Skip to main content

Plecări de la Digi 24: Două jurnaliste de la România Furată, inclusiv coordonatoarea proiectului și două de la economic

 
Plecări de la Digi 24: Două jurnaliste de la România Furată, inclusiv coordonatoarea proiectului și două de la economic

Noi plecări de la Digi 24. Coordonatoarea proiectului România Furată (scos de pe post de Digi 24), Oana Despa, și-a anunțat plecarea de la Digi 24. La fel Anamaria Nedelcoff, jurnalistă la același proiect.

Publicitate

Pleacă de la Digi și Simona Popa, producător al Jurnalului economic . Dar și Simona Simionescu, jurnalist economic la Digi 24 încă din faza de început a stației.

Detalii, în continuare:

Anamaria Nedelcoff: „Acum, că ni s-a închis emisiunea, nu prea mai am ce face pe aici”

Anamaria Nedelcoff, jurnalistă din echipa „România furată” a anunțat pe contul de Facebook plecarea de la postul de știri.

Motivul? Închiderea emisiunii „România furată” la începutul lunii februarie, pe care Paginademedia.ro a anunțat-o AICI

Jurnalista a scris un scurt mesaj pe Facebook: 

„Digi 24 a însemnat, pentru mine, "România furată" și Oana Despa. Acum, că ni s-a închis emisiunea, nu prea mai am ce face pe aici.”

Anamaria Nedelcoff a venit în Digi 24 anul trecut, în octombrie. Are 15 ani de presă.

Ce a făcut:

 • Redactor-șef la Știrideiași (2018)
 • Redactor-șef Replica (Deva). Realizator de emisiuni la posturi locale din Deva.
 • Ziarul de investigații - corespondent la Deva
 • Corespondent Starea Nației

Oana Despa: Am pus punct relaţiei mele contractuale de muncă cu RCS&RDS

"Peste 45 de zile lucrătoare nu voi mai conduce o secţie de Investigaţii la Digi24, secţie care nu mai există practic de ceva vreme şi nici nu voi mai coordona o emisiune care a rezistat cu stoicism cinci ani, România furată!", anunță Oana Despa.

Oana Despa:

Pot înţelege că România furată nu a mai fost dorită şi că a murit. Nu pot înţelege, şi nici accepta, că mulţi dintre cei care ar fi trebuit să o apere ţin cu orice preţ să îi profaneze cadavrul. Al salamalaikum!

Pentru mine, Romania furata a fost cea mai mare realizare profesionala de pana acum. M-a provocat să construiesc şi să trag cu dinţii de un produs care deranja şi pe care nu şi-l dorea, de fapt, nimeni. Cui foloseste adevarul?

Un produs pe care, timp de cinci ani, nu a avut nimeni curajul să îl desfiinţeze. De ce? Răspunsul m-a depăşit mereu, am considerat ca cineva acolo sus ne-a iubit si a fost suficient.

Oana Despa a venit la Digi 24 în 2011, când canalul de știri al RCS era în faza de proiect. Înainte a lucrat 12 ani în Intact. Conducea Secția eveniment a redacției de știri Antena 1 și Antena 3.

Reamintim că Digi 24 a decis să renunțe, în luna februarie, la „România furată”, seria de investigații lansată de post în urmă cu cinci ani. 

Seria de investigații România furată era coordonată de jurnalista Oana Despa din anul 2014. Programul a fost gândit ca o serie de investigații despre devalizarea unor companii de stat precum Siderca, Bancorex, Loteria, Tractorul Brașov, Serele Codlea, Sidex sau ICA.

Echipa a realizat și documentarul despre dezastrul de la clubul Colectiv intitulat „Un minut și o secundă”.

Două jurnaliste de la secția economic și-au dat demisia

Pleacă de la Digi 24 și două jurnaliste specializate pe economic. Este vorba de Simona Popa, producător și de Simona Simionescu, redactor.

Simona Popa era producător al Jurnalului economic, dar și al rubricii România la bilanț și al pastilei economice Veridice. Lucrează de aproape patru ani în Digi.

A fost în echipa lui Moise Guran. A lucrat în Antene până în 2010, când Moise Guran a plecat cu emisiunea la TVR, apoi la Digi 24.

Simona Simionescu, redactor la secția economic, lucra pentru Digi 24 încă din perioada în care se lucra "la perete". A lucrat la Business Club, apoi la departamentul economic. Are 16 ani de presă, în locuri precum Adevărul, Gândul, Prima TV, Banii noștri, Gardianul. 

Postul de știri Digi 24 trece printr-o perioadă agitată, în care mai multe emisiuni au fost scoase de pe post. Amintim printre altele producții ca „România furată” sau „Pastila de limbă”. De asemenea, mulți jurnaliști printre care Tudor Mușat sau Adriana Nedelea au părăsit postul de TV deoarece nu li s-au mai prelungit contractele.  

Citește și: S-a „furat” și România furată. Proiectul de investigații de pe Digi24, scos de pe post

Postarea jurnalistei Anamaria Nedelcoff: 

Postarea Oanei Despa:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • O pierdere inestimabila Nedecoff asta. Se năruie televiziunea fără ea. Despa la fel. Zice lumea rea ca muncea foarte mult pe Facebook și la ora 4 dacă o cautai era plecata deja. Scrie bai Obae când pleacă oamenii serioși de la Digi, vezi ca au plecat mulți deja.
 • Digi24 care se prezinta cu surle si trambite ca sustinator al luptei anti-coruptie si este frenetica, a inchis emisiunea care poate mai prezenta "coincidente" suspecte in diverse aspecte ale economiei din Romania?
  Oare chiar era singura emisiune din grila lor, care nu producea audienta cat sa-si justifice existenta SAU cineva a fost deranjat? (asta este intrebarea).

  presa independenta, democracy, democracy.
 • Simona Taranu care face cel mai mare circ din toata cladirea aia cand pleaca? O mai tine mult in brate conducerea de partid de la UM24? Urla oamenii de durere in cladire cat ii brafeste la sfat de seara... Savanta de renume mondial. Copia fidela a lu' coana Leana

Trimite un comentariu