Skip to main content

Disputa Pro TV - Telekom. Membrii CNA, de la „Politica pumnului în gură” la „Nu ne amestecăm într-o relație comercială”

 
Disputa Pro TV - Telekom. Membrii CNA, de la „Politica pumnului în gură” la „Nu ne amestecăm într-o relație comercială”

Ecourile disputei de acum două săptămâni dintre Telekom și Pro TV continuă. CNA a discutat astăzi modul în care Pro TV a anunțat pe post o posibilă ieșire a posturilor din grup de pe rețelele Telekom și NextGen. 

Cazul a ajuns pe masa CNA după o sesizare a Monicăi Gubernat, însă s-a luat în considerare și scrisoarea publică a Telekom, adresată IAA și CNA. 

Publicitate

Monitorizarea CNA a arătat că sâmbătă, 23 februarie, Pro TV a dat pe post, sub formă de crawl, de 44 de ori anunțul că ar putea ieși de pe rețelele de cablu. A fost difuzată și o știre la principalul jurnal de la ora 19.00. 

Cazul a împărțit CNA-ul în două. „E o relație comercială între două părți, nu e în must carry, nu avem noi a ne amesteca”, a considerat Răsvan Popescu.

„E politica pumnului în gură”, a spus de cealaltă parte Monica Gubernat, care a considerat că e o problemă de informare corectă a publicului în știrea difuzată pe post în jurnalul de la ora 19.00, în care a fost prezentată doar versiunea Pro TV. 

La rândul său, Radu Herjeu, membru CNA, l-a întrebat pe Vlad Enachescu, care reprezenta Telekom Sport. 

„Unde e denigrarea și calomnierea despre care vorbiți în scrisoare, că nu am văzut-o. Da, a fost o strategie de război economic, de băgat pumnul în gură și de presiune și de obținut profit maxim. Dar unde e denigrarea și calomnierea?”

Enachescu i-a răspuns:

„Am confirmarea colegilor de la juridic că până săptămâna viitoare vin către dumneavoastră cu un punct de vedere. E bine să discutăm la momentul respectiv cu toate argumentele pe masă.”

În timp ce unii membrii au considerat că nu au fost încălcări ale legislației audiovizuale, alții au considerat că ar putea fi o chestiune de informare corectă. Chiar și așa în ședința de astăzi nu s-a făcut nicio propunere de sancționare. CNA a decis să amâne subiectul pentru săptămâna viitoare, pentru a primi un punct de vedere scris de la Telekom. 

Răsvan Popescu, membru CNA:

„E o relație comercială între două părți, nu e în must carry, nu avem noi a ne amesteca. Nu avem ce să ne amestecăm într-o relație comercială între două părți.” 

Monica Gubernat, membru CNA:

„Unii dintre ei își folosesc propriul canal pentru negocieri.” 

Răsvan Popescu:

E o formă de presiune asupra părții celeilalte. Problema este doar că nu avem ce căuta acolo. Ce să facem, să le impunem noi să facă un contract.” 

Monica Gubernat:

„Este politica pumnului în gură.” 

Răsvan Popescu

„E comerț.” 

Radu Herjeu, membru CNA, către Vlad Enăchescu, care a reprezentat compania în fața CNA:

„Unde e denigrarea și calomnierea despre care vorbiți în scrisoare, că nu am văzut-o. Da, a fost o strategie de război economic, de băgat pumnul în gură și de presiune și de obținut profit maxim. Dar unde e denigrarea și calomnierea? Nu am găsit în anunțurile acelea referiri la grupul Telekom doar că este cel cu care nu s-a ajuns la o înțelegere.

Vlad Enachescu: 

„Am confirmarea colegilor de la juridic că până săptămâna viitoare vin către dumneavoastră cu un punct de vedere. E bine să discutăm la momentul respectiv cu toate argumentele pe masă.”

Radu Călin Cristea, membru CNA:

„Sentimentul meu este că, pentru a exclude sentimentul de presiune, de folosire a propriului canal TV de a servi anumite interese comerciale, pentru a informa publicul și a-i oferi alternative și a asculta ambele părți, era strict obligatoriu ca să existe o frază, ceva, care să facă prezent în emisiune și celălalt punct de vedere. E vorba de această știre.

Roxana Popescu, reprezentant Pro TV:

Eu nu văd rostul amânării acestui subiect. Nu am înțeles ce se dorește. Nu a existat calomniere, denigrare, nu s-a făcut o acuzație, pur și simplu s-a dat un mesaj de interes pentru telespectatori de care Telekom știa cu săptămâni înainte că urmează să fie făcut. Avem o obligație să ne informăm telespectatorii.

Monica Gubernat:

Eu consider că informarea nu a fost corect făcută de dumneavoastră.
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • @ Radu : comentez sub acest nume de ani. Tu nu ești mai puțin anonim decât mine. Am ales sa mă semnez cu F pentru ca pot fi 1000 de Radu, dar daca mai apare un F pe aici, acela este probabil un antenist obsedat, frate de-al tău. Și da, s-a întâmplat sa apară astfel de persoane cu probleme.

    Btw, mulțumesc ca îmi dai dreptate în legătură cu abaterile anteniste trecute cu vederea, dacă doar de numele F te-ai putut lega. :))
  • Auzi la Răsvan Popescu: e o relație comercială! Atunci sa bage Protv 50 de minute de publicitate într-o oră, ca tot relație comercială este!
  • Ce le mai place sa toace pro. Sa ne amintim câte cazuri de la antene au expirat unde nu a fost vorba doar despre o informare, ci despre emisiuni de victimizare pe toate posturile din trust.

    Totuși, cine poate trage la răspundere CNA pentru situatiile astea așa diferite?

Trimite un comentariu