Skip to main content

VIDEO. Rareş Bogdan la Libertatea: „În ultimii doi ani şi jumătate, am făcut un jurnalism militantist”

 
VIDEO. Rareş Bogdan la Libertatea: „În ultimii doi ani şi jumătate, am făcut un jurnalism militantist”

Rareş Bogdan a vorbit, pentru Libertatea, despre noua carieră de politician, dar şi despre cea de jurnalist „militant”, cum chiar el s-a autointitulat. Fostul realizator „Jocuri de putere”, de la Realitatea TV, a fost invitatul Adrianei Nedelea în emisiunea „La Fix”, unde a discutat din postura principalului candidat la europarlamentare pentru PNL.

Publicitate

Rareş Bogdan a punctat în debutul emisiunii un lucru important legat de fosta sa carieră de jurnalist:

În ultimii doi ani şi jumătate, am făcut un jurnalism militantist

Explicaţia sa a fost că după ce guvernul Grindeanu a dat Ordonanţa de Urgenţă 13, posturile de ştiri „Antena 3, România TV şi TVR erau de partea Puterii”. Aşa că:

  • „Am incercat sa construiesc o platformă, o alternativa la ce celelalte posturi TV care susţineau OUG 13”, sună explicaţia lui Rareş Bogdan.
  • „Noi (Realitatea TV) şi Digi 24 eram singurele televiziuni care încercau să echilibreze situaţia. Voi (Digi 24) aţi rămas pe o zonă mai obiectivă, noi am tras foarte tare în zona europeană, pro americană”, completează acesta.

Discuţia dintre Adriana Nedelea şi Rareş Bogdana mers şi în direcţia veniturilor pe care Rareş Bogdan le avea când lucra la Realitatea TV.

  • Printre altele avea un salariu de 23.000 de lei pe lună de la Realitatea şi 166.615 de lei de la Phoenicia Express SRL Bucureşti, în urma unui contract de imagine (Mai multe, AICI).

Despre contractul de imagine Rareş Bogdan nu ar fi vorbit, nu şi-ar fi anunţat publicul. Şi aici a încercat o posibilă explicaţie, după o întrebare pusă de Adriana Nedelea pe subiect:

  • „Nu e conflict de interese că luai bani de la Hotel Phoenicia şi nu ai anunţat publicul?”, l-a întrebat jurnalista Libertatea.
  • „Nu e conflict de interese. E corect pentru că nu mi-a influenţat opţiunea în emisiuni. Nu eram implicat în contracte politice. Publicul meu nu a fost influentat de aceste contracte sau privat de informatii obiective”, a răspuns Rareş Bogdan.

Tot pentru Libertatea, Bogdan a spus că mai avea contracte imagine cu o firmă de stilouri, una de costume şi primea de la diferite companii auto maşini pentru „a umbla cu ele”.

Reamintim că Rareş Bogdan (Jocuri de Putere) şi Carmen Avram (În Premieră) au da tlocurile de realizatori TV, pe unul de politician în PNL respectiv PSD, Bogdan deschide listele la europarlamentare pentru PNL, iar Carmen Avram este pe listele PSD.

VIDEO. Rareş Bogdan, în emisiunea „La Fix”, realizată de Adriana Nedelea pentru Libertatea

Citeşte şi: VIDEO. CTP: În clipa în care ai ieşit în stradă, încetezi să mai fii un jurnalist. Se practică şi militantismul, jurnalistul care îşi pune tricolorul pe umeri ca pe un prosop de baie

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu F Gabor Radu F Gabor
    Individul e o rusine. Nedelea, f slaba, nici macar curioasa de potlogariile lui.
  • ana ana
    jurnalism militantist? iisuse, si nedelea nu i-a dat cu jurnalismul militantist in cap? bine, deontoloaga nu s-a obosit sa-l intrebe nici de afacerile lui cu fel si fel de penali de prin politica, doar s-a facut ca e dura.
  • Miu Miu Miu Miu
    Ok,vorbeste de televiziunele de stiri(+TVR) de cum au tratat faza cu OUG 13,dar de ce nu a punctat nimic de principale(Pro Tv,Antena 1 și chiar Kanal D și Prima)?

Trimite un comentariu

sus