Skip to main content

Membru CNA, autosesizare după o emisiune Antena 3 despre proteste: "Alessandra Stoicescu și invitații săi au făcut afirmații grave, care aduc aminte de manipulările specifice anilor 90"

 
Membru CNA, autosesizare după o emisiune Antena 3 despre proteste: "Alessandra Stoicescu și invitații săi au făcut afirmații grave, care aduc aminte de manipulările specifice anilor 90"

Dorina Rusu, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, a anunțat că s-a autosesizat în legătură cu emisiunea Ediție specială de pe Antena 3, difuzată luni. Membrul CNA a menționat că moderatoarea emisiunii și invitații săi au făcut o serie de afirmații care amintesc de manipulăriile anilor 90

Publicitate

Dorina Rusu:

"Vorbind despre violențele din timpul protestului de pe 10 august, moderatoarea Alessandra Stoicescu și invitații săi au făcut afirmații grave, care încalcă legislația audiovizualului si care aduc aminte de manipulările specifice anilor 90.

Luni, în emisiunea de la Antena 3, moderatoarea si invitatii săi s-a încercat areditarea ideii că violențele din Piața Victoriei nu au fost provocate de jandarmii și de provocatorii pe care i-am văzut cu toții, ci de oameni antrenați, cu pregătire paramiltară, anarhiști din gruparea Antifa, plătiți de miliardarul George Soros."

De asemenea, Dorina Rusu a menționat în același comunicat de presă că a făcut o autosesizare privind emisiunile de la Antena 3 în care "un personaj care incita la violență, Ovidiu Grosul, era prezentat drept organizator al protestelor."

Comunicatul Dorinei Rusu, în continuare:

Ca membru CNA, m-am autosesizat în legătură cu emisiunea Ediție specială de luni, 13 august, de la Antena 3, în care, vorbind despre violențele din timpul protestului de pe 10 august, moderatoarea Alessandra Stoicescu și invitații săi au făcut afirmații grave, care încalcă legislația audiovizualului si care aduc aminte de manipulările specifice anilor 90.

Afirmațiile din emisiunea de la Antena 3 sunt foarte asemănătoare cu acelea pe care presa aservită puterii le făcea, după mineriada din iunie 90, pentru a încerca să justifice violența și abuzurile împotriva manifestanților. Atunci, manifestanții erau acuzați că sunt golani, drogati, plătiți cu bani străini.

Luni, în emisiunea de la Antena 3, moderatoarea si invitatii săi s-a încercat areditarea ideii că violențele din Piața Victoriei nu au fost provocate de jandarmii și de provocatorii pe care i-am văzut cu toții, ci de oameni antrenați, cu pregătire paramiltară, anarhiști din gruparea Antifa, plătiți de miliardarul George Soros.

“Ăștia trebuie plătiți și hrăniți bine, pentru că pregătirea asta cere multe calorii” a declarat unul dintre invitati. Un alt invitat a afirmat că jurnaliștii care au fost bătuți de jandarmi o meritau, fără ca din partea moderatoarei să existe vreo reacție.

În aceeași emisiune s-a afirmat că în zilele dinaintea protestului de pe 10 august, în România au intrat, pe la granița cu Republica Moldova, mercenari special veniți pentru proteste. Niciuna dintre numeroasele acuzații nu a fost dovedită.

De asemenea, m-am autosesizat încă de săptămâna trecută în legătură cu emisiunile de la Antena 3 în care un un personaj care incita la violență, Ovidiu Grosul, era prezentat drept organizator al protestelor.

Am considerat atunci că intenția postului era aceea de a acredita ideea ca protestul de pe 10 august este organizat de nebuni care vor razboi civil.

Consider că este foarte posibil ca, prin felul în care a realizat aceste emisiuni înainte de protest, Antena 3 să-și fi adus o contribuție la violențele de vineri seara.
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • As intreba-o pe d-na Dorina Rusu daca legislatia audioviizualului interzice sa spui adevarul , ca din acest articol asa rezulta. Rusine CNA !!!
 • Absolut penibil modul în care se efectuează moderarea pe site-ul ăsta. Ce sens mai are să publicaţi comentarii pe care le cenzuraţi selectiv, un cuvânt da, unul ba? Nu se mai înţelege absolut nimic, puteţi la fel de bine să vă închideţi secţiunea de comentarii dacă aplicaţi la modul stahanovist ultra-corectitudinea voastră politică.
 • Evident că nu au fost niciun fel de provocatori special antrenaţi. Ce s-a întâmplat în fapt e că 1.000.000 de diasporeni patrioţi au luat Europa de la un capăt la altul şi au protestat în Piaţa Victoriei, pentru că Dragnea e penal şi Viorica Vasilica nu ştie să vorbeşte corect româneşte. Acolo, milionul de patrioţi a fost întâmpinat de echivalentul românesc al ***-ului, care i-a împroşcat cu *** B, asigurându-le astfel martiriul.

  Mai departe, acest abominabil *** riscă să năruie şi ultimele speranţe ale Realităţii TV de a ieşi, după doar 7 anişori, din eterna lor insolvenţă, din simplul motiv că un public gazat nu mai poate fi considerat comercial, deci pa-pa încasări din publicitate. Ghinion.
 • @geo Pentru ca cei de la irealitatea sunt in insolventa de 7 ani si in fiecare zi *** statul roman cu 9000 euro.
  Pentru ca trebuie sa faci nasoale pe banda rulanta celor care nu sunt de acord cu tine. Pentru ca... PNL si USR. Daca o mai tin in ritmul asta... sunt convins ca PSD-ul va castiga iar alegerile si de data asta cu peste 50%. Nu au invatat nimic de la ultimele alegeri. Atata timp cat *** sistemul, lumea (majoritatea) intelege asta. Degeaba curteaza cativa extremisti si au impresia ca aia vor face o minune.
 • Chiar e sigură-sigură-sigură d-na Dorina Rusu că în Piaţa Victoriei, în 10 august a.c., NU au fost, inclusiv exponenţi ai unor formaţiuni de gherilă urbană antrenate pe coclauri, ba unii indivizi chiar sosiţi pentru prima oară în România ca să arate de ce sunt capabili? Nu de alta, dar se tot vorbeşte de *** *** prezenţi în diverse instituţii, aşadar suuuuperinformaţi cum pare a fi însăşi d-na Dorina Rusu. În emisiune, au fost arătate inclusiv imagini, secvenţe filmate cu zdrahoni mascaţi şi muuult prea vioi, având metehne *** etc.
 • Pentru capul in gura dat limbii romane cine se autosesizeaza?

  "Luni, în emisiunea de la Antena 3, moderatoarea si invitatii săi s-a încercat... " :))

Trimite un comentariu