Skip to main content

Viorica Dăncilă a anunțat că va da Libertatea în judecată și va notifica orice publicație care „va trata această temă într-un mod atât de josnic”

 
Viorica Dăncilă a anunțat că va da Libertatea în judecată și va notifica orice publicație care „va trata această temă într-un mod atât de josnic”

Viorica Dăncilă a povestit la Antena 3 despre adopția fiului ei în urmă cu 30 de ani, la două zile după dezvăluirile din Libertatea. Dăncilă a spus că va „notifica prin avocați orice publicație care va trata această temă într-un mod atât de josnic”.

Publicitate

Întrebată de Mihai Gâdea dacă va da în judecată Libertatea, premierul a răspuns direct: „Da”

„Pentru că dacă aș trece cu vederea, s-ar putea ca și alții să treacă prin ce trec eu acum, prin ce trece familia mea. Aceste lucruri trebuie stopate. Nu poți să te joci cu viața unor oameni și să treacă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Vorbeați de jurnalism, eu repet, am spus acest lucru de multe ori, respect jurnaliștii, chiar și pe cei care mă critică, dacă acest lucru este documentat. Dar în momentul în care vii cu asemenea lucruri, acest lucru nu mai este legat de jurnalism”, a mai continuat Dăncilă.

„E propagandă mincinoasă”, a completat-o Mihai Gâdea.

„Au fost la mama biologică, le-au spus că au făcut actele la Siliștea. Se duceau la acea comună, vedeau că copilul a avut certificat de naștere. Se duceau în localitatea Videle, unde știau că am stat și vedeau cum am schimbat numele. Le recomand și acum ca să se documenteze să meargă la cele două primării. Eu nu vreau să vorbesc cu acești oameni. Au făcut mult rău și sunt convinsă că acest rău nu mi l-au făcut numai mie, l-au făcut multor familii care au adoptat un copil și au schimbat un destin”, a explicat premierul. 

„Nu credeam, niciodată că se va ajunge atât de departe. Am vorbit cu colegii mei și le-am spus că nu vreau să vorbesc despre acest subiect public.
Nu credeam că se vor face acuzații atât de neîntemeiate și tendențioase.
Știu că ce am făcut eu cu soțul meu au făcut multe familii din România și nu este drept și nici corect să intri cu bocancii murdari în viața cuiva, pentru că acest lucru s-a întâmplat acum. Nu este nimic ilegal. A existat un certificat de naștere.”, a mai declarat Dăncilă în debutul emisiunii Sinteza zilei de marți seara. 

Amintim că Libertatea a dezvălui în ediția de luni că fiul Vioricăi Dăncilă, Victor, în vârstă de 29 de ani, a fost adoptat de la o mamă care mai avea șapte copii, la începutul anilor 90. 

Subiectul a creat numeroase controverse în spațiul public, jurnaliștii de la Libertatea fiind acuzați că i-au încălcat dreptul la viață privată a premierului. 

Jurnalista Maria Andrieș, care s-a ocupat de anchetă, a vorbit pentru Paginademedia.ro despre dezvăluirile din Libertatea. 

„Argumentul pe care l-am luat în calcul este că o persoană publică cu funcție de conducere și este un aspect al vieții ei care ne privește pe toți, care e de interes”, a spus Maria Andrieș despre decizia de a publica povestea.

„E emoționant ca un premier al unui guvern social democrat care dezamăgește, să arăți cât de săraci au rămas, că nu ai reușit să salvezi decât unul din marea masă și nu ai reușit ca premier să schimbi ceva în bine sau ca partid care te-ai aflat în ultimii 30 de ani în mare parte la putere. Nu cred că te avantajează”, a mai povestit jurnalista.

Cât despre acuzațiile privind încălcarea dreptului la viața privată, jurnalista a explicat:

„După cum arată și mai multe decizii ale Curții de la Haga, viața privată a conducătorilor de Guverne, de țări, a persoanelor publice, este de interes, până într-un anumit grad.

În momentul în care iei în mână destinul unei țări, renunți la privilegiile de a-ți trăi viața departe de ochii publici. Trebuie să fii transparent. Trăiești într-un acvariu. Trebuie să-ți asumi acest lucru.”

Citește și: 

VIDEO. Maria Andrieș, la PaginademediaLIVE: „Nu m-am gândit că îi fac un serviciu sau un deserviciu, ci că e în interesul cititorului să afle asta despre Viorica Dăncilă”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu