Skip to main content

FOTO-VIDEO. Romii, protest în fața CNA. Reproșează instituției că nu sancționează posturile care „incită la ură impotriva romilor”

 
FOTO-VIDEO. Romii, protest în fața CNA. Reproșează instituției că nu sancționează posturile care „incită la ură impotriva romilor”

VIDEO. Romii au protestat în fața Consiliului Național al Audiovizualului. Principalele nemulțumiri ale acestora au fost legate de faptul că CNA nu sancționează televiziunile care „folosesc în sens peiorativ cuvântul tigan”.

Aceștia au reproșat CNA-ului că nu „recomandă” televiziunilor să promoveze „cultura minorității rome” deși muzica lor "are multe afișări pe net".

Publicitate

Au scandat și pentru faptul că forul audioviziual nu sancționează televiziunile care promovează „discursurile care incită la ură impotriva etniei rome.”

Detalii, în fotoreportajul de mai jos și în filmările de la fața locului.

Mesaje scandate și afișate de protestatari: 

  • „Ce-ar fi România fără lăutari”
  • „Hai să colorăm lumea oprind rasismul”
  • „Jos rasismul instituțional”
  • „#Aresel - Ajunge cu discursurile care incită la ură împotriva romilor”

Paginademedia.ro prezintă mai jos fotografii și video de la protestul din fața CNA inițiat de reprezentanții etniei rome:

GALERIE FOTO. 

 

VIDEO. Romii protestează la CNA

Ciprian Necula, activist rom, a explicat pentru Paginademedia.ro motivul protestului.

VIDEO. De ce au protestat romii

 

Monica Gubernat, membru CNA, a coborât în fața insituției pentru a discuta cu protestatarii. Ulterior, a discutat cu ei în sediul instituției.

VIDEO. Monica Gubernat discută cu protestatarii

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu