Skip to main content

Membru CNA, autosesizare după o emisiune Antena 3 despre proteste: "Alessandra Stoicescu şi invitaţii săi au făcut afirmaţii grave, care aduc aminte de manipulările specifice anilor 90"

 
Membru CNA, autosesizare după o emisiune Antena 3 despre proteste: "Alessandra Stoicescu şi invitaţii săi au făcut afirmaţii grave, care aduc aminte de manipulările specifice anilor 90"

Dorina Rusu, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a anunţat că s-a autosesizat în legătură cu emisiunea Ediţie specială de pe Antena 3, difuzată luni. Membrul CNA a menţionat că moderatoarea emisiunii şi invitaţii săi au făcut o serie de afirmaţii care amintesc de manipulăriile anilor 90.

Publicitate

Dorina Rusu:

"Vorbind despre violenţele din timpul protestului de pe 10 august, moderatoarea Alessandra Stoicescu şi invitaţii săi au făcut afirmaţii grave, care încalcă legislaţia audiovizualului si care aduc aminte de manipulările specifice anilor 90.

Luni, în emisiunea de la Antena 3, moderatoarea si invitatii săi s-a încercat areditarea ideii că violenţele din Piaţa Victoriei nu au fost provocate de jandarmii şi de provocatorii pe care i-am văzut cu toţii, ci de oameni antrenaţi, cu pregătire paramiltară, anarhişti din gruparea Antifa, plătiţi de miliardarul George Soros."

De asemenea, Dorina Rusu a menţionat în acelaşi comunicat de presă că a făcut o autosesizare privind emisiunile de la Antena 3 în care "un personaj care incita la violenţă, Ovidiu Grosul, era prezentat drept organizator al protestelor."

Comunicatul Dorinei Rusu, în continuare:

Ca membru CNA, m-am autosesizat în legătură cu emisiunea Ediţie specială de luni, 13 august, de la Antena 3, în care, vorbind despre violenţele din timpul protestului de pe 10 august, moderatoarea Alessandra Stoicescu şi invitaţii săi au făcut afirmaţii grave, care încalcă legislaţia audiovizualului si care aduc aminte de manipulările specifice anilor 90.

Afirmaţiile din emisiunea de la Antena 3 sunt foarte asemănătoare cu acelea pe care presa aservită puterii le făcea, după mineriada din iunie 90, pentru a încerca să justifice violenţa şi abuzurile împotriva manifestanţilor. Atunci, manifestanţii erau acuzaţi că sunt golani, drogati, plătiţi cu bani străini.

Luni, în emisiunea de la Antena 3, moderatoarea si invitatii săi s-a încercat areditarea ideii că violenţele din Piaţa Victoriei nu au fost provocate de jandarmii şi de provocatorii pe care i-am văzut cu toţii, ci de oameni antrenaţi, cu pregătire paramiltară, anarhişti din gruparea Antifa, plătiţi de miliardarul George Soros.

“Ăştia trebuie plătiţi şi hrăniţi bine, pentru că pregătirea asta cere multe calorii” a declarat unul dintre invitati. Un alt invitat a afirmat că jurnaliştii care au fost bătuţi de jandarmi o meritau, fără ca din partea moderatoarei să existe vreo reacţie.

În aceeaşi emisiune s-a afirmat că în zilele dinaintea protestului de pe 10 august, în România au intrat, pe la graniţa cu Republica Moldova, mercenari special veniţi pentru proteste. Niciuna dintre numeroasele acuzaţii nu a fost dovedită.

De asemenea, m-am autosesizat încă de săptămâna trecută în legătură cu emisiunile de la Antena 3 în care un un personaj care incita la violenţă, Ovidiu Grosul, era prezentat drept organizator al protestelor.

Am considerat atunci că intenţia postului era aceea de a acredita ideea ca protestul de pe 10 august este organizat de nebuni care vor razboi civil.

Consider că este foarte posibil ca, prin felul în care a realizat aceste emisiuni înainte de protest, Antena 3 să-şi fi adus o contribuţie la violenţele de vineri seara.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • necula ochean necula ochean
    As intreba-o pe d-na Dorina Rusu daca legislatia audioviizualului interzice sa spui adevarul , ca din acest articol asa rezulta. Rusine CNA !!!
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Absolut penibil modul în care se efectuează moderarea pe site-ul ăsta. Ce sens mai are să publicaţi comentarii pe care le cenzuraţi selectiv, un cuvânt da, unul ba? Nu se mai înţelege absolut nimic, puteţi la fel de bine să vă închideţi secţiunea de comentarii dacă aplicaţi la modul stahanovist ultra-corectitudinea voastră politică.
  • Stan Stan
    Cna=dna despre ce vorbim doua institutii care functioneaza la comenzi politice
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Evident că nu au fost niciun fel de provocatori special antrenaţi. Ce s-a întâmplat în fapt e că 1.000.000 de diasporeni patrioţi au luat Europa de la un capăt la altul şi au protestat în Piaţa Victoriei, pentru că Dragnea e penal şi Viorica Vasilica nu ştie să vorbeşte corect româneşte. Acolo, milionul de patrioţi a fost întâmpinat de echivalentul românesc al ***-ului, care i-a împroşcat cu *** B, asigurându-le astfel martiriul.

    Mai departe, acest abominabil *** riscă să năruie şi ultimele speranţe ale Realităţii TV de a ieşi, după doar 7 anişori, din eterna lor insolvenţă, din simplul motiv că un public gazat nu mai poate fi considerat comercial, deci pa-pa încasări din publicitate. Ghinion.
  • Liviu Sora Liviu Sora
    @geo Pentru ca cei de la irealitatea sunt in insolventa de 7 ani si in fiecare zi *** statul roman cu 9000 euro.
    Pentru ca trebuie sa faci nasoale pe banda rulanta celor care nu sunt de acord cu tine. Pentru ca... PNL si USR. Daca o mai tin in ritmul asta... sunt convins ca PSD-ul va castiga iar alegerile si de data asta cu peste 50%. Nu au invatat nimic de la ultimele alegeri. Atata timp cat *** sistemul, lumea (majoritatea) intelege asta. Degeaba curteaza cativa extremisti si au impresia ca aia vor face o minune.
  • Petra Petra
    Pentru limbajul folosit la Realitatea TV si isteria de acolo, pe cand o autosesizare?????,
  • Smaranda Andrei Smaranda Andrei
    ***-l în *** zilei pe președintele Iohannis cea mai hidoasa făptură pentru poporul român. Un altnu am voie.
  • Dani Dani
    Chiar e sigură-sigură-sigură d-na Dorina Rusu că în Piaţa Victoriei, în 10 august a.c., NU au fost, inclusiv exponenţi ai unor formaţiuni de gherilă urbană antrenate pe coclauri, ba unii indivizi chiar sosiţi pentru prima oară în România ca să arate de ce sunt capabili? Nu de alta, dar se tot vorbeşte de *** *** prezenţi în diverse instituţii, aşadar suuuuperinformaţi cum pare a fi însăşi d-na Dorina Rusu. În emisiune, au fost arătate inclusiv imagini, secvenţe filmate cu zdrahoni mascaţi şi muuult prea vioi, având metehne *** etc.
  • geo geo
    Liberala asta se (auto)sesizează doar în cazul derapajelor A 3 și România Tv. Oare de ce ?
  • Moc Moc
    Ce atata graba, nu puteti astepta 6 luni macar
  • KSM KSM
    Pentru capul in gura dat limbii romane cine se autosesizeaza?

    "Luni, în emisiunea de la Antena 3, moderatoarea si invitatii săi s-a încercat... " :))

Trimite un comentariu

sus