la Papaya. Episodul trei al campaniei - Construcţii pozitive datorită savana Unistrat - vine cu putere de acoperire superioară pentru greşeli, fie ele gramaticale sau de alt fel.
  • Descoperă Drobeta, episodul crododilului, s-a poziţionat pe locul trei şi a închis secţiunea TV. Spotul a fost gândit şi semnat de aceeaşi echipă de la Papaya.

DIGITAL

  • Pe primul loc în categoria Digital s-a clasat campania - Vinzi rapid, câştigi 10.000 euro - semnată de agenţia Jazz pentru Autovit.ro. Creativii de la Jazz care s-au ocupat de campanie sunt Mihai Stoica, art director şi George Bucurescu, copywriter.

  • Pe locul doi găsim campania promoţională semnată de McCann în colaborare cu MRM Worldwide România pentru lanţul de restaurante Taco Bell. Campania susţine începătorii în orice activitate şi îi premiază cu orice tip de echipament le este necesar. Perioada de înscrieri a luat sfârşit, dar clipurile video ale participanţilor sunt încă disponibile pe platforma lor.

Echipa care a conceput spotul a fost formată din Bianca Udrea, Adina Ciocan, Iulia Boloca de la MRM Worldwide şi Mihai Constantinescu şi Paula Ionescu de la McCann.

OUT OF HOME

  • FCB Bucharest a semnat ideea lunii iunie la categoria Out of home. Be Their First Spectator este un proiect pentru baby monitor-ul Philips Avent. La proiect au lucrat Emanuel Borcescu, head of art şi art director şi Răzvan Ghilencea, copywriter.

EXPERIENTIAL / BTL

  • Categoria găzduieşte o singură menţiune, proiectul Bicicleta Beată. Campania a fost gândită de agenţia Mercury360 pentru Poliţia Română. Aceasta porneşte de la insight-ul că şoferii au impreşia că pot urca beţi la volan fără nicio problemă. Cretivii au exemplificat totul prin intermediul bicicletei: "După ce ai băut ai impresia că poţi da o tură, însă povestea se schimbă atunci când te urci în şa."

Bicicleta Beată are un mecanism de direcţie modificat. Ea pare controlabilă, însă dă de furcă şi celor mai experimentaţi biciclişti care o testează. În luna mai, ea a pornit într-un turneu prin ţară pentru a oferi o lecţie distractivă despre siguranţa pe două roţi.

Creativii care au semnat campania sunt Oanei Şandru, copywriter şi Mircea Vlase, art director.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristina ene Cristina ene
    An spotul transavia nu prezintă un produs. Este prezentarea mărcii și a valorilor din spatele mărcii. Exista și un spot pentru fragedo, produs al celor de la Transavia. Nu numai gospodinele cumpără sau găsesc. Treci in secolul asta. Și mai pune mana pe cutit și tigaie.
  • kakaia kakaia
    Aia de la cec se roaga acum in genunchi de tilde sau cum il cheama sa redevina clientul lor.
  • Raj Kapur Raj Kapur
    Ce rost are ca tii minte reclama, daca nu tii minte produsul. Sunt reclame celebre pe care mi le amintesc, dar nu stiu care era produsul.
  • geo geo
    Spotul cu Drobeta mi se pare f prost, ca sa nu zic infantil, cel cu vopseaua nu pune in valoare produsul ci explica diferenta gramaticala dintre datorita / din cauza iar cel cu Transavia...pe bune, cu ce se ocupa aceasta companie, ce produse comercializeaza ? Concluzia: sunt destule companii care sunt usor convinse sa dea sume f. mari de bani pentru realizarea de spoturi video de o calitate discutabila ce nu le promoveaza produsele.
  • an an
    Transavia nu are nicio legatura...eu nu cred ca vanzarile au crescut cu 1% dupa publicitatea care nu prezinta absolut nimic despre produs... Vor ei sa zica ca bate catre elitisti... Dar doar gospodinele cumpara astfel de produse sa fim seriosi...
  • Varanu' Varanu'
    Ei nu mai au CEC, CEC nu mai are banii mei. Si da, s-au mai desteptat si altii si au renuntat la serviciile de xxxxx ale CEC. Afacere profitabila pentru antenistii 3.6 de mai jos, care dau navala sa-si tina banii acolo dupa ce au scapat de Papaya ;-)
  • 1q s-am 1q s-am
    Pai daca esti anti guvern, hop, devi preferatul diferitelor concursuri relevante precum parerea lui tinderdale (sau cum l-o chema) pe facebook. Go CEC
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Da... Dar pana una alta nu mai au banii de la CEC. Sper sa se destepte si altii.

Trimite un comentariu

sus