Skip to main content

Pro TV încearcă din nou rețeta MasterChef

 
Pro TV încearcă din nou rețeta MasterChef

Mai are ingrediente pentru audiență? Anul acesta, Pro TV pregătește un nou sezon MasterChef, potrivit unui anunț al postului. 

Pro TV anunță cu această ocazie și lansarea înscrierilor, pe masterchef.protv.ro. 

Publicitate

Postul se întoarce la MasterChef după doi ani de absență. Ultimul sezon, cel cu numărul șase, a fost difuzat în primăvara lui 2017, cu Liviu Popescu, Samuel Le Tirriellec și Răzvan Exarhu în calitate de jurați.

A fost și cel mai slab sezon, la capitolul audiență după ce fuseseră schimbați atât jurații cât și regulile jocului. 
CONTEXT. Primul sezon al show-ului MasterChef a fost difuzat în anul 2012 cu Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu. Emisiunea era prezentată de Răzvan Fodor și produsă de Mona Segall.
În vara lui 2013, postul difuzează un MasterChef - cu vedete, câștigat de Elena Lasconi
În 2014 are loc prima modificare în componența juriului. Cei trei chefi și producătorul Mona Segall pleacă la Antena 1 și sunt înlocuiți cu Chef Patrizia Paglieri, Chef Adrian Hădean și Chef Florin Scripcă (Foa).
În ultimul sezon (difuzat în 2017) se schimbă din nou juriul. După ce au jurizat timp de două sezoane, cei trei sunt înlocuiți cu Chef Samuel Le Torriellec, Chef Răzvan Exarhu și Liviu Popescu.
În timp ce Pro TV continua emisiunea MasterChef, Antena 1 creștea emisiunea Chefi la cuțite, cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Astfel, în ultimul sezon, difuzat în 2017, cele două cooking show-uri se intersectau luni și marți. Din cauza cifrelor de audiență scăzute, Pro TV a mutat MasterChef de la ora 20:30 la ora 22:15, și i-a lăsat doar marți ca zi de difuzare.
 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • "marian" un om sec la cap! Vai de mama ta care te-a facut,a facut cea mai mare greseala din viata ei! Un protevist spalat pe creier de prost tv!
 • Bocitoare ,bine ca esti tu destept , un om care toata ziua boceste dupa banii , cred esti spalat bine pe creier Chefii la cutite nu este o emisiune culinara este o emisiune manelista degradanta cu bipuri si multe altele cei trei care au speriat estul au fost facuti mari de pro altfel nu se auzea de ei nici in ziua de azi sunt inganfati am vazut chefii bucatari muuuuuuuuuult mai buni ca ei , era sa uit tu sti cum face cainele la copac sau faci si tu la fel ,ESTI PENIBIL OMULE antenistule ,
 • Nu doar schimbarea juriului a dus la scaderea Master Chef. A fost si formatul schimbat de la Antena cu Chefi la cutite. Iadul Bucatarilor nu era un format bun pentru Romania, era prea "dur" pentru un public atat de conservator ca cel roman. Chefi la cutite e mai ofertant, d-aia a facut pe Masterchef ce face cainele pe copac. Iar Dionisis Kounavis este prea umflat. In afara ca a inscris la Mihaela Radulescu nu a avut realizari adevarate. Ninja Warrior a fost un semi-esec.
 • Confirm ceea ce a scris Andrei. MasterChef a fost îngropat din cauza unor decizii de neînțeles ale conducerii de atunci a postului. Schimbarea fără motiv a unui juriu care a avut succes, diminuarea bugetului și renunțarea la episoadele de audiții. Interesant este ca nici una dintre cele 4 șefe menționate de Andrei nu mai lucrează azi în Pro TV... E un du-te vino in conducere care inevitabil se vede apoi și în fluctuațiile emisiunilor.
 • As vrea sa vad printre jurati fosti castigatori Master Chef! Consider ca ar reprezenta o miscare inspirata!
 • Putina lumina nu strica niciodata. Dupa plecarea Monei Segal si a chefilor Scarlatescu, Bontea si Dumitrescu la Antena 1, Masterchef a fost preluat intr-o situatie limita de catre Media Factory (Monica Senchiu si Marius Toader), care a facut un juriu nou in formula Adi Hadean, Foa, Patrizia, a schimbat abordarea continutului si a venit cu un montaj mai dinamic. Pe atunci productia Pro TV era condusa de Ana Maria Modalca si de Melanie Triebel. Putini dadeau sanse noului Masterchef. Cu toate acestea, in aceasta noua formula s-au produs doua sezoane de succes, Masterchef avand audiente uneori duble fata de Bucataria Iadului de la Antena 1. Dupa al doilea sezon Hadean-Patrizia-Foa, conducerea productiei Pro TV a fost schimbata, iar noile sefe pe productia Pro TV, Stella Litou si Adela Harnagea au impus schimbarea juriului si a formatului, in ciuda opozitiei producatorilor de la Media Factory. Lor le putem reprosa cel mult ca au acceptat sa produca showul in aceste conditii.
 • MasterChef va face audienta daca va avea jurati carismatici, va reveni la vechiul format si va fi programat dupa Las Fierbinti. Nu mai vreau sa vad jurati incapabili sa vorbeasca corect in romana.
 • La bataie cu "Chefi la cutite", slabe sanse... Si sa revina chefii Patrizia, Hadean si Foa. Nu altii.
 • @Allex, atunci abia astept! Omul e foarte bun pe partea de localizare a continutului si pe partea de casting dar mai ales la capitolul vizual, grafica, filmare, sunet, muzica. Atentia la detalii face diferenta. Sigur o sa iasa ceva calitativ.
 • Dacă nu va fi pus odata cu Chefi la cutite poate va rupe.Insa cu o intersecție intre cele 2,nu vad Mastercheful prea bine
 • Eu sper ca si-au invatat lectia si nu vor mai apela la producatorii care au distrus show-ul acum 2 ani, vor fi mai atenti la respectarea formatului din SUA si nu vor mai aduce in juriu oameni cu carisma unei linguri de lemn.
  Formatul este unul extrem, dar extrem de ofertant, si la mile distanta de formatul chefi la cutite.
  Productia si castingul sunt elementele cruciale

Trimite un comentariu