Skip to main content

Membru CNA, autosesizare după ce Gâdea l-a dat afară pe purtătorul de cuvânt PNL: „Contribuie la perpetuarea unui climat de ură”

 
Membru CNA, autosesizare după ce Gâdea l-a dat afară pe purtătorul de cuvânt PNL: „Contribuie la perpetuarea unui climat de ură”
Dorina Rusu - Sursa foto: EVZ

Dorina Rusu, membru CNA, s-a autosesizat după ce Mihai Gâdea l-a dat afară din platou pe purtătorul de cuvânt al PNL. Moderatorul de la Antena 3 l-a amenințat pe Ionel Dancă cu bodyguarzii. 

„O asemenea atitudine, din partea unui post cu mare audiență cum este Antena 3, contribuie la perpetuarea unui climat de ură și dezbinare în societatea românească”, a subliniat Dorina Rusu într-un comunicat de presă. 

Publicitate

Moderatorul de la Sinteaza zilei a avut o nouă reacție nervoasă după o discuție în contradictoriu cu Ionel Dancă, pe tema declarațiilor Cristinei Tarcea, șefa Inaltei Curți de Casație și Justiție, și situația Laurei Codruța Kovesi, plasată joi seară sub control judiciar.

„M-am autosesizat încă de aseară în legătură cu emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, din care moderatorul Mihai Gâdea l-a dat afară pe purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, pentru că acesta avea o părere diferită de a sa în legătură cu unul dintre subiectele discutate în emisiune”, a notat Dorina Rusu într-un comunicat de presă. 

După o câteva replici în contradictoriu, Dancă a spus pe post că: „Aceasta (n.r. - discuția despre Cristina Tarcea) este o manipulare tipică pentru Antena 3.”

Gâdea a replicat iritat: „Tăiați-i microfonul domnului Dancă. Dacă vreți rămâneți până la final, dacă nu puteți pleca.”

Dorina Rusu a mai spus: „Ca membru CNA, consider că este foarte grav că un moderator (în același timp director de televiziune) își permite să aibă o asemenea atitudine față de un invitat care are o părere diferită de a sa și de a postului de televiziune pe care îl conduce.”

Reamintim că nu este prima dată când Gâdea are o ieșire nervoasă către Ionel Dancă. Un alt episod asemănător este „Pupați-o în c*r pe Koveși.” Se întâmpla în februarie anul trecut, tot în platoul Antena 3. 

VIDEO. Sinteza Zilei - 28 martie 2019 (min 4:00)

Citește și: 

Comunicatul integral: 

M-am autosesizat încă de aseară în legătură cu emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, din care moderatorul Mihai Gâdea l-a dat afară pe purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, pentru că acesta avea o părere diferită de a sa în legătură cu unul dintre subiectele discutate în emisiune.

Subiectele discuțiilor erau legate de justiție, de declarații ale Cristinei Tarcea, președinte ICCJ și de plasarea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi.

Potrivit art 67 din Decizia 220 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual, moderatorii nu trebuie să profite de apariția lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigențelor de asigurare a imparțialității. Un incident de acest tip a mai avut loc și în februarie 2018, când același moderator i-a spus aceluiași invitat : "pupați-o în cur pe Kovesi".

În urma acelui incident, postul Antena 3 a fost sancționat. Ca membru CNA, consider că este foarte grav că un moderator (în același timp director de televiziune) își permite să aibă o asemenea atitudine față de un invitat care are o părere diferită de a sa și de a postului de televiziune pe care îl conduce.

O asemenea atitudine, din partea unui post cu mare audiență cum este Antena 3, contribuie la perpetuarea unui climat de ură și dezbinare în societatea

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Atunci cand Corina Laura Georgescu, presedinte CNA făcea abuzuri, peste abuzuri, falsuri si instigare la fals, impitriva Antenei 3, CNA , ce fel de institutie era!
  Aceasta reprezentanta , care se "autosesizeaza' este prietena Corinei Laura Georgescu ,care are peste 25 de capete de acuzare pentru fals, instigare la fals,mărturie minciniasa, cu prejudicierea unor televiziuni.
  Mihai Gâdea, este moderator si are dreptul de a opri microfonul unui invitat ,care nu respectă subiectul emisiunii, are o atitudine necuviincioasa, prin emiterea unor acuzatii neprobate, jignitoare la adresa unor persoane, prezente sau nu ,in studioul de televiziune, atitudine violenta ,agresivă, verbal, a invitatului chiar împotriva moderatorului.Solicitarea intervenției body guard ului este actiune legitimă a moderatorului, atunci cand invitatul este agresiv verbal și acesta depăseste limitele admisibie ale unei dezbateti,comunicării in contradictoriu , strict pe tema stabilită de către moderatorul Mihai Gâdea.
  Autosesizarea reprezentantei CNA, nu este întemeiată si nu este admisibilă, din punct de vedere al regulamentului CNA si al situației de fapt si de drept.
  Moderatorul, decide cu privire la "politia" dezbatetilor.
  Felicitari ,Mihai Gâdea ! Ești un profesionist, o excelență in media,injurnalismul național si internațional.
 • EU DIN PRINCIPIU SI CONVINGERE,DIN RESPECT PENTRU MINE,NU MA UIT PE TVR 1,2,3...SAU *** LUI VOICULESCU PUSCARIASUL SECURIST,SAU RTV GHITA TV...SUNT TOXICE...MI AR STARNI *** SI ***...PREFER SPICUIRI DIN B UNU SI REALITATEA TV FARA GUSA..ATAT!!!SI NET UL....
 • Degeaba ca nu stiu dacă te vor si asculta si sesiza ca multi de acolo sunt numiti de partidul numit pesede
 • Acest "Membru CNA" este batut in cap deci tot climatul de ura il realizeaza tot spectrul politic fara PSD. "Decat" atat stiu penali(care sunt si restul inclusiv presedintele Romaniei) si *** rosie tot mizeaza in continuare pe aceeasi prostie de ani de zile in loc sa prezinte ceva pozitiv pt tara sa fie votati. Pnl-ul are in continuare acelasi *** in frunte in loc sa fie ales o persona capabila, eventual Catarama trebuia sa-i i-a locul.

Trimite un comentariu