Skip to main content

De la TVR, la Kanal D. Charlie Ottley, producătorul Wild Carpathia, serie de documentare „Chipurile României” la Kanal D

 
De la TVR, la Kanal D. Charlie Ottley, producătorul Wild Carpathia, serie de documentare „Chipurile României” la Kanal D

De Centenar, Kanal D va difuza o serie de documentare realizate de Charlie Ottley, devenit cunoscut la noi pentru Wild Carpathia. Chipurile României (Flavours of Romania), difuzat până acum la TVR 1, va fi pe Kanal D, din 5 august, de la ora 13.00. 

Seria de documentare va prezenta cele mai frumoase locuri din țară. 

Publicitate

Serialul prezintă un portret al regiunilor istorice ale României prin intermediul călătoriei, bucătăriei tradiționale, culturii specifice fiecărei zone, meșteșugurilor, istoriei și arată telespectatorilor uimitoare peisaje și zone naturale protejate din întreaga țară.

Scopul acestor documentare este de a milita pentru conservarea monumentelor vechi, să arate devastarea produsă de defrișările ilegale și de a prezenta oameni care se luptă să protejeze parte din cele mai amenințate cu dispariția clădiri istorice și zone naturale, spun reprezentanții Kanal D. 

Charlie Ottley:

„Nu știam la ce să ne așteptăm, nu poți plănui chiar fiecare detaliu al călătoriei. Am fost în situații limită în timpul filmărilor, aproape de moarte, și am avut câteva zile dezastruoase, și săptămâni în care n-am crezut că vom reuși să ducem proiectul la bun sfârșit. Este cu siguranță seria de documentare cu cele mai multe provocări din tot ce am făcut până acum. Dar, pentru toți cei implicați, este cea în care am pus cel mai mult suflet."

„Am vrut să facem această serie ca să educăm copiii României și să arătăm părinților ce comori neprețuite are România și câtă nevoie este să fie păzite pentru generațiile viitoare. Și am mai dorit să documentăm monumentele în stare de degradare înainte de a fi pierdute. În fiecare episod semnalăm exemple de bună practică precum Ambulanța Arhitecților sau Țiglaria de la Apos. Dar am expus și cele mai mari amenințari la adresa unui viitor sustenabil precum răspândirea dezvoltării fără noimă în zonele protejate și devastarea produsă de defrișările ilegale”, mai spune acesta. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu