Skip to main content

Hitler și un pachet de biscuiți. O ilustrație care a aprins agenția de PR: „Faceți jurnalism de doi bani”

 
Hitler și un pachet de biscuiți. O ilustrație care a aprins agenția de PR: „Faceți jurnalism de doi bani”
Foto | Facebook RoStar

Poza lui Adolf Hitler lângă un pachet de biscuiți a fost sursa unei dispute. O ilustrație cu poza lui Hitler alături de un pachet de biscuiți RoStar a încins spiritele între agenția de PR „More than Pub” și ziarul Adevărul

„Astăzi aţi publicat o ştire falsă. Ne-aţi acuzat de nazism, afirmând că ne facem reclamă cu imaginea lui Adolf Hitler”, scrie o notificare primită de ziarul Adevărul, după ce jurnaliștii de acolo au publicat o știre. 

Publicitate

Totul a pornit de la postare pe Facebook pe care Adevărul a semnalat-o: 

„Reprezentanţii firmei Ro Star au postat pe pagina de Facebook o fotografie în care imaginea lui Hitler este asociată cu biscuiţii produşi de ei”, nota știrea inițială. 

Idee ar fi fost parte a unei campanii în care reprezentanții firmei de biscuiți propuneau întrebări de cultură generală utilizatorilor. A venit și rândul lui Hitler, mai exact: „În ce ţară s-a născut Adolf Hitler?”

Adevărul notează că reporterul care s-a ocupat de știre a fost contactat Mihaela Petrovan, de la „More than Pub”, care ar fi cerut să fie șters numele agenției din articol. 

De asemenea, aceasta ar fi spus că „Adevărul face jurnalism de doi bani”. 

Cum s-a terminat totul până la urmă? 

Postările legate de Hitler au fost şterse de pe Facebook-ul RoStar, notează Adevărul într-un update. 

Postarea RoStar de pe data de 2 aprilie 2019 (Captura - Adevărul):

 

 

 

 

 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Bai, pseudo de la Adevarul, ce ar fi sa il scoatem pe Adolf din cartile de istorie si sa il eliminam din concursurile cu cultura generala ?
  • Cineva "foarte istet" a dorit sa atraga atentia asupra unui brand pe care doar nostalgicii il mai cumpara. Doar ca a facut-o intr-un mod total gresit. La fel de bine a existat cineva la fel de "istet" din partea clientului care a aprobat *** cu pricina. You just don't do that!!! Bine ca macar intrebarea nu a fost: Cu ce altceva s-a ocupat personajul din imagine in afara de pictura? Hey Adolf....you are not you when you're hungry! Here...have a cracker! Better? Better! Now let's invade Poland!

Trimite un comentariu