Skip to main content

Mai mult Prelipceanu. Jurnalul de seară, mai lung cu o oră. Plus o ediţie duminica. Postul renunţă la principalul jurnal de ştiri

 
Cosmin Prelipceanu
Cosmin Prelipceanu

Schimbare majoră în grila din prime-time a Digi24. Emisiunea talk-show Jurnal de seară, prezentată de Cosmin Prelipceanu, va începe mai devreme şi va fi de cinci ori pe săptămână, în loc de patru, cât era până acum.

Publicitate

„Jurnalul de seară” va fi difuzat de luni până joi, în intervalul 19:00 – 22:00. Până acum, emisiunea prezentată de Prelipceanu era pe post de la 20.00 la 22.00.

Emisiunea va avea, astfel, trei ore în loc de două.

O altă mutare importantă: Talk-show-ul lui Prelipceanu va putea fi văzut şi duminica, dar mai târziu: în intervalul 21:00 - 23:00, începând de la sfârşitul acestei săptămâni.

Fără jurnalul principal

În plus, pentru prima dată de la lansarea postului dispare principalul jurnal, cel de la ora 19.00, care era prezentat de Liana Alexandru.

Contactaţi de Paginademedia.ro, reprezentanţii Digi au explicat că Liana Alexandru „se va dedica unor proiecte personale şi vieţii de familie” şi că va continua să prezinte ştiri în weekend (nu se ştie încă pe ce tronson).

Principalul jurnal de la Digi 24, cel de la 19.00, a fost emisiunea cu care postul de ştiri s-a lansat în 2012, pe 1 martie, cu Adriana Muraru la pupitru.

„Principalul tronson al zilei, respectiv intervalul 19:00 - 22:00, va fi alocat aceleiaşi emisiuni, de luni până joi, într-un format mai interactiv şi cu o agendă a discuţiilor pe teme politice, economice, sociale sau din actualitatea internaţională, după o reţetă care încurajează diversitatea opiniilor şi analiza nuanţată.

Ediţia de joi a emisiunii se va bucura, la fel ca până acum, de prezenţa în platou a jurnalistului Cristian Tudor Popescu”, au anunţat reprezentanţii Digi24.

Schimbările de la Digi 24 vin la scurt timp după ce televiziunea a anunţat o nouă structură de conducere (detalii AICI), formată din:

  • Robert Găinescu, fost Pro TV, a devenit directorul Digi 24 (funcţie care până acum nu exista în cadrul televiziunii),
  • Anca Mireanu, fondatoarea PSNews.
  • Cosmin Prelipceanu, realizatorul principalului talk-show al postului încă de la înfiinţare
  • Mihai Dinei, membru în Consiliul de Administraţie al RCS&RDS

Cosmin Prelipceanu:

„În ultimii ani, discursul public s-a bazat preponderent pe antagonizarea, demonizarea adversarului. Discursul mediatic a urmat acelaşi trend şi, deopotrivă cu media, publicul resimte şi manifestă puţin interes sau chiar dispreţ faţă de tabăra adversă.

Oamenii au nevoie, mai mult ca niciodată, de opinii avizate, de specialişti capabili să demonteze acest discurs al partizanatului şi să-i facă să înţeleagă realitatea lumii în care trăiesc.

În fiecare ediţie a emisiunii, publicul va avea ocazia să întâlnească politicieni, politologi, economişti, lideri de opinie şi jurnalişti. Alături de ei vom afla care sunt temele cu adevărat importante, subiectele care fac ştiri zi de zi, dar şi pe cele care vor ghida agenda săptămânii viitoare.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Ora 19 e ora Pro TV-ului prin excelenta, iar Prelipceanu e lipsit de carisma si cam subtire in discutiile cu invitatii ca sa tina o emisiune de trei ore. Nu stiu de ce o folosesc atat de putin pe Alice Iacobescu, ar fi o excelenta moderatoare pentru prime time.
  • Adeziv Glet Adeziv Glet
    Deja e supradoză de Prelipceanu.
  • Gaby Gaby
    Are dreptate Sandro! După o zi obositoare de muncă, nimic nu este mai plăcut decât o bere rece și un Netflix cald! Dar până una, alta Prelipceanu și Digi24 sunt cei mai decenți în exprimare!
  • Telecomanda Telecomanda
    Sa le luam pe rand:
    1. Preli. Ma bucur ca muncesti mai mult. Vorba vine. In spatele tau e o echipa buna. Tu nu faci nimic. Aaaa, ba da. Ceva faci: iti sapi colegii. Sau pe aia de care te temi. Si ai fost mutat din birou, ala din care trimiteai mail-uri.
    2. Jurnalul de 19. Liana e o fata ambitioasa si ok. In rest, nu ai cu cine sa te bati pe 19. Tronson luat de televiziunea de top. Cine a gandit o alternativa, a gandit-o bine. Nu va avea rating. Pt ca Preli nu e o alternativa. E f gras si are o mutra tampa.
    3. Succes.
  • Sandro Sandro
    Prefer oricand Prelipceanu, comparativ cu orice alt moderator din Romania. Dar...mai mult prefer Netflix, sau...Nat Geo Wild HD.

    Felicitari, Digi24, pentru munca depusa. Noroc cu voi, din punctul meu de vedere! Dar...Netflix cel mai des! ;)
  • Cristi Cristi
    Presupun că este evident pentru toată lumea că n-a fost decizia Lianei Alexandru de "a se ocupa mai mult de viața personală", ci a fost trimisă special "să stea mai mult cu familia", tocmai pentru a beneficia Prelipceanu de mai mult spațiu pe TV. Dac-ar fi fost vorba doar de decizia ei, ar fi înlocuit-o, pur și simplu, cu o altă prezentatoare și continuau mai departe cu jurnalul de la 19.00. De altfel, cam așa declară toți, că vor mai mult timp pentru ei și familie (pentru a nu pleca cu scandal) și după 2-3 luni, apar pe la alte televiziuni. Revenind la Liana Alexandru, astăzi a prezentat jurnalele de la 11, 12, 13, 14, 15, 16 și 17. Într-o singură zi, și-a recuperat tot spațiul de o oră și 15 minute pe care-l avea zilnic de luni până vineri, ceea ce cred că este ok.
  • Razvan Putină Razvan Putină
    Decat 3 ore? Propun sa fie toata ziua. Sa ajunga precum gusa analistu. Orcand si la orce ora despre orce
  • jonh jonh
    hhyhyj
  • jonh comes jonh comes
    Ce greseala poate sa faca cel care face grila de programe la digi 24 ,macar copiezi si vezi ce tipuri de programe au audienta da sa vada de ex la romania tv stirile de la ora 20 ce audienta are care e un driver important pt statie ,vorbim de cei care ajung la ora 20 si dau sa vada stirile si cand colo vor vedea o dezbatere cu niste politicieni ,pe mine personal ca om activ ma pierdeti nu mai sunteti in situatia cand il aveati pe Emil Hureazenu.De exemplu in viziunea mea ora 19 bussines club ora 20 stiri ora 21-24 jurnalu de seara fara politicieni au emisiuni precum romania furata si multe alte emisiuni bune

Trimite un comentariu

sus