Skip to main content

Iulian Capsali a părăsit România liberă. „Cred că am lăsat în urmă o publicație de cea mai bună esență conservatoare”

 
Iulian Capsali a părăsit România liberă. „Cred că am lăsat în urmă o publicație de cea mai bună esență conservatoare”

Iulian Capsali, directorul editorial al publicației România Liberă și-a anunțat plecarea printr-o postare pe Facebook.

„Din motive pe care nu le voi comenta momentan, mai ales că ne găsim în prima săptămână din Postul Paștilor, vă anunț faptul că am încheiat relația de jure cu publicația "România liberă", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

„Chiar dacă au trecut puțin peste 7 luni de când am preluat conducerea RL, cred că am lăsat în urmă o publicație de cea mai bună esență conservatoare”, a mai adăugat acesta. 

Publicitate

Capsali a condus editorial „România liberă” aproximativ șapte luni, timp în care publicația a „cotit” spre o zonă conservatoare. Uneori chiar a derapat.

Amintim ediția din 30 octombrie 2018, când se comemorau trei ani de la tragedia Colectiv, zi în care ziarul a avut în deschidere „O anchetă independentă sugerează că incendiul a fost provocat” (detalii AICI). 

Ziarul a avut în ultima jumătate de an și o serie amplă de articole pro-familia tradițională, în preajma Referendumului. 

Câteva titluri de atunci:
  • Noua ordine LGBTQ (articol ilustrat cu o fotografie a unui transexual îmbrăcat în uniformă asemănătoare celei de nazist)
  • Nu, copii nu sunt deloc bine în familiile "unisex"
  • Familia a rămas ultima instituție încă necucerită de Revoluția sexuală (un articol despre procese în care "persoane creștine au fost date în judecată de către membri ai comunității LGBT")

Iulian Capsali a și evidențiat în postarea sa de pe Facebook sprijinirea Referendumului. 

„Am fost una dintre foarte puținele publicații care au sprijinit direct Referendumul pentru căsătorie, precum și eforturile Bisericii și Academiei de a prezerva spiritualitatea, de a reda demnitatea națională și adevăratele repere naționale; ne-am opus viguros ingineriilor sociale și ideologiilor care vor să mutileze Familia și să distrugă sufletele copiilor (LGBTQ & gender).”, a scris Capsali pe Facebook.

Redăm în continuare din postarea lui Iulian Capsali (sursa foto: Facebook): 

„Din motive pe care nu le voi comenta momentan, mai ales că ne găsim în prima săptămână din Postul Paștilor, vă anunț faptul că am încheiat relația de jure cu publicația "România liberă". Sintetizând, este publicația în care mi-am lăsat o parte din suflet, iar peste asta nu se trece atât de simplu.

Chiar dacă au trecut puțin peste 7 luni de când am preluat conducerea RL, cred că am lăsat în urmă o publicație de cea mai bună esență conservatoare, ceva destul de rar în peisajul presei contemporane. Sper doar ca acest ziar, legat indisolubil de începuturile democrației românești după 1989, dar la care a scris câteva articole însuși Eminescu spre sfârșitul vieții (a fost un "organ conservator" la data apariției, în 1877) să nu se scufunde în mediocritate.

Nu vreau să mă gândesc la o revenire în cadrul Sistemului, acolo unde a stat aproape un deceniu și jumătate, timp în care a slujit globalismul ideologic și colonizarea economică, atacând fundamentele statului de drept și cele ale Tradiției, în sens larg. Schimbarea direcției RL a plăcut unora, a exasperat pe alții - au existat atacuri imunde din prima zi a preluării și până în ultima -, dar nu a lăsat pe nimeni indiferent.

Am fost una dintre foarte puținele publicații care au sprijinit direct Referendumul pentru căsătorie, precum și eforturile Bisericii și Academiei de a prezerva spiritualitatea, de a reda demnitatea națională și adevăratele repere naționale; ne-am opus viguros ingineriilor sociale și ideologiilor care vor să mutileze Familia și să distrugă sufletele copiilor (LGBTQ & gender).”, a spus Capsali pe Facebook.

Redăm în continuare anunțul postat de Iulian Capsali: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu