Skip to main content

Alex Dima: Dacă şeful îţi pune pumnul în gură, caută-ţi altceva! Fă altceva! Ia-ţi găini şi vinde ouă! Uită-te seara în oglindă sau în ochii copilului tău

 
Alex Dima: Dacă şeful îţi pune pumnul în gură, caută-ţi altceva! Fă altceva! Ia-ţi găini şi vinde ouă! Uită-te seara în oglindă sau în ochii copilului tău

VIDEO. Nu e loc de compromis. Este, pe scurt, mesajul jurnalistului Alex Dima, de la România, te iubesc, pentru jurnaliştii care se complac în lucruri care, de multe ori, ies din graniţele meseriei de jurnalist.

Publicitate

Mesajul lui Alex Dima, la interviurile 10 ani de Paginademedia, în luna noiembrie:

"Dacă ţie, şeful tău îţi pune pumnul în gură sau te transformă într-o ţeavă, caută-ţi altceva de muncă. Dacă nu-ţi convine, scutură-te şi caută altceva de muncă.

Ok, peste tot este la fel. Apucă-te de altceva! Du-te, ia-ţi 15 găini la ţară şi vinde ouă bio, fă altceva! Dacă nu ştii să faci altceva şi faci chestia asta prost în continuare, ăştia suntem. Dar eu cred că nu suntem toţi aşa."

Alex Dima, la Interviurile 10 ani de Paginademedia:

"Eu cred că dacă nu-ţi place şi te duci seara acasă şi te uiţi în ochii copiilor tăi şi ştii că în ziua aia ai făcut un compromis sau o prostie şi se repetă şi a doua zi, eşti un om nefericit. Dacă vrei să-ţi fie mai bine.

Dacă vrei să trăieşti aşa şi să mori aşa, este treaba ta!

Să vă uitaţi în oglindă sau la copii seara. Dar cu sinceritate, nu cu nişte mii de euro în buzunar şi cu mulţumirea că-ţi duci nevasta la Monte Carlo pe banii patronului şi faci poze cu el fără o lentilă la ochelari"

VIDEO. Alex Dima, despre compromisuri

Alex Dima: "Jurnaliştii nu sunt o ţeavă!"

"Cumva trebuie să ne trezim", spune Alex Dima. "Jurnalistul nu este o ţeavă prin care cineva suflă un mesaj", continuă el.

Alex Dima, la Interviurile 10 ani de Paginademedia:

  • Noi nu suntem nişte ţevi, nişte goarne prin care suflă politicienii. Nu sunt o ţeavă. Adică tu, Dragnea, te pui la un capăt, eu sunt o sârmă şi tu transmiţi ceva. Nu! Eu trebuie să filtrez, să-mi dau seama dacă tu ai mai spus asta, dacă te-ai ţinut de cuvânt, indiferent de cine a fost la putere.
  • Înainte de meseria de jurnalist, am lucrat în învăţământ. Câştigam 70 de dolari pe lună. Când mi-am dat seama că nu pot merge aşa mai departe, mi-am căutat altceva de muncă.
  • "Dacă ţie, şeful tău îţi pune pumnul în gură sau te transformă într-o ţeavă, caută-ţi altceva de muncă. Dacă nu-ţi convine, scutură-te şi caută altceva de muncă. Aceeaşi scuză o auzim peste tot. Întotdeauna schimbarea porneşte de la tine.

Dar nu mă umilesc.

  • Şi eu am rate. Ştii că sunt săptămâni în care eu nu-mi văd copilul? Eu pentru material filmez cel puţin 40 de ore. Vine copilul la şcoală, mă pupă şi pleacă din cameră că am treabă. Eu mi-am asumat asta. Şi merg mai departe. Dacă nu-ţi place locul unde eşti şi ai coloană, du-te în altă parte.
  • Ok, peste tot este la fel, apucă-te de altceva. Du-te, ia-ţi 15 găini la ţară şi vinde ouă bio, fă altceva. Dacă nu ştii să faci altceva şi faci chestia asta prost în continuare, ăştia suntem. Eu cred că nu suntem toţi aşa.
  • Când am intrat eu în presă, se spunea că presa este a patra putere în stat. Nu ştiu dacă mai este. Dar poate fi! Dacă ne-am trezi, dacă nu am accepta să facem lucruri de care nu suntem mândri!

VIDEO. Alex Dima, despre meseria de jurnalist

VEZI interviul integral cu Alex Dima, aici

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ioan Ioan
    Eşti doar un mare ipocrit şi duplicitar "jurnalist", a. dima!
    ***
  • Marius Marius
    Strict la ce a spus Dima fără a aduce în discuție "incidentul" cu Dragnea...

    Să-i transmită cineva jurnalistului Alex Dima, că în perioada Adrian Sârbu TOȚI angajații din ograda Pro-ului erau fără identitate.

    În perioada Adrian Sârbu, toți angajații Pro-ului se exprimau prin intermediul tutelor de la PR. Se exprimau sec, stereotip, în limbaj de lemn și fără substanță.

    În perioada Adrian Sârbu, angajații Pro-ului nu aveau voie sa aibă alte opinii / păreri decât cele ale trustului, iar când situația o impunea și trebuia sa se exprime public, se manifestau în linia trasata de către Adrian Sârbu.

    Singurul care a avut cât-de-cât o "libertate" de exprimare în perioada Adrian Sârbu a fost Călinescu.

    Asta dacă Dima tot aduce în discuție portavocile, țevile și sarmele.
  • johhny bravo johhny bravo
    Eu nu inteleg, deja vorbim de "cazul Alex Dima"? Ca ce, mai exact? Ca s-a dus dupa Dragnea pe hol si au vorbit 1 minut? Sau ca a fost Dragnea mitocan? Care a fost informatia in "cazul Alex Dima"? Sau a facut ceva eroic, nemaivazut, nemaiauzit? Nu asta e treaba lui, serios acum? Iar asta cu "si-a asumat" el ca nu-si vede copilul ca are multa treaba... trista rau. Fiecare cu viata lui, dar sa te dai mare ca "ti-ai asumat" chestia asta... copilul trebuie sa accepte ca tu esti mare jurnalist si n-ai timp de el?
  • Daniel Daniel
    E, cand platea doamna Udrea banutul pentru reportaje laudative, la comanda, domnul Dima nu descoperise inca deontologia. Sfanta ipocrizie a unui nimeni in drum...
  • F F
    @paginademedia : aveți un sistem de comentarii problematic, asta ca sa fiu drăguț. Termenii cu care Radu F Gabor si-a încheiat comentariul anterior au fost considerați la comentariul meu limbaj vulgar sau jignitor.
  • F F
    @ Radu F Gabor : e clar. Ești atât de anti-protv ca ai început cu ***, alea găsite la toate posturile și pe toate site-urile? Publicitarule, vezi ca era un articol pe aici despre limbajul colorat folosit în exces de o alta televiziune, nu de Protv. Nu vei găsi nicaieri în lume vreun post tv perfect. Cu atât mai putin îl vei găsi în România. Tu ca publicitar nu știi asta? Dar nu despre asta este vorba aici.

    Încercarea asta de a pune pe picior de egalitate niște jurnalisti care poate mai greșesc din când în când cu unii care, conform spuselor tale, se dau jurnaliști doar ca sa tampeasca România și sa aducă voturi lui x și y este de o nerușinare specifica posturilor alea pe care tu le lauzi.
  • Radu F Gabor Radu F Gabor
    @F
    Amice, tot ce am scris despre dl Alex Dima e laudativ. Omul e un profesionist, e ireprosabil tot ce a facut pana acum (nu e nicio ironie!). E corect si ce exprima, nu am criticat nimic. Singurul amanunt pe care il omite e ca nu se uita in ograda din care face parte si care are pe-acolo si niste uscaturi. Jurnalismul, asa cum il vad eu ca simplu consumator (sunt publicitar, de-asta intru pe acest site), ori e ok, ori nu e! Nu prea poti sa fii azi Fat Frumos dupa ce pana ieri erai Zmeul. Sau poti, dar macar recunoaste. Apropo, ProTv cand isi face treaba: atunci cand difuzeaza "Romania, Te Iubesc", sau cand tampeste natiunea cu ***?
  • F F
    @ Radu F Gabor : tot insiști cu una doua nereguli de acum câțiva ani de la pro, în timp ce lauzi pe x și pe y ca sunt vânduți în prezent? :)) este foarte în regula dacă nu sunt jurnaliști. Sa anunțe și la CNA. Abia atunci își vor asuma. Alex Dima vorbeste de jurnalisti și doar subliniază diferențele intre cei adevărați și cei falsi. De ce mai esti asa deranjat daca ii dai dreptate?
  • Radu F Gabor Radu F Gabor
    @F
    Golanasule, oamenii Varanului si-au asumat niste roluri, o cauza (fie ea si ticaloasa), nu se ascund, nu se dau deontologi si nici lebede. Fundamental, sunt chiar fair si e de apreciat camaraderia/ *** materializate prin purtarea de ochelari fara o lentila (aluzie la poza celebra cu *** Ursu, Gadea si Badea). Deci, tipii astia care numai jurnalisti nu se pot numi, macar au loialitate. Problema e ca dl Alex Dima cam imparte presa intre buna si rea, el facand partea din gasca baietilor buni. Cum ar veni, ProTv joaca cinstit, ailalti sunt de cacao. Nu, ProTV joaca doar altfel, iar eu am adus niste dovezi in acest sens - apropo, si poza cu ochelarii fara lentile e facuta cu mult timp in urma, cam in timpul in care Pro-ul si Realitatea primeau indicatii pretioase pt a face Pr dnei Elena Udrea.
  • F F
    @1q : Rămâne valabil ce am spus. Greșești o data, dar nu în fiecare zi. Ce a făcut protv acum câțiva ani in acea situație cu udrea, se întâmplă azi și mai clar și mai des și NU LA PRO. Găsești și aici pe paginademedia știri despre reportaje sponosorizate de primăria x și y. Nu asta este problema.
  • 1q 1q
    altminteri dl dima e plin de fraze sablon, bine repetate, si o gandire de grămadă. antena e rea ,de ce ? pt ca nu se aliniaza. are tupeul sa creada altceva decat noi, frumosi si liberi. si asta e de neiertat. nu stiu de ce dar chiar credeam ca dima gandeste mai outside the box. nope. tot cu ***. cine nu e cu noi, e corupt.
  • 1q 1q
    F @
    Wow ! diferenta intre digi / pro si ceilalti e ca la primele dezinformarile sunt din greseala, iar la ceilalti e intentie. ti-as spune ceva despre spalare pe stii tu ce, dar m-am saturat de cenzura practicata pe acest site. de fapt, dragă F, Radu F Gabor aminteste lucruri proaspete din istoria patata a protv , perioada basescu. dar tu eviti sa combati pe acea tema ca sa nu iti fie darâmata statuia pe care le-ai ridicat-o.
  • F F
    @ Radu F Gabor : dacă nu ai ceva sa îi reproșezi lui, care e scopul comentariului? Faptul ca pentru a da intr-o televiziune ok și o echipa corecta trebuie sa apelezi la istorii de pe vremea lui Nastase spune totul. Mesajul lui este simplu. Toată lumea greșește, dar când greșești în fiecare zi, mai bine las-o balta. Asta e diferența dintre Pro / Digi și restul din România.
  • Radu F Gabor Radu F Gabor
    In teorie, dl Alex Dima este jurnalistul perfect. Si vad ca se ia de Varanul televiziunii imperfecte. Super, omule, ai perfecta dreptate!
    Ce are de spus insa dl Dima, si poate ne raspunde aici, despre postul unde deontologeste? Despre anularea taxelor si datoriilor la stat de pe vremea lui Adrian Nastase. Despre emisiunile care prmoveaza tot felul de personaje ridicole? De ce nu face o ancheta despre abuzurile Shogunului, alea documentate de DIICOT?!
    Dl Alex Dima e un jurnalist impecabil. Vede perfect "tevile" din curtile altora, ceea ce e ok. Dar ce crede despre plecaciunile și comenzile dovedite inclusiv pe acest site, venite pe email de la Elena Udrea (pe cand era la Putere), via conducerea ProTv, direct în conștiința colegului dumisale Cristian Leonte?!
    România, Te Iubesc!
  • Tabloidus Tabloidus
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Trimite un comentariu

sus