Skip to main content

Situație încordată la Digi24. Se pregătesc schimbări în grilă. Cine rămâne, cine iese? Emisiunile lui Paraschivescu și Fast Forward, sub semnul întrebării. La fel alte producții

 
Situație încordată la Digi24. Se pregătesc schimbări în grilă. Cine rămâne, cine iese? Emisiunile lui Paraschivescu și Fast Forward, sub semnul întrebării. La fel alte producții

Cine rămâne în grila Digi 24? Postul de știri Digi24 de pregătește de schimbări de grilă, iar situația anumitor emisiuni este incertă. 

Din informațiile Paginademedia, printre emisiunile care ar putea să dispară de pe post se numără „Pastila de limbă” și „Dă-te la o carte”, realizate de Radu Paraschivescu, și Fast Forward a lui Sergiu Voicu. 

Publicitate

Emisiunea Fast Forward, care până acum avea două părți, una mai scurtă în timpul săptămânii, iar alta mai lungă, în weekend, a rămas doar cu varianta mai scurtă. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, emisiunea ar putea reveni pe post dacă se găsesc sposori pentru a susține în continuare programul. Conform acelorași surse, aceeași este situația și în legătură cu alte producții ale postului TV.

Contactați de Paginademedia.ro, reprezentanții postului de televiziune au răspuns scurt. Au explicat că "vor urma niște schimbări în grila de primăvară, însă încă se lucrează la aceasta". 

Amintim că Digi24, televiziune operată de grupul RCS listat la bursa de la București, este în plin proces de restructurare. Grupul a anunțat deja că urmează să închidă toate stațiile locale, opt la număr, din Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Timișoara. Postul va păstra totuși echipe locale de jurnaliști care vor transmite pentru stația din București. 

În afara concedierilor din teritoriu, stația de știri nu a mai prelungit o serie de contracte, nici la parte din agajații din București.Printre cele mai cunoscute nume, Tudor Mușat, unul dintre prezentatorii imagine ai Digi24, dar și o serie de reporteri, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate AICI.

"Ziariștii își numără zilele de contract"

Situația este încordată în interiorul Digi 24, mai ales în cazul ziariștilor cu contracte pe perioadă determinată. "Ziariștii își numără zilele până la expirarea contractului și se întreabă dacă vor mai lucra sau nu, în continuare", au povestit pentru Paginademedia.ro surse din interiorul redacției.

Nu se știe cine va rămâne și cine va pleca.

Postul a renunțat și la proiectul de investigații România furată, după cum Paginademedia.ro a anunțat AICI. Ca urmare, un jurnalist din echipă a demisionat de la postul de știri. Virgil Burlă. „Jurnalistul nu este un reportofon care înregistrează o prostie spusă de un politician si o pune în pagina, cu ghilimele", a scris jurnalistul pe Facebook după ce a părăsit postul 

Recent, de la 1 martie, au urmat alte plecări. Adriana Nedelea, de șase ani la postul de știri, a ajuns și ea la final de contract. La fel s-a întâmplat și cu oameni din conducerea site-ului Digi24, Dan Cristian Turturică (șeful site-ului). Laurențiu Mihu (redactor-șef adjunct), Doru Cireașă (redactor economic) și Andreea Nicolae (politic), după cum Paginademedia.ro a anunțat în exclusivitate AICI

Citește și: 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • buna ziua ,
    cred ca este necesar sa spunem ca " a murit " regele" , traiasca regele" , va rog sa nu mai comentati nimic despre Dragnea , s-a dus , hai sa vedem ceea ce vrea aceasta natie , sa le explicam ce urmeaza sa facem dupa aceasta batalie castigata ,razboiul urmeza, ATENTIE , ce scenarii trebuiesc urmate pentru a putea sa reparam , in timp , optiunea cea mai favorabila pentru natie , lasati-l pe dragnea " este istorie " cum a zis oprisan .Dvs ca jurnalisti , moderatori incercati sa stabiliti prioritatile imediate ce sunt necesare , clare concise , sa inteleaga de la "porcar" pana la "rege' , de la specialisti in domeniile afectate de aceasta sumbra guvernare .
    Nu stiu daca maine ma duc la serviciu sau plec de la locul de munca sa fac o sedinta cu PARTIDUL , asa cum a anuntat VEORICA , pai nu trebuie in primul rand sa alegi presedintele camerii deputatilor si apoi dupa terminarea orelor de serviciu sa te duci la PARTID ?!!!!!! pai tu esti angajata la partid sau esti in fruntea tarii aleasa de cetateni........ca asa ziceati , nu !!!!
  • @Adi Toate contactele de la Digi sunt incheiate pe perioada determinata si sunt prelungite din 6 in 6 luni cat le permite legea. Dupa 3 ani te dau afara. Frumos, legal, fara probleme. Nu inteleg de ce se angajeaza oamenii acolo daca sunt tratati in acest fel!
  • Ce înseamnă asta cu isi numără zilele din contract? Cum e posibil să fie atât de multe contracte pe termen determinat? E legal? Cum pot atât de mulți oameni să fie performanți, competitivi când ei stau in permanență sub amenințarea contractului determinat? Ce management e ăsta?
  • RCSRDS sta pe un munte de datorii, iar Digi24 si DigiSport sunt mari consumatoare de bani fara sa aduca o masa critica de abonati fideli in plus pentru reteaua de cablu, care e core-business-ul companiei. In plus, Romania nu e genul de tara unde sa ai "n" statii locale din trei motive: jurnalisti slabi si compromisi sau incardasiti, piata de pub saraca si non-stiri. Digi24 propovaduieste etica si deontologia, echilibrul si argumentatia. Perfect! Pe afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul. Greii din conducerea business-ului sunt in mari probleme penale pentru cardasia cu Mitica Dragomir "Corleone" - vezi scandalul Drepturi Tv & Crystal Palace Ballroom. Conducerea editoriala a fost impanata, de-a lungul anului, cu personaje fara trecut performant, obediente sau compromise. Postul e vestit pentru faimoasele contracte repetititve pe termen determinat, o bataie de joc la adresa oamenilor si *** fata de anumiti grei ai politicii. Asta e boala oricarei companii antreprenoriale romanesti. Escaladarea actuala a raului va face si mai rau. Jurnalistii nu au gandul la treaba cu o asa presiune, telespectatorii simt ca oricum totul se clatina.

Trimite un comentariu