Skip to main content

10 ani de Paginademedia. Bomba anului 2013. CNA retrăgea licența OTV

 
10 ani de Paginademedia. Bomba anului 2013. CNA retrăgea licența OTV

10 ANI DE Paginademedia. În ianuarie 2013 apunea „era” OTV. Doar pentru OTV. Consiliul Național al Audiovizualului găsea „protița” prin care să retragă licența televiziunii OTV, a lui Dan Diaconescu.

Licența televiziunii a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, președintele de atunci al CNA, cu unanimitate de voturi, pentru neplata unor amenzi mai vechi de șase luni.

Era vorba de amenzi strânse de televiziunea lui Dan Diaconescu în perioada 2009 - 2012, de peste 1,1 milioane de lei. 52 de amenzi, în total, pe care postul nu le achitase (pe larg despre amenzi, pe Paginademedia.ro AICI).  

„A fost un abuz unic în istoria CNA-ului și, jurnalistic vorbind, unic în istoria României. OTV s-a dus și a solicitat în iulie 2012 la Tribunalul București, secția civilă, atribuirea calității de „consumator captiv” în raport de CNA și prelungirea duratei valabilității licenței după data de 21 martie 2013, când ar fi expirat”, spunea Laura Georgescu, președintele CNA, la momentul respectiv, după cum Paginademedia.ro relata AICI

CONTEXT. Retragerea licenței OTV, un post ce-i drept plin de păcate, venea într-o perioadă foarte interesantă. În 2012, an electoral, OTV fusese principalul vehicul de campanie pentru Partidul Poporului, lui Dan Diaconescu.

La alegerile parlamentare, Dan Diaconescu a candidat in acelasi colegiu cu actualul premier, Victor Ponta. A pierdut, chiar daca, in seara alegerilor, se declara invingator si chiar daca a continuat campania electorala si dupa ce legea interzicea acest lucru. 

Mai mult, licența televiziunii a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, președintele CNA, care fusese numită în funcție de nicio lună, la propunerea Guvernului, condus de Victor Ponta. 

CUM A DISPĂRUT. Postul s-a închis printr-o amplă campanie de victimizare. În seara în care CNA a decis retragerea licenței, pe post a apărut mesajul „Emisia postului OTV a fost întreruptă la ordinul lui Victor Ponta”. 

Televiziunea lui Dan Diaconescu „s-a stins” în liniște. Doar câteva mii de românii s-au uitat la OTV în ultimele trei ore de emisie ale postului deținut de Dan Diaconescu (detalii, AICI).

Două săptămâni mai târziu, Curtea de Apel decidea să mențină decizia CNA.

Chiar dacă a dispărut, CNA a continuat să fie „harnic”, în ce privește OTV. A amendat postul și după ce a încetat să emită, pentru derapaje din vremea în care mai avea program. Amenzi pentru dezechilibre în ziua alegerilor, 100.000 de lei (pe larg AICI), 50.000 de lei pentru publicitate la medicamente (AICI) sau pentru publicitate politică (10.000 de lei). 

Citește și: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu