Skip to main content

Alex Dima: Dacă șeful îți pune pumnul în gură, caută-ți altceva! Fă altceva! Ia-ți găini și vinde ouă! Uită-te seara în oglindă sau în ochii copilului tău

 
Alex Dima: Dacă șeful îți pune pumnul în gură, caută-ți altceva! Fă altceva! Ia-ți găini și vinde ouă! Uită-te seara în oglindă sau în ochii copilului tău

VIDEO. Nu e loc de compromis. Este, pe scurt, mesajul jurnalistului Alex Dima, de la România, te iubesc, pentru jurnaliștii care se complac în lucruri care, de multe ori, ies din granițele meseriei de jurnalist.

Mesajul lui Alex Dima, la interviurile 10 ani de Paginademedia, în luna noiembrie:

"Dacă ție, șeful tău îți pune pumnul în gură sau te transformă într-o țeavă, caută-ți altceva de muncă. Dacă nu-ți convine, scutură-te și caută altceva de muncă.

Ok, peste tot este la fel. Apucă-te de altceva! Du-te, ia-ți 15 găini la țară și vinde ouă bio, fă altceva! Dacă nu știi să faci altceva și faci chestia asta prost în continuare, ăștia suntem. Dar eu cred că nu suntem toți așa."

Alex Dima, la Interviurile 10 ani de Paginademedia:

"Eu cred că dacă nu-ți place și te duci seara acasă și te uiți în ochii copiilor tăi și știi că în ziua aia ai făcut un compromis sau o prostie și se repetă și a doua zi, ești un om nefericit. Dacă vrei să-ți fie mai bine.

Dacă vrei să trăiești așa și să mori așa, este treaba ta!

Să vă uitați în oglindă sau la copii seara. Dar cu sinceritate, nu cu niște mii de euro în buzunar și cu mulțumirea că-ți duci nevasta la Monte Carlo pe banii patronului și faci poze cu el fără o lentilă la ochelari"

VIDEO. Alex Dima, despre compromisuri

Alex Dima: "Jurnaliștii nu sunt o țeavă!"

"Cumva trebuie să ne trezim", spune Alex Dima. "Jurnalistul nu este o țeavă prin care cineva suflă un mesaj", continuă el.

Alex Dima, la Interviurile 10 ani de Paginademedia:

  • Noi nu suntem niște țevi, niște goarne prin care suflă politicienii. Nu sunt o țeavă. Adică tu, Dragnea, te pui la un capăt, eu sunt o sârmă și tu transmiți ceva. Nu! Eu trebuie să filtrez, să-mi dau seama dacă tu ai mai spus asta, dacă te-ai ținut de cuvânt, indiferent de cine a fost la putere.
  • Înainte de meseria de jurnalist, am lucrat în învățământ. Câștigam 70 de dolari pe lună. Când mi-am dat seama că nu pot merge așa mai departe, mi-am căutat altceva de muncă.
  • "Dacă ție, șeful tău îți pune pumnul în gură sau te transformă într-o țeavă, caută-ți altceva de muncă. Dacă nu-ți convine, scutură-te și caută altceva de muncă. Aceeași scuză o auzim peste tot. Întotdeauna schimbarea pornește de la tine.

Dar nu mă umilesc.

  • Și eu am rate. Știi că sunt săptămâni în care eu nu-mi văd copilul? Eu pentru material filmez cel puțin 40 de ore. Vine copilul la școală, mă pupă și pleacă din cameră că am treabă. Eu mi-am asumat asta. Și merg mai departe. Dacă nu-ți place locul unde ești și ai coloană, du-te în altă parte.
  • Ok, peste tot este la fel, apucă-te de altceva. Du-te, ia-ți 15 găini la țară și vinde ouă bio, fă altceva. Dacă nu știi să faci altceva și faci chestia asta prost în continuare, ăștia suntem. Eu cred că nu suntem toți așa.
  • Când am intrat eu în presă, se spunea că presa este a patra putere în stat. Nu știu dacă mai este. Dar poate fi! Dacă ne-am trezi, dacă nu am accepta să facem lucruri de care nu suntem mândri!

VIDEO. Alex Dima, despre meseria de jurnalist

VEZI interviul integral cu Alex Dima, aici

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu