Skip to main content

Pregăteşte Digi 24 o schimbare majoră, o repoziţionare ca o staţie mai mult generalistă? Ce spun oficialii televiziunii

 
Digi 24
Digi 24

SURSE. Posturi de ştiri Digi 24, care trece prin schimbări importante la nivel de resurse umane în aceste zile, ar urma să facă modificări majore şi la nivelul conţinutului televiziunii.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Digi 24 ar urma să fie transformat într-un canal orientat către un profil mai aproape de o staţie generalistă.

În ultima perioadă, Digi 24 a încercat şi alte tipuri de programe. De exemplu, sâmbătă seară, postul are în grilă filme româneşti, la emisiunea CinemaTePeca, cu Cristian Tudor Popescu.

În prezent, grupul Digi nu are o televiziune generalistă, însă deţine o serie de canale de nişă: DigiSport (pentru care are o serie de drepturi TV pentru competiţii sportive), Film Now (post de filme), Digi Life, Digi World şi Digi Animal World (de documentare).

Ce spun oficialii Digi 24? Va fi orientat postul mai mult către o staţie generalistă? Nu spun nici "Da", nici "Nu".

În răspunsul trimis solicitării Paginademedia.ro, reprezentanţii postului vorbesc doar de structura actuală a staţiei, "structură de programe axate, majoritar, pe informaţii de actualitate şi emisiuni educative şi culturale."

Integral, poziţia Digi 24:

“Digi 24 este un post de ştiri care funcţionează în baza unei licenţe audiovizuale acordate în conformitate cu o structură de programe axate, majoritar, pe informaţii de actualitate şi emisiuni educative şi culturale.

Staţia şi-a consolidat poziţia ca televiziune de ştiri care pune în lumină informaţia relevantă pentru telespectatori, abordând diverse formate TV.

Acest lucru este demonstrat şi de poziţionarea, în 2018, ca o sursă de informare credibilă, în România, potrivit studiului Digital News Report, realizat de Reuters Institute şi Universitatea Oxford.”

Informaţiile vin într-o perioadă în care Digi 24 trece prin mari frământări:

  • În urmă cu o săptămână, Robert Găinescu, adus din Pro TV pe poziţia de director al Digi 24, a fost trecut pe o altă poziţie. La sfârşitul săptămânii, au fost desfiinţate staţiile locale Digi 24. Totodată, cea mai mare parte a contractelor pe perioadă determinată nu au mai fost prelungite.
  • În această săptămână, se lucrează şi la modificări în grila de programe, din care ar putea ieşi anumite emisiuni (este luată în calcul, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, renunţarea la programul de investigaţii România Furată).

Citeşte şi:

EXCLUSIV. Ultima oră: Digi24 închide staţiile locale


EXCLUSIV. Ce se întâmplă la Digi 24? Tudor Muşat părăseşte postul. Alţi câţiva reporteri pleacă. Contractele nu se mai prelungesc


OFICIAL. Digi explică închiderea staţiilor locale


Cum vede un om de televiziune situaţia de la localele Digi24. Închiderea staţiilor era „Varianta B”



Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    @radu - explica ce ai vrut sa spui aici - "Pe fosta lui sotie, cu care urma sa se insoare in cateva saptamani....". Deci cu fosta sotie a vrut sa se insoare?
    Eu cred ca exagerati; e un simplu angajat fara putere de decizie.
  • radu radu
    Radu Ionita l-a ars mai intai pe Stegerean, pe care l-a cantat la domnu oprea pana cand a fost dat afara. Apoi s-a facut ca nu il mai cunoaste pe Orbean, cand a cazut in dizgratie si a inceput sa linga picioarele lui prelipceanu, cu care a facut o frumoasa alianta. Dupa plecarea lui orbean, a fost principalul consilier al lui prelipceanu pentru eliminarea tuturor oamenilor cheie din televiziune. Radu este nulitatea desavarsita, *** in prez\enta irocarui sefulet din forum si calca totul in oicioare ca sa ramana pe pozitia de vataf pe care o ocupa. Pe fosta lui sotie, cu care urma sa se insoare in cateva saptamani a dat-o oprea afara ca pe ultimul om, iar ginerica s-a enervat ingrozitor si a zis… nimic. Actuala doamna Ionita, renumita prezentatoare de matinal, care apare in toate promourile imaginabile, se poarta ca evita peron in zilele de glorie. cam asta e marfa pentru care plateste rcs.
  • Marius Marius
    Radu Ionita reprezinta esenta ***, un individ care capuseaza aceasta televiziune de peste 10 ani. Fara viziune, fara idei, vesnic mut in sedinte, reuseste sa se mentina intr-o functie fara utilitate si sens pe un salariu astronomic fara sa faca, practic, nimic. Departamentul pe care chipurile il conduce e de fapt inventat si manageriat de Toni Dohotariu. Stirile sunt conduse de Cristina Airabedian pe care inca o domina in virtutea fostelor relatii de subordonare, sa vedem cat mai dureaza. Un individ lipsit de talent, de scrupule si de coloana vertebrala, ar vinde-o si pe maica-sa ca sa ramana in functie, asa cum a facut si cu fosta nevasta. O rusine de om si de barbat.
  • un privitor un privitor
    @gabriela - cine-i acest domn radu ionita? Apare pe sticla vreodata? ce face el acolo de toata lumea il pomeneste dar nimeni nu l-a vazut? E chiar asa de tare? O fi mana dreapta a lui tzesari? Ca nici pe ala nu-l vezi, dar cica exista.
  • Vendetta Vendetta
    RCS are deja o televiziune generalista sub umbrlea pe PRIMA TV!!! Ei au cumprat Prima TV de la Burci doar ca sub diferite alte nume, dar ei sint in spate tot asa ca la LOOTVuri. deci daca inchid Digi24 il inchid si gata, nu se repozitioneaza in nimic altceva. Nu inchid Digisportu pt ca ala e pt mase si maselor tre sa le dai fotbal si iar fotbal, deci angajatii Digisport o sa-si tirasca zilele mizere sub acelasi salarii mici si cu cizma lu bendei, dinei si seghei pe gitul lor ca si pina acum...
  • Anonimus Anonimus
    Cand o fi aia ca parul,Digi cântă ca Dan Spătaru...e foame de bani,a intrat criza la ungur..concedieri,plecări , en fanfare,probabil,ca,*** din Ardealul lui Viktor Orban,vad,altceva..ce sa spun..eu nu sunt nici cu Digikktv,nici cu Teleciuciu..sunt cu Verizon,slava Domnului,în sfârșit, în România,am scapat,de Gadea,Badea,Guse,Ciutacu,Riffai,,am ce vedea..nu,manele psdistopnlisteudmeristousristo..etc..*** you,prostime romana
  • johhny bravo johhny bravo
    Voi dati cu presupusu ca Tolontan cand zicea ca stie el sigur ca se duce Sarbu la Digi sau ca se vinde statia. Dincolo de typo-uri penibile (posturi de stiri Digi24, Roberta Gainescu), nu se sustine cu nimic ce scrieti. "De exemplu" emisiunea de film, si altele? Care sunt exemplele alea? Iar din comunicatul companiei care cuvant arata ca vor sa o faca generalista? Mai scrieti niste stiri cu Dan Negru si colosal de originala lui emisiune daca n-aveti ce face.
  • Constantinescu Gabriela Constantinescu Gabriela
    Da, emisiunea "Romania furata" e o eminiune foarte buna, se vede cu ochiul liber atacul psd-draknea asupra presei media independente, Digi24 are un inalt nivel de profesionalism, insa trebuie daramata, cum facem? Pai, gasim solutii de santaj, incat sa renunte ei singuri. Reamintesc faptul ca numai Digi24 si Realitatea TV au transmis momentul dramatic 10 august corect. In momentul de fata, despre celelalte tv de stiri nici nu merita sa mai vorbesc, sunt capturate deja, sa zici ca mai e o portiune pe la B1, la fel la realitatea tv, si Nasul, dar Nasul TV nu are acoperire nationala. E foarte grav ce se intampla.
  • cristi madalin cristi madalin
    A vorbit un ratat
    Mile.
    Trebuie sa ***
  • bing bing
    Nu este o alegere buna schimbarea profilului statiei, televiziuni generaliste sunt destule insa tv de stiri nu prea sunt
    E nevoie doar de reclama fiindca lumea nu are postul digi 24 in grila de programe
  • gabriela gabriela
    Pai, foarte bine! Sa faca divertisment, ca tot au un platou de cateva milioane construit pe care nu il folosesc deloc. Si, oricum, au acolo cativa "specialisti" in divertisment, precum dom regizor Radu Ionita, care va reusi sa sparga ratingul Pro TV in doua:) Dupa succesul avut cu emisiunile Digi ( unde lucreaza niste adevarati jurnalisti care au ghinionul sa dea peste un asemenea sef), RI o sa faca emisiuni de succes cu pitipoance botoxate;) Serios vorbind, mare pacat de toata resursa umana din Digi24, mare parte deja plecata, oameni cu jurnalismul in sange si dedicati meseriei lor pentru ca au ghinionul de a trai astfel de vremuri, intr-o companie care nu da doi bani pe oameni.
  • mile mile
    ce sa faci, daca antena 3 te domina
  • Nicoleta Nicoleta
    Interesant, sa vedem ce o iesi.

Trimite un comentariu

sus