Skip to main content

CNA. Fake-news-ul „Evadatul” Radu Mazăre, la România TV, a scăpat nesancționat. Pentru moment

 
CNA. Fake-news-ul „Evadatul” Radu Mazăre, la România TV, a scăpat nesancționat. Pentru moment

Până și un fake news e greu de amendat la CNA. Forul a analizat „știrea” de pe România TV care anunța că Radu Mazăre ar fi evadat din închisoarea din Madagascar. 

Publicitate

S-au făcut patru propuneri de sancționare, însă niciuna n-a reușit însă să atragă cel puțin șase voturi pentru a fi admisă. Prin urmare, votul va fi reluat în ședința următoare, care va avea loc săptămâna viitoare. 

Întrebată de ce a dat drumul pe post unei informații care nu avea niciun fel de confirmare, Roxana Niculescu, director de programe al postului, s-a apărat: „Știrea nu a fost infirmată de nimeni”.

Care au fost propunerile de sanacționare

  • Radu Herjeu, membru CNA, a propus o amendă de 5.000 de lei pentru fake-news-ul cu Radu Mazăre, la care a adăugat și un interviu cu Liviu Dragnea, în care fostul șef PSD aducea acuzații la adresa lui Klaus Iohannis. 
  • Dorina Rusu, membru CNA, a propus o amendă de 15.000 de lei, tot pentru fake-news-ul cu Radu Mazăre și interviul cu Liviu Dragnea. 
  • Monica Gubernat, membru CNA, a propus o somație doar pentru știrea cu Radu Mazăre, argumentând că Realitatea TV a primit tot somație după ce a prezentat pe post niște declarații inventate ale lui Eugen Nicolicea, luate de pe un site pamflet (detalii AICI)
  • Radu Călin Cristea, membru CNA, care s-a și autosesizat pe cazul Mazăre, a propus o amendă de 5.000 de lei strict pe acest caz. 

Dorina Rusu, membru CNA:

„Dacă nu ați avut de nicăieri nici un fel de confirmare, de ce ați ținut să dați această informație care se înscrie clar în definiția fake-news-ului. Care a fost motivul pentru care ați dat această informație, deși nu era niciun fel de confirmare?”

Roxana Niculescu, director de programe Romania TV:

„Cu tot respectul, nu voi face nici un fel de comentariu referitor la acest subiect, decât faptul că nu doar că știrea nu a fost confirmată, ci știrea nu a fost infirmată de nimeni. Este singurul lucru pe care vi-l pot spune. Știrea nu a fost infirmată nici după 24 de ore după aceea. Știrea, practic, a fost infirmată în momentul când a venit Radu Mazăre în țară.”

Radu Călin Cristea, membru CNA:

„Eu cred că este vorba despre un fake news. Dacă ai contra argumente, sunt foarte curios să le ascult.” 

Roxana Ionescu:

Nu.

Radu Herjeu:

Eu aș fi fost foarte curios dacă voi ați fost intoxicați cu chestia asta cu Mazăre și de ce. Mie mi se pare că asta a fost făcută special pentru voi. (…) Cred că acolo a fost un alt joc.

Eu aș mai fi amânat puțin știrea până când aș fi avut o reacție. Din punct de vedere al profesionalismului de televiziune, eu zic că se putea amâna bomba.
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Dragă, conducere din cna nu vreți să vă dați demisia în bloc că deja întreceți ori ce măsură pe banii publici.
  • Acum înțelegi ce ,,etica,, ce ,,demnitate,, ce ,,onoare,, au unii membri CNA! Guvernat a propus somatie!! O rusine fara margini!
    Herjeu a fost de acord cu suma de 5000 de lei!! Adica 1100 de euro! Mi se face silă!
    Acestea sunt,,pedepsele, pentru o mizerie apărută la TV pe care o recunoaște că fiind falsă pana si reprezentantul postului!!! Si aia pusi la CNA de PSD si de guvern nu stiu cum sa faca sa nu dea nici cea mai mica amendă lui Ghiță. Cred ca ar fi bine sa inteleaga ca lucrurile s-au schimbat radical în țară asta. Iar ei nu cred ca au dormit liniștiți. De rusine si de frica.

Trimite un comentariu