Skip to main content

FOTO de ARHIVĂ. Eurosport, 21 de ani de comentarii în limba română

 
FOTO de ARHIVĂ. Eurosport, 21 de ani de comentarii în limba română

În noiembrie 1997, postul paneuropean Eurosport era disponibil în România cu comentariu în limba română. Ziarul Libertatea consemna atunci lansarea, sub semnătura lui Dorin Chioțea, pe atunci jurnalist la sport, acum jurnalist la TVR. 

Publicitate

Paginademedia.ro a găsit acest articol de arhivă și redăm din el în continuare: 

„Acest nou produs e realizat de firma Sport TV Management cu ajutorul tehnic al Radio Contact și cu sprijinul redacțional al Televiziunii Române. Relatările vor fi făcute, în medie, patru ore pe zi”, nota atunci Libertatea. 

„Redactorul-șef al versiunii române este Doina Stănescu, 39 de ani, ziarist sportiv din 1983 și fostă jucătoare de tenis. Colaboratorii săi sunt Cristian Țopescu, Andi Vilara, Radu Naum, Victor Bonifaciu, Emil Grădinescu, Sorin Hobana și Mircea Asanache.”

„Deși li s-au oferit salarii de câteva sute de dolari lunar pentru a lucrat exclusiv pentru Eurosport, comentatorii mai sus menționați au refuzat să părăsească TVR, mulțumindu-se, pe bani mai puțini, doar cu contracte de colaborare.”

„Surse din compania MediaPro ne-au precizat că s-a încercat și cooptarea unor comentatori ai Pro TV, însă colaborarea a fost imposibilă din cauza unei decizii a conducerii postului amintit, care sună cam așa: «ori plecați definitiv, ori rămâneți aici».”

FOTO. Cum s-a văzut lansarea Eurosport în limba română, în ziarul Libertatea: 

Citește și: 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu