Skip to main content

Gold FM, amendat din cauza ...unei alte amenzi. Cum s-a întâmplat?

 
Gold FM, amendat din cauza ...unei alte amenzi. Cum s-a întâmplat?

Amendat din cauza...amenzii. Asta a păţit postul de radio Gold FM. La două săptămâni după ce a fost amendat pentru limbaj nepotrivit în programul matinal, postul de radio a mai primit o sancţiune, pentru că nu a urmat paşii legali după o astfel de sancţiune.

Publicitate

După amendă, postul de radio trebuia să dea pe pot textul sancţiunii. Dimineaţa, adică în Prime-Time-ul radiourilor. În primele 24 de ore de la amendare. Nu a făcut-o. Rezultatul: încă o amendă. 2.500 de lei

Povestea, pas cu pas, în continuare:

Concret, Gold FM a fost sancţionat de CNA, acum două săptămâni, cu 10.000 de lei, pentru limbajul folosit în matinalul Cronica Cârcotaşilor (detalii AICI).

Potrivit Legii Audiovizualului, orice post radio sancţionat cu somaţie sau amendă este obligat să difuzeze textul sancţiunii în următoarele 24 de ore de la comunicare, de cel puţin 3 ori, în intervalul 6,00 - 14,00, din care o dată în principala emisiune de ştiri.

Ce a făcut Gold FM? Conform monitorizării CNA, postul a difuzat sancţiunea la cinci zile după ce i-a fost comunicată şi în afara tronsonului orar menţionat de lege, care este 6.00 - 14.00. Concret, Gold FM a difuzat sancţiunea pe 8 aprilie la 15.42, 17.10 şi 17.35.

Consiliul a avut în vedere sancţionarea cu somaţie publică, întrucât postul este la prima astfel de abetere, însă potrivit Legii audiovizualului, pentru acest tip de încălcare se pot da numai amenzi ce pornesc de la 2.500 de lei şi merg până la 50.000.

Legislaţie:

„În cazul serviciilor de programe de radiodifuziune sonoră, textul somaţiei sau al sancţiunii se difuzează în următoarele 24 de ore de la comunicare, de cel puţin 3 ori, în intervalul 6,00 - 14,00, din care o dată în principala emisiune de ştiri”;

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Vlad,cum sa iti explic
    La faza cu nu a facut-o era scris Rezulatul:încă o amendă
    Dar inițial nu era scris si cat
    Si daca citeai la final partea cu somatia dar ca legea permite doar amenzi te cam deruta
    In fine,daca nu intelegi,probabil tot vina mea e ca nu stiu sa explic
  • vlad vlad
    @jk, alt caz de analfabetism functional. Ce se intampla cu voi, oameni buni ??! Chiar nu mai intelegeti ce cititi ?
    "Amendat din cauza...amenzii. Asta a pățit postul de radio Gold FM. La două săptămâni după ce a fost amendat pentru limbaj nepotrivit în programul matinal, postul de radio a mai primit o sancțiune, pentru că nu a urmat pașii legali după o astfel de sancțiune.
    După amendă, postul de radio trebuia să dea pe pot textul sancțiunii. Dimineața, adică în Prime-Time-ul radiourilor. În primele 24 de ore de la amendare. Nu a făcut-o. Rezultatul: încă o amendă. 2.500 de lei."
    Ce legatura are ce scrii tu cu ce invoca @121 ? Unde vezi tu scris ceva de somatie in prima parte a articolului ? Doamne-Fereste !!!
  • jk jk
    Vlad,la început în articol era "Nu a facut- o.Rezultatul:încă o amendă" nespecificand ca e 2500 lei uita-te in prima parte a articolului
  • vlad vlad
    @121 analfabetism functional se numeste atunci cand stii sa citesti dar nu intelegi ce citesti...
    "Consiliul a avut în vedere sancționarea cu somație publică, întrucât postul este la prima astfel de abetere, însă potrivit Legii audiovizualului, pentru acest tip de încălcare se pot da numai amenzi ce pornesc de la 2.500 de lei și merg până la 50.000. "
    In alta ordine de idei, sa se inscrie si CNA la masa credala cu 12.500 de lei. Fie-i insolventa usoara Gold FM-ului !
  • 121 121
    Stați putin!Comunicatul CNA spune că,de fapt,Gold FM a luat 2500 amendă și nu somație,ca în articol
  • 121 121
    Dacă îmi aduc bine aminte și Kanal D a fost sancționat cu amenda minimă menționată în articol,adică 2500 lei prin 2015-2016 din același motiv
  • 121 121
    Hmmmm,atunci că tot nu avem emisiuni care expira si nu mai pot fi sanctionate pe masa CNA-ului,hai să sancționăm din urmă și pe ceilalți care s-au abătut de la regulă.Ca să nu stăm și să avem ce sancționa,deh

Trimite un comentariu

sus