Skip to main content

Cum au dat Digi 24 și Digi FM cu condamnarea lui Mitică Dragomir și a directorului Bendei

 
Cum au dat Digi 24 și Digi FM cu condamnarea lui Mitică Dragomir și a directorului Bendei
Foto: DigiFM.ro

Postul Digi 24, site-ul stației TV și site-ul Digi FM au difuzat știrea legată de condamnarea la închisoare a lui Ioan Bendei, fostul administrator RCS.

Publicitate

Cum au difuzat-o? În continuare.

Înainte, informația, pe scurt: Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal și Ioan Bendei, fostul administrator al RCS, au fost condamnați în primă instanță la câte patru ani de închisoare în dosarul drepturilor TV.

În acest dosar, Dragomir a fost acuzat că a primit mită 3 milioane de euro de la Ioan Bendei. 

Știrea de pe Digi 24 începe cu “partea frumoasă”. Fără prea multe detalii

Postul Digi 24 și site-ul au dat știrea la fel. Titlul: “Decizie în primă instanță în dosarul drepturilor TV”.

Primul paragraf introduce subiectul: “Tribunalul a pronunțat, după trei luni și jumătate de amânări, o primă decizie în dosarul drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I”. O hotărâre care “poate fi contestată cu apel”.

Știrea continua cu “partea bună” a procesului:

Judecătorul a decis să îi achite pe directorul companiei RCS & RDS Serghei Bulgac, pe fostul director Alexandru Oprea, dar şi pe fostul coordonator al departamentului juridic, Mihai Dinei. (n. red: fostul coordonator lucrează încă în compania Digi).

În ultimul paragraf al știrii, apare informația legată de condamnarea lui Dragomir și a "fostului administrator" Ioan Bendei. (Știrea nu menționează dacă Bendei mai are vreo calitate în cadrul Digi.)

Și în ultima propoziție, amenda luată și de RCS: “Firma RCS & RDS a fost sancţionată cu o amendă penală de 1,25 milioane de lei.”

Știrea nu menționează niciun detaliu legat de “cazul drepturilor de difuzare” și în ce a constat el, de fapt (acuzația de mită).

Știrea de pe Digi 24:

Digi FM: Știrea există, numele RCS, nu

Pe site-ul Digi FM, știrea este mai scurtă și este orientată pe Dumitru Dragomir. “A fost condamnat la 4 ani cu executare”, titrează Digi FM.

Din știre, aflăm că “Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită, în dosarul drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.” Nu aflăm de la cine era acuzat că a luat mită (adică Ioan Bendei).

Niciun cuvânt nici despre RCS, nici despre Ioan Bendei, nici despre ceilalți manageri achitați.

Bendei, cazul de la care a pornit scandalul Pătraru

Cazul Ioan Bendei a fost “scânteia” care a aprins scandalul Dragoș Pătraru, în primăvara lui 2017, soldat cu plecarea realizatorului Starea Nației de la Digi 24.

Pe atunci, Digi 24 nu a dat nicio știre despre procesul lui Ioan Bendei, lucru penalizat, pe post, de către Dragoș Pătraru. Urmarea: după o serie de emisiuni în care Pătraru a condamnat poziția stației la care lucre și o reacție publică a Digi 24 (pe post, prin Cosmin Prelipceanu), Pătraru a plecat de la Digi 24.

Citește și:

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Te doare mintea ce fac astia de la RCS... In 2008 au dat 80-90 milioane euro, adica de zece sau 15 ori mai mult decit contractul anterior, de ce naiba trebuiau sa mai dea si spaga?! Ca doar Vintu si ai lui nu ajungeau la suma aia oricum... Aaaa, de fapt RCS/RDS au dat spaga ca sa le fie redus contractul cistigat la lictiatie pt ca venea criza... Deci ia sa vezi tu, neamule, cum vine amnistia peste toti astia si-i lasa si cu milioanele in conturi!
  • digisport. ro/special/dumitru-dragomir-a-fost-condamnat-in-prima-instanta-la-4-ani-de-inchisoare-in-dosarul-drepturilor-tv-592012
    Sper sa nu mi se modereze link-ul. Stirea e aruncata undeva in subsol, si nu se precizeaza nimic de mister Bendei, care este IN CONTINUARE administratorul firmei RCS-RDS. Halal 'jurnalism'... bine nici nu ma astept la prea multe de la aia din redactia Digi Sport..
  • Cei de la DG24 sa se pregateasca sa nu primeasca prima nici in 2019. Este nevoie de un efort de echipa pentru plata amenzilor!

Trimite un comentariu