Skip to main content

Alex Dima: Dacă şeful îţi pune pumnul în gură, caută-ţi altceva! Fă altceva! Ia-ţi găini şi vinde ouă! Uită-te seara în oglindă sau în ochii copilului tău

 
Alex Dima: Dacă şeful îţi pune pumnul în gură, caută-ţi altceva! Fă altceva! Ia-ţi găini şi vinde ouă! Uită-te seara în oglindă sau în ochii copilului tău

VIDEO. Nu e loc de compromis. Este, pe scurt, mesajul jurnalistului Alex Dima, de la România, te iubesc, pentru jurnaliştii care se complac în lucruri care, de multe ori, ies din graniţele meseriei de jurnalist.

Publicitate

Mesajul lui Alex Dima, la interviurile 10 ani de Paginademedia, în luna noiembrie:

"Dacă ţie, şeful tău îţi pune pumnul în gură sau te transformă într-o ţeavă, caută-ţi altceva de muncă. Dacă nu-ţi convine, scutură-te şi caută altceva de muncă.

Ok, peste tot este la fel. Apucă-te de altceva! Du-te, ia-ţi 15 găini la ţară şi vinde ouă bio, fă altceva! Dacă nu ştii să faci altceva şi faci chestia asta prost în continuare, ăştia suntem. Dar eu cred că nu suntem toţi aşa."

Alex Dima, la Interviurile 10 ani de Paginademedia:

"Eu cred că dacă nu-ţi place şi te duci seara acasă şi te uiţi în ochii copiilor tăi şi ştii că în ziua aia ai făcut un compromis sau o prostie şi se repetă şi a doua zi, eşti un om nefericit. Dacă vrei să-ţi fie mai bine.

Dacă vrei să trăieşti aşa şi să mori aşa, este treaba ta!

Să vă uitaţi în oglindă sau la copii seara. Dar cu sinceritate, nu cu nişte mii de euro în buzunar şi cu mulţumirea că-ţi duci nevasta la Monte Carlo pe banii patronului şi faci poze cu el fără o lentilă la ochelari"

VIDEO. Alex Dima, despre compromisuri

Alex Dima: "Jurnaliştii nu sunt o ţeavă!"

"Cumva trebuie să ne trezim", spune Alex Dima. "Jurnalistul nu este o ţeavă prin care cineva suflă un mesaj", continuă el.

Alex Dima, la Interviurile 10 ani de Paginademedia:

  • Noi nu suntem nişte ţevi, nişte goarne prin care suflă politicienii. Nu sunt o ţeavă. Adică tu, Dragnea, te pui la un capăt, eu sunt o sârmă şi tu transmiţi ceva. Nu! Eu trebuie să filtrez, să-mi dau seama dacă tu ai mai spus asta, dacă te-ai ţinut de cuvânt, indiferent de cine a fost la putere.
  • Înainte de meseria de jurnalist, am lucrat în învăţământ. Câştigam 70 de dolari pe lună. Când mi-am dat seama că nu pot merge aşa mai departe, mi-am căutat altceva de muncă.
  • "Dacă ţie, şeful tău îţi pune pumnul în gură sau te transformă într-o ţeavă, caută-ţi altceva de muncă. Dacă nu-ţi convine, scutură-te şi caută altceva de muncă. Aceeaşi scuză o auzim peste tot. Întotdeauna schimbarea porneşte de la tine.

Dar nu mă umilesc.

  • Şi eu am rate. Ştii că sunt săptămâni în care eu nu-mi văd copilul? Eu pentru material filmez cel puţin 40 de ore. Vine copilul la şcoală, mă pupă şi pleacă din cameră că am treabă. Eu mi-am asumat asta. Şi merg mai departe. Dacă nu-ţi place locul unde eşti şi ai coloană, du-te în altă parte.
  • Ok, peste tot este la fel, apucă-te de altceva. Du-te, ia-ţi 15 găini la ţară şi vinde ouă bio, fă altceva. Dacă nu ştii să faci altceva şi faci chestia asta prost în continuare, ăştia suntem. Eu cred că nu suntem toţi aşa.
  • Când am intrat eu în presă, se spunea că presa este a patra putere în stat. Nu ştiu dacă mai este. Dar poate fi! Dacă ne-am trezi, dacă nu am accepta să facem lucruri de care nu suntem mândri!

VIDEO. Alex Dima, despre meseria de jurnalist

VEZI interviul integral cu Alex Dima, aici

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    cui pasa , se crede prea important , fiecare face ce vrea

Trimite un comentariu

sus