Skip to main content

VIDEO. Selly: "Dacă aş face doar ce îmi cere publicul, mi-aş pierde identitatea". Cum gândeşte vloggerul de 18 ani

 
VIDEO. Selly: "Dacă aş face doar ce îmi cere publicul, mi-aş pierde identitatea". Cum gândeşte vloggerul de 18 ani

VIDEO. Care sunt regulile după care se ghidează Selly? Care sunt principiile după care se ghidează?

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă câteva secvenţe din interviul pe care Andrei Şelaru - Selly - ni l-a acordat anul trecut. Avea atunci 17 ani. Secvenţe care arată cum gândeşte vloggerul care a împlinit recent 18 ani.

Andrei Şelaru - Selly, la interviurile Paginademedia.ro:

"Dacă mâine aş face doar ce îmi cere publicul şi m-as ghida doar după asta cred că mi-aş pierde identitatea. Aş ajunge să nu mai fiu atât de urmărit, deci nu cred că asta e reţeta succesului.

Trebuie să iei în considerare feedback-ul şi să găseşti un punct comun între ce vrei tu să faci şi ce vrea publicul."

Prezentăm aceste secvenţe în contextul în care materialul publicat de Decât o Revistă despre Selly a trezit diverse reacţii pe net. Articolul de 30 de pagini, scris cu ocazia majoratului lui Andrei Selaru, a avut parte şi de "contestatari".

Cum gândeşte vloggerul Selly? Ce face şi ce nu face?

Reguli după care se ghidează Andrei Şelaru, reguli care se aplică, foarte bine, şi în jurnalism:

  • Primul lucru la care am grijă este să nu incit la ură
  • Nu trebuie induşi în eroare, adică dacă fac un video despre şcoală nu trebuie să le induc ideea că şcoala e rea pentru că noi glumim
  • Nu încerc să influenţez cu opiniile mele pe cei care mă urmăresc, fie ele politice sau sociale.
  • Nu contează titlul, contează şi conţinutul.

NOTĂ. La data realizării interviului, avea 1,4 milioane de abonaţi. Acum a ajuns la două milioane.

VIDEO 1. Cu Andrei Şelaru - Şelly, despre vlog şi responsabilitate:

Paginademedia.ro: Publicul tău îşi crează şi un sentiment de responsabilitate?

Selly: Da, am şi un sentiment de responsabilitate şi văd că pe zi ce trece creşte şi numărul de abonaţi, deci automat creşte si responsabilitatea. Mereu am avut chestia asta să am grijă ce spun şi ce fac ca să nu influenţez pe nimeni într-un mod negativ. Nu vreau asta.

Paginademedia.ro: La ce ai tu grijă când faci o postare?

Selly: Păi având în vedere targetul meu care este „generaţia Z”, adică cei între 10 şi 25 de ani, primul lucru la care am grijă este să nu incit la ură.

De asemenea, nu trebuie induşi în eroare, adică dacă fac un video despre şcoală nu trebuie să le induc ideea că şcoala e rea pentru că noi glumim.

Nu încerc să influenţez cu opiniile mele pe cei care mă urmăresc, fie ele politice sau sociale.

VIDEO 2. Regulile lui Selly:

Paginademedia.ro: La ce se uită lumea pe YouTube? Ce prinde şi ce nu prinde?

Selly: Nu e important subiectul cât foarte important e conţinutul, ce poţi scoate din el. Fiind urmărit şi de mai mulţi copii prind lucrurile mai „clickbait”, a crescut cumva rata de senzaţionalism. Trebuie să te conformezi cumva, dar fară să o dai în altele şi să ajungi penibil.

În general prind subiectele care sunt în sfera lor de interes: şcoala, provocările sau un video de roast. Nu contează titlul şi thumbnail, contează şi conţinutul.

Paginadmedia.ro: Parte din televiziunea clasică spune: dacă publicul asta cere, asta îi dăm. Ce părere ai tu?

Selly: E şi asta adevărat, dar trebuie găsit şi un echilibru. Eu dacă mâine aş face doar ce îmi cere publicul şi m-as ghida doar după asta cred că mi-aş pierde identitatea. Aş ajunge să nu mai fiu atât de urmărit, deci nu cred că asta e reţeta succesului.

Trebuie să iei în considerare feedback-ul şi să găseşti un punct comun între ce vrei tu să faci şi ce vrea publicul. În momentul în care nu sunt puncte comune e problemă, dar cât sunt trebuie să lucrezi cu ele.

Paginademedia.ro: Dar când vei trece de un anumit prag ce vei face?

Selly: Cea mai bună variantă la care mă gândesc şi care sper să se întâmple e ca publicul să crească cu mine. Aşa eu o să îmi menţin o legătură cu ei. Însă acest lucru poate nu o să se întâmple şi nu ştim ce o să ne rezerve viitorul din punctul acesta de vedere.

Nu vreau să ajung la o vârsta de 25 de ani forţându-mă să fac vlogging pentru nişte copii de 15-16 ani. Voi vrea să fiu natural şi să găsesc puncte comune cu publicul meu, dar nu cu orice preţ.

Misiunea mea nu a fost niciodată să am un public adolescentin, cred că el este aşa pentru că eu sunt adolescent. Poate la 25 de ani o să am un public mai nişat.

Paginademedia.ro: Un public mai nişat înseamnă şi bani mai puţini, nu?

Selly: Poate însemna şi asta, deşi acolo vorbim d eo putere de cumpărare mai mare. Dacă e vorba să fie mai puţini bani, foarte bine să fie mai puţini, dar nu mă văd un entertainer la 30 de ani pentru adolescenţi.

Paginademedia.ro: Tu de ce crezi că publicul tău se uită mai puţin la televizor şi se uită mai mult pe YouTube?

Selly: Se simt mai autentici vloggerii. În primul rând pentru că e şi apropierea asta de vârstă şi pentru că pe Youtube oamenii care iau deciziile de conţinut sunt aceeaşi cu cei care fac conţinutul, deci îşi vor da seama ce vrea publicul.

Poate oamenii din televiziuni sunt uşor deconectaţi de lucrurile pe care le doreşte generaţia actuală. Şi eu o să pierd legătura asta la un moment dat, când nu voi mai avea aceeaşi vârsta cu publicul.

VEZI interviul integral acordat Paginademedia.ro de către Andrei Şelaru - Selly, AICI

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Georgel,dar poate asta cu 2 mil.a fost aproximata,poate nici n-a atins borna
  • Georgel Georgel
    NOTĂ. La data realizării interviului, avea 1,4 milioane de abonați. Acum a ajuns la două milioane.
    acum are 1,963,209 subscribers 05.03.19 20:29

    Valeu i-au plecat urmaritorii in urma unui interviu acordat acestui site virusat (tot nu ai reusit sa rezolve bug-ul de pe acest site: Vrei sa primesti cele mai importante stiri Paginademedia.ro? cred ca mai bine de 2 ani de cand tot apas pe NU,MULTUMESC si tot apare, e clar ca e virusat.. ca NU o sa imi schimb niciodata parerea!! noroc ca accesez de la serviciu ca de acasa mi-ar fi frica.in fine shelaru a pierdut 38.980 in decus de 5 ore de la publicarea acestui articol valeu selly nu te vad bine, mai bine nu ai mai acorda nici o interviu acestui site...

Trimite un comentariu

sus