Skip to main content

Cum se spune J.R. din Dallas în ungurește? Un nou post TV cu numele lui J.R. a luat licență de la CNA

 
Cum se spune J.R. din Dallas în ungurește? Un nou post TV cu numele lui J.R. a luat licență de la CNA

Un post de televiziune a fost "botezat" după numele celebrului J.R. Ewing, adaptat în limba maaghiară. Televiziunea, specializată pe filme și seriale, a primit azi licență de la Consiliul Național al Audiovizualului.

Publicitate

J.R. din Dallas este ...Jocky TV.

Detalii, în continuare: 

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi acordarea unei noi licențe TV prin satelit societății CEE Broadcasting, din Ungaria, deținută de producătorul Andrew Vajna. 

Este vorba despre Jocky TV, o televiziune ce va difuza filme și seriale clasice dublate în limba maghiară, de la seriale precum Colombo și Dallas, la Pe aripile vântului. Postul poartă numele lui J.R. din Dallas, așa cum este el cunoscut pe teritoriul Ungariei, Jocky TV. Televiziunea va emite în România și Ungaria, potrivit notei depuse la CNA. 

„Considerăm că ar fi un canal nou pe piața noastră. Nu există un canal dedicat clasicelor. Și atunci în segmentul telespectatorilor vizat de noi ar fi destul de mare. Consider că va fi un canal de succes pentru noi”, a declarat un reprezentant al societății.

Totodată, reprezentanții postului au declarat pentru Paginademedia.ro că intenționează să lanseze Jocky TV până în luna noiembrie, în rețeaua UPC, în întreaga țară, și că sunt în discuții cu RCS. 

„Mai avem două canale de filme, dar pentru blockbustere. În pachetele achiziționate pentru celelalte posturi de filme vin și producții clasice și am considerat că avem foarte multe astfel de titluri pe care le putem difuza pe acest nou canal. Să facem un fel de Telecinematecă”, au mai spus reprezentanții Jocky TV. 

Întrebați despre motivul pentru care filmele sunt dublate doar în maghiară, fără subtitrare în limbe română, aceștia au răspuns: 

„Foarte mult drepturi sunt deja cumpărate pe teritoriul României. Proprietarii de drepturi nu ne mai dau voie să dublăm sau să localizăm pe teritoriul României dacă le-au achiziționat o altă televiziune.”

CEE Broadcasting Co., societatea deținută de porducătorul Andrew Vajna, deține mai multe televiziuni licențiate în România, cu difuzare în țara noastră și în Ungaria: 

 • LiChi TV - gastronomic
 • Izaura TV - Seriale
 • Kiwi TV - desene animate
 • Mozi+ - film
 • Zenebutik - muzical
 • Fem-3 - divertisment/social
 • Prime și Super TV 2 - filme și divertisment
 • Humor+ - divertisment
 • Moziverzum - film
 • Spiler 1 TV și Spiler 2 TV - divertisment și sport. 

Andrew Vajna (foto) este un producător de la Hollywood, de origine maghiară. El s-a ocupat, în calitate de producător sau de producător executiv, de filme precum Total Recall, Terminator 3, Greu de Ucis (1995) sau Rambo (II și III), conform IMDB

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Mai conteaza cum le spune ?! Ei lanseaza canale tv cu filme si seriale...la noi se schimba siglele...canale de filme avem de "import" ca doar le au si ungurii. Aaa, uitasem de profit.ro . Tare asta. Sa ne uitam la sarbi si Serbia? Avem vreun grup de talia Pink? Canale Pink de muzica, de filme (tematice!!!).. la noi a fost un "fas" in anii 90 si apoi pauza. Antena1,Protv si kanal d. Plus Digifilm. Restul de canale de filme, import:Paramount,diva, tv1000 (macar de era Viasatfilm),tnt,amc...şamd

Trimite un comentariu