Skip to main content

Kanal D a ieşit din lista posturilor must carry. Cabliştii, obligaţi să plătească pentru a prelua postul TV

 
Kanal D a ieşit din lista posturilor must carry. Cabliştii, obligaţi să plătească pentru a prelua postul TV

Încă o televiziune din topul audienţelor iese din must carry. Postul Kanal D a informat companiile de cablu de ieşirea din lista must carry, a posturilor libere la retransmisie. Informaţia a fost confirmată pentru Paginademedia.ro de reprezentanţii Kanal D.

Publicitate

Concret, operatorii de cablu vor trebui să plătească pentru a avea postul Kanal D în grile.

Ieşirea s-a produs de la 1 ianuarie 2019 potrivit reprezentanţilor Kanal D.

Totodată, postul a anunţat într-un comunicat de presă despre ieşirea din lista posturilor libere la retransmisie:

„Cu o pozitie puternica si consolidata pe piata media din Romania, oferind publicului programe de succes, ca urmare a unor investitii majore in continut, Kanal D isi schimba strategia de distributie si renunta la regimul must carry, de la 1 ianuarie 2019”, arată aceştia în comunicatul de presă.

Un anunţ în acest sens a fost postat şi pe site-ul Consiliului Naţional al Audiovizualului, care a luat act de anunţul Kanal D.

La fel s-a întâmplat şi în cazul Antenelor, în vara anului 2018. La momentul respectiv, posturile Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV şi Antena 3 au ieşit din lista programelor libere la retransmisie.

Pro TV şi posturile din grup au ieşit de lista must carry încă din 2013.

Amintim că principiul must carry este prevăzut de Legea Audiovizualului, la articolul 82, potrivit căruia „Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice (...) are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte.”

NU sunt vizate de principiul must carry operatorii de televiziune prin satelit.

Lista actualizată a posturilor din must carry pe anul 2018 arată astfel:

  1. Romania Tv
  2. Prima TV
  3. National TV
  4. B1 TV
  5. Realitatea TV
  6. Digi 24
  7. Favorit TV
  8. Kiss TV
  9. Trinitas TV
  10. Taraf TV
  11. U Tv
  12. TV H
  13. National 24 Plus
  14. Music Channel
  15. Inedit TV
  16. Hit Music
  17. TV Neptun
  18. Nasul TV
  19. Speranta TV
  20. TVSudEst
  21. Alfa Omega Tv
  22. Credo TV
  23. Travel Mix
  24. Telestar 1
  25. eStrada

La lista televiziunilor comerciale, se adaugă şi posturile publice TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi regionalele postului public, dar şi TV5 şi Moldova 1.

Erdely TV - program regional în limba maghiară, obligatoriu în judeţele cu o pondere mai mare de 20% a populaţiei de etnie maghiară. Vizate sunt judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Satu Mare, Bihor, Sălaj.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nfs01 Nfs01
    Oricum nu merita,foarte bine daca nu va fi preluat,macar rcs sa-i zica...
  • Doru Doru
    Audientele de pe 1 si 2 ianuarie 2019?
  • Iuli Iuli
    Au noroc că sunt în top3 și cabliștii au nevoie de ei ca să atragă urmăritorii de seriale.

    Ce audiențe au fost pe 1 și 2 Ianuarie 2019?
  • ,cris ,cris
    Dacă asta e canal tv,pt care trebuie să dai bani in plus,e clar iq-ul românilor e de gaina,dar pe gusturile oamenilor nu te poti ***.
  • bing bing
    Romanul e nemultumit si daca ii dai ceva de pomana.
  • Georgel Georgel
    daca upc sau rds NU ma intreaba daca vreau kanal D in grila si ma va pune sa platesc in plus pentru un canal pe care chiar NU il vreau decat numai daca vine gratis, ma voi dezabona de la acesti nesimtiti, HUOA. hotilor hotilor!!
  • marian marian
    Neinteresant poate sa iasa de tot maine poimaine se scumpesc toate abonamentele daca mai ies multi sa vedem cei de la RCS-RDS pentru ca abonati lor au fost obisnuiti cu abonamente la pret mic pentru ca trebuie sa mareasca si ei la un momendat si asa se aude ca sunt pe pierdere si apoi romanul nostru vrea totul de pomana sa nu plateasca mult dar sa aibe cele mai bune programe era sa uit v-am anuntat mai demult e veche stirea

Trimite un comentariu

sus