Skip to main content

(P) Intră la Antipa cu pungi de plastic în loc de bilet. Dioramă specială cu plasticul, "noua specie de prădător marin"

 
(P) Intră la Antipa cu pungi de plastic în loc de bilet. Dioramă specială cu plasticul, "noua specie de prădător marin"

(P) Scoateţi "punga cu pungi" din sertar. Doar mâine, puteţi să le folosiţi pe post de ...bilet. La Muzeul Antipa. Dacă veniţi cu cel puţin 20 de pungi din plastic, veţi intra la muzeu fără să plătţi intrarea. De ce?

Publicitate

Ziua intrării cu pugi de plastic marchează o nouă dioramă din cadrul muzeului, una interactivă. Detalii, în continuare:

Diorama interactivă este despre plastic, această "nouă specie de prădător marin". Este, practic, un fel de "oglindă digitală": vizitatorii care stau în faţa dioramei se văd, pe ecran, ca un "avatar", un personaj format din deşeuri de plastic.

Înainte de detalii, un scurt demo al dioramei.

Proiectul - o instalaţie interactivă menită să atragă atenţia asupra impactului plasticului în ecosistemele acvatice - este parte a unei campanii Veolia România.

VIDEO. Diorama interactivă Plasticul, noua specie de prădător marin:

Diorama interactivă “Plasticul, noua specie de prădător acvatic” dezvoltată la iniţiativa Grupului Veolia poate fi vizitată între orele 10:00 şi 18:00, de marţi până vineri şi între orele 10:00 şi 19:00, sâmbătă şi duminică, în perioada 16 noiembrie – 16 decembrie 2018.

Instalaţia Veolia România a fost a fost gândită în colaborare cu Modulab, un laborator specializat în realizarea de astfel de instalaţii interactive care îmbină arta, designul şi tehnologia şi îşi propune să accentueze discuţia despre poluarea mediului şi necesitatea reducerii consumului de plastic.

Impactul deşeurilor de plastic, în cifre

Proiectul Veolia Romania vine în contextul în care ecosistemele acvatice sunt invadate de plastic.

Cifrele vorbesc de la sine:

  • Până în 2050, numărul gunoaielor îl va depăşi pe cel al peştilor, în condiţiile în care 5.000 de miliarde de resturi de plastic plutesc în ocean, iar peste trei miliarde de oameni depind pentru a trăi de resursele din mediul acvatic.
  • Până în 2050, din cercetările realizate de UN Environment, organizaţia Naţiunilor Unite specializată în probleme de mediu, reiese că 99% din păsările marine vor fi ingerat o formă de plastic.
  • Un studiu realizat de Plastics Europe* pe tema producţiei de plastic în Europa arată că, în 2016, de exemplu, s-au înregistrat 60 de milioane de tone de materiale plastice, acestea fiind folosite pentru: ambalare (39,9%), construcţii (19,7%), industria automobilelor (10%), gospodărie şi ale activităţi recurente (4,2%).
  • România urmează să reducă din consumul de plastic odată cu adoptarea legislaţiei UE privind deşeurile (Directiva (UE) 2015/720), urmând ca, de la 1 ianuarie 2019, pungile de transport cu mâner din plastic subţire şi foarte subţire să fie interzise.
Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus