Skip to main content

Se pregătește lansarea unei televiziuni pentru minoritatea romă. CNA a aprobat licențierea

 
Se pregătește lansarea unei televiziuni pentru minoritatea romă. CNA a aprobat licențierea

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi acordarea de licențe audiovizuale prin satelit, dedicate minorității rome. 

Este vorba despre Amaro TV, un post care va putea emite la nivel european în limba maghiară, și Amaro TV RO, care va emite în România. 

Publicitate

Solicitarea de licențe audiovizuale a venit din partea societății Playtime Media, în care acționar unic este o altă societate, Passion Media, deținută de Daróczi László Gabriel-90% și Secară Roxana-10%. 

„Proiectul se dorește a fi o platformă de dezbatere, pe lângă o sursă de divertisment cultural, o rampă de lansare a unor noi talente, dar și o sursă de informare pentru romi, o modalitate de interacțiune interetnică și multiculturală, care sa evidențieze nevoile comune și elementele care apropie, care pot crea plusvaloare societății în care trăim”, a spus unul dintre reprezntanții societății care a solicitate licențele audiovizualele.

„Aș fi vrut să știu dacă aveți pe cineva în echipă din minoritatea căreia vă adresați. Aș fi simțit poate nevoia și a unui reprezentant al minorității din România”, le-a spus Radu Herjeu, membru CNA, reprezentanților postului. 

„Acest proiect a fost demarat ca idee acum câțiva ani. Între timp am prospectat piața. În Ungaria se fac deja castinguri pentru angajarea moderatorilor”, i-a răspuns unul dintre reprezentanți. 

Aceștia au mai explicat că proiectul TV din România va fi lansat spre sfârșitul anului și că sunt în discuții de principiu cu mari cabliști, RCS și UPC, dar și cu societăți locale.  

Potrivit proiectului depus la CNA, Amaro TV va emite 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, iar sursa de proveniență a grilei este compusă din programe 100% ale altor producători. „Ofera emisiuni matinale, divertisment, tradiții, seriale și filme de succes produse în celebre case de producție indiană”, mai precizează aceștia în proiectul depus la CNA. 

Din proiectul depus la CNA: 

 • Canalele AMARO TV si AMARO TV RO sunt canale tematice dedicate minoritatii rome cu elemente de informare culturală şi educative
 • Punem accent în programele noastre aspectele specifice din viaţa romilor
 • Scopul este apropierea interetnică dintre romi și populațiile de altă etnie din Bazinul Carpatic, unde locuitorii întotdeauna au împărțit atât bucuria, cât și tristețea deopotrivă
 • Acordăm o atenţie deosebită atragerii şi implicării generaţiilor tinere şi de vârstă mijlocie
 • Popularizăm pasiunile și aptitudinile romilor, prin simplitatea și, nu rareori, complexitatea existenței lor tradiționale
 • Emisiune de muzică cu specific etno - în direct şi la cerere. Orchestre instrumentale interpretează melodii cu specific traditional.
 • Ziua satului: filmări la faţa locului de la diferite evenimente specifice tradițiilor minorității rrome, din localităţi unde conviețuiește aceasta
 • Vor fi difuzate totodată și filme și seriale „foarte populare pentru grupul țintă”, cum ar fi Meet the Grawels (Întâlnire cu familia Grawels) sau
  Big Gipsy weddings (Marile nunți ale romilor). 

Sigla Postului Amaro

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Daca s-ar face un minim efort jurnalistic, ar iesi o poveste interesanta. S-ar ajunge la legaturi stranse intre niste indivizi (nu numai Soros) si Ciolos Dacian prin perioada 2010-2012, legaturi care au culminat cu incercarea acelor indivizi de a obtine sapte licente in decembrie 2015. "Ce era in decembrie 2015?", m-ar intreba niste asa-zisi sau autointitulati jurnalisti de copy-paste a comunicatelor de presa? Era Ciolos Dacian premier, de o luna, v-as raspunde, daca nu mi-ar fi scarba de voi.

  Hai, v-am dat mura-n gura.
 • Geo în uk minoritățile sexuale au deja un post de radio cît despre România șanse 0 să fie licențiat un post tv pentru minoritățile sexuale motivul îl știi bine osă se aprindă cei dela familia tradițională :D
 • "F", acest "Mihai" e doar un troll.
  Au fost stiri pe acest site unde "Pro TV" a stat mult mai bine pe comercial decat pe national; dar acest individ nu a comentat. La fel si cand "mastile" lui Negru, sau "Fructul Oprit" au stat mai bine pe national decat pe comercial; tot nu a comentat.

  Sigur o sa vina cu "Finantare PSD" si la anul.
 • Si vezi ca si "Antena 1" face un nou serial, special pentru pensionari; cu Banica Jr. Aici nu comentezi nimic ?
  https://www.paginademedia.ro/2019/03/serial-nou-cu-stefan-banica-si-vizante-pe-antena-1

  Poate si acest serial a cerut "Finantare PSD" ? Nu ?
 • "Mihai", batraneii pensioari de la "Antena 1" nu ii vezi ? Uite aici:
  https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-iumor-23-februarie
  https://www.paginademedia.ro/2019/03/audiente-tv-iumor-editia-a-doua-lider-de-audienta
  https://www.paginademedia.ro/2019/03/audiente-tv-scena-misterelor-primele-audiente https://www.paginademedia.ro/2019/03/audiente-scena-misterelor-dan-negru
  https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-ferma-las-fierbinti-21-februarie

  Hai, astept raspunsuri.
 • Acum,avem post tv ,pt "***"nostri,care,ne fac de ***....all around the world....chiar,sunt curios,să văd niste interviuri,cu *** cerșetori din Paris, cu *** din Danemarca,si in primul rand,cu asistați social,votanții lui Dragnea,din România,ah, ***..Da,sunt fanul romului,.....a ăluia jamaican .Hai,***,la munca,***,***
 • @ Mihai : aia sunt ca tine, cu specificația ca nu ești funny. Cat o mai ții cu PSD la fiecare articol? Cauta-i la antene ca îi găsești pe toate posturile. :))

  @paginademedia : e ok sa lași același comentariu la fiecare articol, chiar dacă are zero legătură cu subiectul, așa cum face acest Mihai?

Trimite un comentariu