Skip to main content

VIDEO. Selly: "Dacă aș face doar ce îmi cere publicul, mi-aș pierde identitatea". Cum gândește vloggerul de 18 ani

 
VIDEO. Selly: "Dacă aș face doar ce îmi cere publicul, mi-aș pierde identitatea". Cum gândește vloggerul de 18 ani

VIDEO. Care sunt regulile după care se ghidează Selly? Care sunt principiile după care se ghidează?

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă câteva secvențe din interviul pe care Andrei Șelaru - Selly - ni l-a acordat anul trecut. Avea atunci 17 ani. Secvențe care arată cum gândește vloggerul care a împlinit recent 18 ani.

Andrei Șelaru - Selly, la interviurile Paginademedia.ro:

"Dacă mâine aș face doar ce îmi cere publicul și m-as ghida doar după asta cred că mi-aș pierde identitatea. Aș ajunge să nu mai fiu atât de urmărit, deci nu cred că asta e rețeta succesului.

Trebuie să iei în considerare feedback-ul și să găsești un punct comun între ce vrei tu să faci și ce vrea publicul."

Prezentăm aceste secvențe în contextul în care materialul publicat de Decât o Revistă despre Selly a trezit diverse reacții pe net. Articolul de 30 de pagini, scris cu ocazia majoratului lui Andrei Selaru, a avut parte și de "contestatari".

Cum gândește vloggerul Selly? Ce face și ce nu face?

Reguli după care se ghidează Andrei Șelaru, reguli care se aplică, foarte bine, și în jurnalism:

  • Primul lucru la care am grijă este să nu incit la ură
  • Nu trebuie induși în eroare, adică dacă fac un video despre școală nu trebuie să le induc ideea că școala e rea pentru că noi glumim
  • Nu încerc să influențez cu opiniile mele pe cei care mă urmăresc, fie ele politice sau sociale.
  • Nu contează titlul, contează și conținutul.

NOTĂ. La data realizării interviului, avea 1,4 milioane de abonați. Acum a ajuns la două milioane.

VIDEO 1. Cu Andrei Șelaru - Șelly, despre vlog și responsabilitate:

Paginademedia.ro: Publicul tău își crează și un sentiment de responsabilitate?

Selly: Da, am și un sentiment de responsabilitate și văd că pe zi ce trece crește și numărul de abonați, deci automat crește si responsabilitatea. Mereu am avut chestia asta să am grijă ce spun și ce fac ca să nu influențez pe nimeni într-un mod negativ. Nu vreau asta.

Paginademedia.ro: La ce ai tu grijă când faci o postare?

Selly: Păi având în vedere targetul meu care este „generația Z”, adică cei între 10 și 25 de ani, primul lucru la care am grijă este să nu incit la ură.

De asemenea, nu trebuie induși în eroare, adică dacă fac un video despre școală nu trebuie să le induc ideea că școala e rea pentru că noi glumim.

Nu încerc să influențez cu opiniile mele pe cei care mă urmăresc, fie ele politice sau sociale.

VIDEO 2. Regulile lui Selly:

Paginademedia.ro: La ce se uită lumea pe YouTube? Ce prinde și ce nu prinde?

Selly: Nu e important subiectul cât foarte important e conținutul, ce poți scoate din el. Fiind urmărit și de mai mulți copii prind lucrurile mai „clickbait”, a crescut cumva rata de senzaționalism. Trebuie să te conformezi cumva, dar fară să o dai în altele și să ajungi penibil.

În general prind subiectele care sunt în sfera lor de interes: școala, provocările sau un video de roast. Nu contează titlul și thumbnail, contează și conținutul.

Paginadmedia.ro: Parte din televiziunea clasică spune: dacă publicul asta cere, asta îi dăm. Ce părere ai tu?

Selly: E și asta adevărat, dar trebuie găsit și un echilibru. Eu dacă mâine aș face doar ce îmi cere publicul și m-as ghida doar după asta cred că mi-aș pierde identitatea. Aș ajunge să nu mai fiu atât de urmărit, deci nu cred că asta e rețeta succesului.

Trebuie să iei în considerare feedback-ul și să găsești un punct comun între ce vrei tu să faci și ce vrea publicul. În momentul în care nu sunt puncte comune e problemă, dar cât sunt trebuie să lucrezi cu ele.

Paginademedia.ro: Dar când vei trece de un anumit prag ce vei face?

Selly: Cea mai bună variantă la care mă gândesc și care sper să se întâmple e ca publicul să crească cu mine. Așa eu o să îmi mențin o legătură cu ei. Însă acest lucru poate nu o să se întâmple și nu știm ce o să ne rezerve viitorul din punctul acesta de vedere.

Nu vreau să ajung la o vârsta de 25 de ani forțându-mă să fac vlogging pentru niște copii de 15-16 ani. Voi vrea să fiu natural și să găsesc puncte comune cu publicul meu, dar nu cu orice preț.

Misiunea mea nu a fost niciodată să am un public adolescentin, cred că el este așa pentru că eu sunt adolescent. Poate la 25 de ani o să am un public mai nișat.

Paginademedia.ro: Un public mai nișat înseamnă și bani mai puțini, nu?

Selly: Poate însemna și asta, deși acolo vorbim d eo putere de cumpărare mai mare. Dacă e vorba să fie mai puțini bani, foarte bine să fie mai puțini, dar nu mă văd un entertainer la 30 de ani pentru adolescenți.

Paginademedia.ro: Tu de ce crezi că publicul tău se uită mai puțin la televizor și se uită mai mult pe YouTube?

Selly: Se simt mai autentici vloggerii. În primul rând pentru că e și apropierea asta de vârstă și pentru că pe Youtube oamenii care iau deciziile de conținut sunt aceeași cu cei care fac conținutul, deci își vor da seama ce vrea publicul.

Poate oamenii din televiziuni sunt ușor deconectați de lucrurile pe care le dorește generația actuală. Și eu o să pierd legătura asta la un moment dat, când nu voi mai avea aceeași vârsta cu publicul.

VEZI interviul integral acordat Paginademedia.ro de către Andrei Șelaru - Selly, AICI 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • NOTĂ. La data realizării interviului, avea 1,4 milioane de abonați. Acum a ajuns la două milioane.
    acum are 1,963,209 subscribers 05.03.19 20:29

    Valeu i-au plecat urmaritorii in urma unui interviu acordat acestui site virusat (tot nu ai reusit sa rezolve bug-ul de pe acest site: Vrei sa primesti cele mai importante stiri Paginademedia.ro? cred ca mai bine de 2 ani de cand tot apas pe NU,MULTUMESC si tot apare, e clar ca e virusat.. ca NU o sa imi schimb niciodata parerea!! noroc ca accesez de la serviciu ca de acasa mi-ar fi frica.in fine shelaru a pierdut 38.980 in decus de 5 ore de la publicarea acestui articol valeu selly nu te vad bine, mai bine nu ai mai acorda nici o interviu acestui site...

Trimite un comentariu