Skip to main content

OFICIAL. Digi explică închiderea staţiilor locale

 
OFICIAL. Digi explică închiderea staţiilor locale

RCS anunţă oficial închiderea staţiilor locale ale postului de ştiri, dar numarul de echipe de corespondenţi locali „se va mări de la 12 la 18”.

Publicitate

Compania precizează că „va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea reţelei de corespondenţi locali din ţară şi în consolidarea redacţiei centrale a postului Digi 24.”

În comunicat se menţionează că managementul a efectuat o analiză a eficienţei activităţii redacţiei centrale Digi 24, a reţelei de studiouri regionale şi a performanţelor actualei forme de organizare a activităţii media.

„Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ţine pasul cu exigenţele şi nevoile publicului şi pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu şi lung.

În urma proiectului de eficientizare, reţeaua de corespondenţi se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe judeţe învecinate”, se precizează în comunicat

În acelaşi timp, redacţia centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la Bucureşti a jurnaliştilor şi a personalul tehnic şi de producţie din studiourile regionale.

După finalizarea demersurilor privind renunţarea la licenţele audiovizuale, emisia staţiilor regionale ale Digi 24 va înceta. Digi 24 deţine, în prezent, 8 studiouri regionale în Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Timişoara.

Citeşte şi:

EXCLUSIV. Ultima oră: Digi24 închide staţiile locale

EXCLUSIV. Ce se întâmplă la Digi 24? Tudor Muşat părăseşte postul. Alţi câţiva reporteri pleacă. Contractele nu se mai prelungesc



Prezentăm comunicatul Digi în continuare:

Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea reţelei de corespondenţi locali din ţară şi în consolidarea redacţiei centrale a postului Digi 24.

Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunţarea la licenţele audiovizuale ale studiourilor regionale şi va creşte nivelul de dotare a echipelor de corespondenţi. În ultimii ani, piaţa media şi comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conţinuturile difuzate online sau multi-platformă.

Site-urile televiziunilor sau site-urile de ştiri atrag tot mai mulţi vizitatori, ceea ce conduce la scăderea audienţei altor canale. Conţinuturile difuzate online oferă nu numai informaţie de interes naţional şi internaţional, ci şi actualitate din proximitate (regiune, localitate).

Conducerea companiei a efectuat o analiză a eficienţei activităţii redacţiei centrale Digi 24, a reţelei de studiouri regionale şi a performanţelor actualei forme de organizare a activităţii media.

Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ţine pasul cu exigenţele şi nevoile publicului şi pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu şi lung.

În urma proiectului de eficientizare, reţeaua de corespondenţi se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe judeţe învecinate.

În acelaşi timp, redacţia centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la Bucureşti a jurnaliştilor şi a personalul tehnic şi de producţie din studiourile regionale.

După finalizarea demersurilor privind renunţarea la licenţele audiovizuale, emisia staţiilor regionale ale Digi 24 va înceta. Digi 24 deţine, în prezent, 8 studiouri regionale în Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Timişoara.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vivi Vivi
    Digi nu știe să facă niciun compromis atunci când este vorba de audiență și calitate. Iar canalele de știri locale, limitate numai la interesul local nu ar fi avut vreodată vreo șansă de a face audiență la nivel național. Decizie corectă, menită să mențină o calitate înaltă cu care abonații Digi sunt obișnuiți.
  • Biz Biz
    @Dorin Chiotea

    Deci, ne urmarim reciproc :)
    Domnule Chiotea, v-am suparat, desi credeam ca fiecare are dreptul sa aiba o opinie. Despre fotbal, despre dragnea, despre tvr, despre vreme, despre orice si oricine, ca daca nu am mai avea fiecare opinii, am trai probabil in sora europeana a Coreei de Nord.
    Sper ca nu va doriti asa ceva, eu sigur nu. A trecut o revolutie pe la noi, am inceput sa avem pareri, nu intotdeauna de bine unul despre celalalt sau sa gandim la fel despre acelasi lucru.
    Intrebari: Daca va laud, este ok? Daca nu lucrez in media, nu am dreptul sa am propria opinie (adica pe modelul daca nu sunt politician, nu am voie sa am o parere despre dragnea, iohannis, etc) ? Am voie sa fiu dezamagit? Am voie sa ma astept de la presa ca ma informeaza? Am dreptul sa ma astept la un jurnal de stiri ca este sobru, obiectiv si informativ? Am dreptul sa ma astept ca presa trebuie sa ramana critica, nu sa huleasca, ci sa fie critica? Daca TVR are standarde foarte inalte, BBC ce are? Sau altfel spus, daca TVR are standare foarte inalte, de ce nu lasati lumea sa spuna asta?
    Ma intreb doar. Cogito, ergo sum :) Altfel apreciez inteligenta si consistenta Dvs.
    PS Este doar o opinie, corecta sau gresita, placuta sau dezagreabila. Seara buna!
  • mile mile
    antena 3 ii domina chiar si la comercial pe cablisti
  • Dorin Chiotea Dorin Chiotea
    @Biz
    Admir activitatea dvs frenetica pe acest site, insa as aprecia-o maxim daca v-ati asuma postarile. Nici nu vad legatura mea cu ceea ce se intampla la alta companie. Presupun ca nu lucrati in media, pentru ca altfel ati cunoaste ca pentru orice reportaj, ancheta si/ sau transmisie live este nevoie de acordul unor responsabili ierarhici pt emisie. Acestea vin in urma unui plan care trebuie justificat. Accept ca aparitiile mele nu va plac, dar nu pot lasa sa zburde pe aici insinuarile calomnioase pe care le faceti. Toate transmisiunile "mele" sunt de fapt ale unei echipe, discutam temele, propunerile vin din multe parti si punerea in practica necesita o trasabilitate/ mentinere a rigorii. Nu intru in detalii, standardele la Stirile TVR sunt foarte ridicate. Daca tot ma urmariti atat de intens, va rog sa imi dati un singur exemplu de PR si/ sau reclama facute de mine vreunei firme in timpul sutelor de emisii pentru postul public! Cred cu putere ca Romania e plina de oameni valorosi si o parte din misiunea mea in cadrul programului e sa-i descopar; nu cred ca a huli este o regula a profesiei.
    @Radu F Gabrea
    Multumesc, astept un miel. Totusi, pomenirea mea in acest context e off-topic.
  • Biz Biz
    @radu f gabor

    Ori esti Chiotea in persoana, ori esti unul dintre acei invitati ai lui despre care vorbesti. Omul ala face PR, nu jurnalism. Sa ***, sa lauzi oamenii pana rosesc singuri de rusine, nu e presa, este PR, marketing, servicii de imagine.
    Bine in Romania nu mai e o surpriza ca asa-zisii jurnalisti sunt prestatori de imagine pt firme, partide, grupuri de interese. Vezi asta de la cel mai mic site pana la cel mai mare ziar sau TV.
    Dar, oricat ***, e mai bine sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa stim despre ce vorbim. Altfel vine nea radu gabor si ne trage un perdaf de il si credem. daca suntem spalati pe creier, desigur.
  • Santos Dumont Santos Dumont
    Nelu, jos palaria. Asa este. Prelipceanu a a folosit statiile locale pt emisiunea lui *** si in rest le a lasat sa moara. Erau un potential urias si s au multumit cu "nu se poate". Atat i a dus capul pe managementul vietii. Sa accepte contraselectia, suficienta, mentalitatea de Buzau.
  • Nelu Nelu
    O fi fost greu? Stapanii rcs si consilierii lor au transformat in gunoi cel mai bun produs media lansat in Romania in ultimii ani. Niste bogatani semidocti cu resurse aprtoape nelimitate s-au scuturat de oamenii de calitate car au facut digi24 si s-au dat pe mana unei haite de hiene care au prapadit tot ce au atins in viata lor: hurezeanu, dancu, ctp, turturica, lembrau, madalinaradulescu, prelipceanu, ionita, etc. Trebuie sa fii inept ca sa renunti de buna voie la o retea de statii locale care acoperea toata romania, pe mana unui amarat ca prelipceanu. Alte televiziuni s-ar da peste cap sa aiba asa ceva. Vatafii de la digi24 nun au avut habar cum sa foloseasca ceea ce au primit de pomana de la oamenii care au facut proiectul.
  • Radu F Gabor Radu F Gabor
    Exista la TVR care e cel mai de cacao post un reporte sportiv, Dan Chiotea, care face zi de zi cat toate statiile locale ale tuturor tv de stiri din Ro. Mereu chestii interesante si care te fac sa privesti, arata omul ala tot felul de lucruri si gaseste tot felul de tipi senzationali. E mereu pe strada, ce atatea studiouri si alte alea. E f bun. treaba e simpla daca ai talent si iti place ce faci. Eu pentru el tin tv deschis dimineata pt ca in rest vad aceleasi chestii peste tot. Digi arata ok dar nu face nimic memorabil care sa iasa din banal, din rand.
  • Manu Manu
    Din punctul meu de vedere cei care au plecat la Antena 1 sau Antena 3 au facut un pas inapoi. Un pas inainte e atunci cand te duci la ProTv. La grupul lui nea Dan te poti trezi cu o reducere de salariu peste noapte
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    @Alina12, Antena 1 e francizată în țară.
  • Alina12 Alina12
    Digi a făcut o mișcare extrem de inteligentă.Și ar trebui adoptată de toate trusturile care au posturi locale pe lângă cele principale.Mă refer la Antena Group,în mare parte.La rebrandingul din noiembrie 2016,posturile locale(Deva,Constanta etc...) au primit un monitor de calculator,o măsuță de cafea și o grafică roz ca sa nu zică că nu s-a schimbat nimic la locale.Nu știu câți bani aduc aceste locale însă o altă soluție poate reprezenta transformarea acestor studiouri locale în redacții regionale cu mini-studiouri atașate de unde reporterii locali/regionali să transmită.Dar asta ar reprezenta o investitie mult mai mare fața de cati bani aloca trusturile pentru posturile locale în acest moment.
  • micutu de la 7 micutu de la 7
    Digi au o gramada de posturi de nisa la care se uita 10-20 de oameni si aia cand au timp. Asta doar ca sa fie mii de posturi in grila de baza. In schimb nu au posturi care chiar ar merita sa fie mai ales straine unde mai poti sa vezi ce se intampla in lume ca la noi sunt numai tv de justitie unde se predau coduri penale spete abuzuri dosare etc. Lumea ar putea intra in razboi ar putea ateriza extraterestrii s-ar topi polu nord cu totul si noi o sa fim in BREAKING NEWS cu Codruta Lazar Tudorel si Dragnea.
  • cristina danescu cristina danescu
    Imi pare rau de Musat. Nu ma gandeam ca pleaca...
  • Adi Marcel averescu Adi Marcel averescu
    Si normal
  • George George
    Nu au fost 5 ani de investitii, au fost 5 ani de bani *** de postul TV de la celelalte companii din grup, si bani *** in ultima instanta de la actionarii RDS, care sunt o mare parte dintre ***, prin *** 2.

Trimite un comentariu

sus