Skip to main content

10 ani. Mircea Badea punea Antenele la plată și acum zece ani. Atunci "zvârlea" cu pantofi spre Băsescu

 
10 ani. Mircea Badea punea Antenele la plată și acum zece ani. Atunci "zvârlea" cu pantofi spre Băsescu

10 ani în 10 săptămâni. Mircea Badea, realizatorul de la În gura presei - care tocmai a pierdut un proces și are de achitat 5.000 de euro daune morale scriitorului Florin Toma - punea Antenele la plată și acum aproape 10 ani.

Pe de altă parte, acum zece ani, emisiunea lui Badea era o trambulină de trafic pentru site-urile pe care realizatorul le pomenea în direct.

Detalii, în continuare, într-un articol din seria 10 ani de Paginademedia, 10 ani în 10 săptămâni:

La începutul lui ianuarie 2009, Mircea Badea "punea antenele la plată". Consiliul Național al Audiovizualului amenda Antena 3 și Antena 1 (posturile care difuzau În gura presei) cu 100 de milioane, adică aproximativ 2.500 de euro la cursul de atunci.

Motivele: limbaj licențios și vulgar și instigare la violență. "Nu poți spune pe post că îți vine să omori pe cineva", argumenta pianistul Dan Grigore, pe atunci membru CNA.

În calculul penalizării a intrat şi gestul lui Badea de a arunca în cameră cu pantofii (“spre Traian Băsescu”), după ce - la vremea respectivă - un ziarist irakian a încercat să îl lovească pe fost preşedinte american George Bush.

Câteva din mostrele de limbaj acuzate de CNA drept vulgar şi licenţios, conform monitorizării:

“Să prostim poporul cu televizorul, hai să-l prostim! Cum? Bă, nu flegmându-i! Deci dacă-mi dai o flegmă-n ochi, nu-nseamnă că m-ai prostit, înseamnă doar că mi-ai dat o flegmă-n ochi.”

„L-ai pus pe ruşinea asta la preşedinţia Ro... ce dracu e asta? Prm ministru (…) Este şi-aşa, de porc, faptul că unul acceptă să fie prim-ministru azi şi peste patru zile se suceşte.”

„Te-apuci să analizezi politic un căcat, să fii nebun! Adică ce e ăsta? Un căcat!”

„S-au scuipat pe mufă timp de ani de zile; v-aş servi cu aceşti pantofi în pifometru”

Articolul de pe Paginademedia.ro de acum 10 ani, aici

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu