Skip to main content

Libertatea: Firea a dat jos un banner publicitar care prezenta o clădire după cutremur. Afişul, parte a unei campanii la 42 de ani de la seismul din `77

 
Libertatea: Firea a dat jos un banner publicitar care prezenta o clădire după cutremur. Afişul, parte a unei campanii la 42 de ani de la seismul din `77

„Firea a interzis cutremurul în Bucureşti!” este titlul dat de ziarul Libertatea unui text care arată cum Primăria Capitalei ar fi dat jos un afiş publicitar de pe o clădire. Banner-ul prezenta cum ar arăta respectiva clădire în urma unui cutremur major.

Publicitate

Totul era parte a unei campanii dramatice dezvoltate de agenţia Mullen Lowe, în amintirea zilei de 4 martie 1977, Paginademedia.ro a scris mai multe AICI. Proiectul fusese creat pentru societatea de asigurare PAID România (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale).

Înţelegerea era că „mash-ul de pe clădirea monument istoric de pe Calea Victoriei cu cea mai mare firmă de publicitate outdoor, Euromedia”, notează cotidianul Libertatea.

Potrivit aceleiaţi surse, „înţelegerea a căzut însă, la patru zile după montare”

Motivul?

Atât clientul cât şi Euromedia prezintă aceeşi variantă: „Am decis să-l dăm jos de la vânt”, punctează reporterii Libertatea.

Un om din agenţia Mullen Lowe, citat de Libertatea, ar fi explicat că Gabriela Firea ar fi fost în spatele demontării banner-ului: „Ni s-a spus aşa, şoptit, că mesajul mash-ului nu e conform cu viziunea progresistă a noului Bucureşti, pe care şi-o doreşte Gabi Firea.”

De asemenea, Directorul de vânzări al Euromedia, Horaţiu Gîrbea, a declarat că decizia de a înlătura mash-ul publicitar a fost luată de compania pe care o reprezintă, pentru că vântul puternic din perioada 5-6 martie a afectat suportul banner-ului.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    @Preacutremuratu' Tu esti angajat al lui Tolo sau de la USR? II faci campania electorala lui Barna si Ciolos? Nu poti sa gandesti nepolitizat? Ai fost tu la acele cladiri si ai intrebat lumea de acolo? Stii cate cladiri cu bulina rosie nu se pot evacua pentru ca cei de acolo pur si simplu nu vor?
    Tu esti cu gandul doar la politica, activistule de partid!
  • didi didi
    sa-mi explice si mie cineva cu ce suntem mai putin vulnerabili daca incheiem o asigurare? vulnerabili la ce? la cutremur? o asigurare suspenda producerea cutremurului? sau cum?
  • Preacutremuratu' Preacutremuratu'
    @Mihai,
    Tu ești angajat să faci PR pentru Știrea? Că prea îi găsești scuze uneia care nu a făcut nimic pentru orașul ăsta! Ba mai și minți! Unde vezi tu că scrie pe bannerul că asigurarea te ferește de cutremur?
    Da'pachetele de țigări cu imagini șocante nu te deranjează? Scopul este același, sa conștientizezi ce poți păți și să iei masuri/ sa te asiguri că nu ajungi așa ( sa te lași de fumat, respectiv să-și fi consolidezi/ asiguri locuinta). Crezi că fumătorilor le plac hidoșeniile de pe pachete?
    Copil fiind am trait cutremurul din 77 și am văzut ruinele din capitala și te asigur că nu este ceva ce îți dorești să trăiești/ vezi! De aceea eu as pune asemenea bannere pe toate clădirile, doar - doar s-o trezi municipalitatea și minunatul guvern să facă ceva, chiar cu forța, pentru cei din aceste cladiri.
    Madam Pandele se ocupa de 3 ani de înființat firme iar blonda din Victoriei se căznește să citească de pe bilețelele lui Cimitirov iar în caz de cutremur nou ne vom numără morții iar ei vor da vina pe DNA& statul paralel , care nu i-au lăsat să consolideze, să facă autostrăzi, sa, sa, sa....
  • Alex Tudor Alex Tudor
    *Mesh
  • Mihai Mihai
    Un comentariu al cuiva ce locuieste acolo:
    "Era o reclama. Atat. Nu o campanie de conștientizare a riscurilor asociate dezastrelor naturale în România. O reclama care te indemna sa inchei acum asigurarea. Bannerul era sinistru si pus pe blocul in care eu intru zilnic. Reclama nu a fost pusa pe Palatului Societății Adriatica, care este cladirea alaturata cu adresa pe Splaiul Independentei, ci pe blocul cu adresa Calea Victoriei 2, acolo unde sunt proprietati private.
    Mai cred ca articolele care insinueaza o anumita vina a primariei ar trebui sa se bazeze pe dovezi, nu pe susoteli ale unor angajati. Nu stiu motivul pentru care a fost dat jos bannerul, dar ma bucur ca nu mai e acolo. Insa stiu sigur urmatoarele:
    - cei de la PAID au fost sunati de catre cei care sunt proprietari acolo. Este neplacut sa iti vizualizezi casa astfel. Daca voiau impact emotional, trebuia sa isi reprezinte propriile case daramate. Sau sediul lor, sau o cladire goala... nu stiu. Acolo este proprietate privata si nu cred ca are dreptul cineva sa mi-o incalce. O vecina a avut un atac de tahicardie, acolo in fata blocului. De ce? Preventiv...
    -s-au facut sesizari la Patrimoniu. Cladirea este un monument istoric, iar conform legii nu ar fi voie sa fie imbracate cu bannere. Schela despre care vorbesti in articol a fost ridicata pentru renovarea fatadei nu pentru reclame, dar uite cum gaseste romanul o cale de a ocoli legea. Nu au pus reclama pe fatada cladirii, ci pe o schela..."
  • geo geo
    Fi Rea cred ca habar nu avea de acel banner !!!
  • Mihai Mihai
    Bannerul oricum era ridicol si false advertising. Asigurarea nu te fereste de cutremur ci iti reducere povara financiara de dupa. In plus, daca ati fi citit comentariile de pe hotnews referitoare la mash, erau multi locuitori ai cladirii care s-au simtit deranjati de imagini, ba chiar le era frica atunci cand se uitau la casa lor cum arata daramata. Le amintea de celebra campanie a unei societati de asigurare de viata Aviva care avea sloganul "Bannerul acesta va ramane in viata. Dar tu?". Tolo incearca din nou sa faca trafic pe subiecte false.

Trimite un comentariu

sus