Skip to main content

(P) NCN a semnat un parteneriat cu Associated Press, agenția americană de știri

 
(P) NCN a semnat un parteneriat cu Associated Press, agenția americană de știri

(P) Postul TV NCN a semnat la începutul acestei luni un parteneriat cu una dintre cele mai reputate agenții de știri din lume - Associated Press.

Publicitate

Agenția americană de știri va furniza pentru NCN conținut video și text, dar va oferi și accesul la peste 7000 de materiale de arhivă ce se referă la România, unele dintre imagini având peste 80 de ani vechime.

"Este o mare bucurie pentru mine să știu că NCN va primi știri de top din întreaga lume de la un simbol al jurnalismului mondial, care are în palmares 53 de premii Pulitzer, din care peste jumătate pentru fotografie. Peste 4 miliarde de oameni din aceasta lume primesc și citesc conținut editorial de la Associated Press.

Vom putea astfel furniza pentru telespectatorii noștri din România știri din întreaga lume la prima mână - de la tot ce se întamplă în Europa în plan politic, social, economic, până la tot ce se întâmplă important în lume, inclusiv transmisii live ale celor mai importante evenimente.

Associated Press este o agenție care pune mare preț pe jurnaliști, pe jurnalism, așa cum facem și noi. NCN va crește cu siguranță prin acest parteneriat, căci expertiza AP este un standard în întreaga lume", spune jurnalistul Liviu Alexa, cel care a fondat postul national de știri plecând de la un canal local de televiziune din Cluj-Napoca.

Mii de clipuri despre România, din 1929 și până în prezent

"Un lucru important este ca vom avea acces si la materiale de arhiva ce se refera la Romania.

Peste 7000 de clipuri din 1929 incoace, de la momente istorice ale tarii noastre pana la vizite importante sau fapt divers, toate isi vor regasi exprimarea pe NCN", mai spune Liviu Alexa.

Postul national de stiri NCN emite incepand din 30 noiembrie, fiind difuzat in retelele UPC, Telekom si NextGen, cu o acoperire de 3,5 milioane de case.

NCN face parte din grupul Presa Buna care cuprinde un canal local de televiziune la Cluj, dar si 15 ziare locale online in 15 dintre cele mai importante judete ale Romaniei.

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Comentarii

  • Aoleu, razvan dumitrescu de la antena 3 e si la postul asta ncn? Vor sa aplice reteta antenelor care cica sunt partenere ale CNN, deci e clar cata credibilitate pot avea "jurnalistii" astia de duzina de la ncn si inregimentati in niste gasti.

Trimite un comentariu