Skip to main content

(P) Intră la Antipa cu pungi de plastic în loc de bilet. Dioramă specială cu plasticul, "noua specie de prădător marin"

 
(P) Intră la Antipa cu pungi de plastic în loc de bilet. Dioramă specială cu plasticul, "noua specie de prădător marin"

(P) Scoateți "punga cu pungi" din sertar. Doar mâine, puteți să le folosiți pe post de ...bilet. La Muzeul Antipa. Dacă veniți cu cel puțin 20 de pungi din plastic, veți intra la muzeu fără să plătți intrarea. De ce?

Publicitate

Ziua intrării cu pugi de plastic marchează o nouă dioramă din cadrul muzeului, una interactivă. Detalii, în continuare:

Diorama interactivă este despre plastic, această "nouă specie de prădător marin". Este, practic, un fel de "oglindă digitală": vizitatorii care stau în fața dioramei se văd, pe ecran, ca un "avatar", un personaj format din deșeuri de plastic.

Înainte de detalii, un scurt demo al dioramei.

Proiectul - o instalație interactivă menită să atragă atenția asupra impactului plasticului în ecosistemele acvatice - este parte a unei campanii Veolia România. 

VIDEO. Diorama interactivă Plasticul, noua specie de prădător marin:

Diorama interactivă “Plasticul, noua specie de prădător acvatic” dezvoltată la inițiativa Grupului Veolia poate fi vizitată între orele 10:00 și 18:00, de marți până vineri și între orele 10:00 și 19:00, sâmbătă și duminică, în perioada 16 noiembrie – 16 decembrie 2018.

Instalația Veolia România a fost a fost gândită în colaborare cu Modulab, un laborator specializat în realizarea de astfel de instalații interactive care îmbină arta, designul şi tehnologia și își propune să accentueze discuția despre poluarea mediului și necesitatea reducerii consumului de plastic.

Impactul deșeurilor de plastic, în cifre

Proiectul Veolia Romania vine în contextul în care ecosistemele acvatice sunt invadate de plastic.

Cifrele vorbesc de la sine:

  • Până în 2050, numărul gunoaielor îl va depăși pe cel al peștilor, în condițiile în care 5.000 de miliarde de resturi de plastic plutesc în ocean, iar peste trei miliarde de oameni depind pentru a trăi de resursele din mediul acvatic.
  • Până în 2050, din cercetările realizate de UN Environment, organizația Națiunilor Unite specializată în probleme de mediu, reiese că 99% din păsările marine vor fi ingerat o formă de plastic.
  • Un studiu realizat de Plastics Europe* pe tema producției de plastic în Europa arată că, în 2016, de exemplu, s-au înregistrat 60 de milioane de tone de materiale plastice, acestea fiind folosite pentru: ambalare (39,9%), construcții (19,7%), industria automobilelor (10%), gospodărie și ale activități recurente (4,2%).
  • România urmează să reducă din consumul de plastic odată cu adoptarea legislației UE privind deșeurile (Directiva (UE) 2015/720), urmând ca, de la 1 ianuarie 2019, pungile de transport cu mâner din plastic subțire și foarte subțire să fie interzise.
Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu