Skip to main content

VIDEO. Rareș Bogdan la Libertatea: „În ultimii doi ani și jumătate, am făcut un jurnalism militantist”

 
VIDEO. Rareș Bogdan la Libertatea: „În ultimii doi ani și jumătate, am făcut un jurnalism militantist”

Rareș Bogdan a vorbit, pentru Libertatea, despre noua carieră de politician, dar și despre cea de jurnalist „militant”, cum chiar el s-a autointitulat. Fostul realizator „Jocuri de putere”, de la Realitatea TV, a fost invitatul Adrianei Nedelea în emisiunea „La Fix”, unde a discutat din postura principalului candidat la europarlamentare pentru PNL. 

Publicitate

Rareș Bogdan a punctat în debutul emisiunii un lucru important legat de fosta sa carieră de jurnalist:

În ultimii doi ani și jumătate, am făcut un jurnalism militantist

Explicația sa a fost că după ce guvernul Grindeanu a dat Ordonanța de Urgență 13, posturile de știri „Antena 3, România TV și TVR erau de partea Puterii”. Așa că: 

  • „Am incercat sa construiesc o platformă, o alternativa la ce celelalte posturi TV care susțineau OUG 13”, sună explicația lui Rareș Bogdan. 
  • „Noi (Realitatea TV) și Digi 24 eram singurele televiziuni care încercau să echilibreze situația. Voi (Digi 24) ați rămas pe o zonă mai obiectivă, noi am tras foarte tare în zona europeană, pro americană”, completează acesta. 

Discuția dintre Adriana Nedelea și Rareș Bogdana mers și în direcția veniturilor pe care Rareș Bogdan le avea când lucra la Realitatea TV. 

  • Printre altele avea un salariu de 23.000 de lei pe lună de la Realitatea și 166.615 de lei de la Phoenicia Express SRL Bucureşti, în urma unui contract de imagine (Mai multe, AICI).

Despre contractul de imagine Rareș Bogdan nu ar fi vorbit, nu și-ar fi anunțat publicul. Și aici a încercat o posibilă explicație, după o întrebare pusă de Adriana Nedelea pe subiect: 

  • „Nu e conflict de interese că luai bani de la Hotel Phoenicia și nu ai anunțat publicul?”, l-a întrebat jurnalista Libertatea.
  • „Nu e conflict de interese. E corect pentru că nu mi-a influențat opțiunea în emisiuni. Nu eram implicat în contracte politice. Publicul meu nu a fost influentat de aceste contracte sau privat de informatii obiective”, a răspuns Rareș Bogdan.

Tot pentru Libertatea, Bogdan a spus că mai avea contracte imagine cu o firmă de stilouri, una de costume și primea de la diferite companii auto mașini pentru „a umbla cu ele”.  

Reamintim că Rareș Bogdan (Jocuri de Putere) și Carmen Avram (În Premieră) au da tlocurile de realizatori TV, pe unul de politician în PNL respectiv PSD, Bogdan deschide listele la europarlamentare pentru PNL, iar Carmen Avram este pe listele PSD. 

VIDEO. Rareș Bogdan, în emisiunea „La Fix”, realizată de Adriana Nedelea pentru Libertatea

 

Citește și: VIDEO. CTP: În clipa în care ai ieșit în stradă, încetezi să mai fii un jurnalist. Se practică și militantismul, jurnalistul care își pune tricolorul pe umeri ca pe un prosop de baie

 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • jurnalism militantist? iisuse, si nedelea nu i-a dat cu jurnalismul militantist in cap? bine, deontoloaga nu s-a obosit sa-l intrebe nici de afacerile lui cu fel si fel de penali de prin politica, doar s-a facut ca e dura.
  • Ok,vorbeste de televiziunele de stiri(+TVR) de cum au tratat faza cu OUG 13,dar de ce nu a punctat nimic de principale(Pro Tv,Antena 1 și chiar Kanal D și Prima)?

Trimite un comentariu