Skip to main content

VIDEO. "De data asta votez!" Ce influencer român a fost invitat la Parlamentul European și de ce

 
VIDEO. "De data asta votez!" Ce influencer român a fost invitat la Parlamentul European și de ce

Parlamentul European a chemat influencerii la o serie de conferințe pe tema alegerilor din 26 mai. Influencerul Oana Tache a mers la evenimentele organizate la Bruxelles, din partea României, alături de alți  27 de tineri din alte state europene. 

Au fost puse în discuție subiecte ca implicarea socială sau importanța prezenței la vot.

Publicitate

De asemenea, a fost lansată și o campanie pe aceeași temă - „This Time I’m Voting/ De Data Asta Votez”. Proiectul este un demers al Parlamentului European în care tinerii se pot implica. Ei sunt încurajați să explice „de ce votează pe #26mai?”

„Este o onoare să fiu singurul influencer român invitat la Bruxelles de Parlamentul European și Comisia Europeană.

După ce am activat în plan local și internațional în medii dedicate tinerilor, MTV Romania și ProTV, parte a campaniilor Salvați Copiii și MTV Staying Alive, în momentul în care ești invitat la seminarii și dezbateri care privesc viitorul generației tinere și al Europei, iar subiectele sunt cât se poate de serioase și de o importanță reală la nivel continental, experiența este una inedită în raport cu tot ce am făcut eu până în prezent”, a spus Oana Tache. 

Oana a lansat, la rândul ei, campanii de informare și conștientizare în privința alegerilor europarlamentre.

Ea a dezvoltat o serie de video-uri #iVLOGs  despre campania „De Data Asta Votez”, în mediile digitale, cu accent pe importanța votului, și maratonul „MountainBike Drumul Regelui” la Petriș, Arad, pentru a ajunge și în mediul rural:

„Urmează să pregătesc și o acțiune în București, în cadrul unui liceu, pentru informarea elevilor de clasa a XII-a despre ce înseamnă educația, implicarea în zona civică și socială și politica europeană”, completează Oana Tache.

Inițiativa a venit în urm experiențelor acumulate în cadrul evenimentelor „Press Seminar”, la Parlamentul European (9-10 aprilie), European Youth Week (29-30 aprilie), în cadrul Comisiei Europeane și a Summitului Young Citizens Dialogue cu Iohannis, Jean Claude Juncker (8 mai). 

GALERIE FOTO

VIDEO.  #iVLOGs, campania „De Data Asta Votez”

VIDEO. Vizita in Parlamentul European

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Deci gata, pe mine m-a influentat. N-am vrut sa merg la vot, dar acuma, ca am vazut-o pe fata asta, noi orizonturi s-au deschis in fata mea, ceva nemaivazut. Bravo people.
  • Oamenilor, voi înțelegeți ce inseamna zeci de vizualizări? Am văzut că unele clipuri nu aveau nici 10 vizualizări într-o săptămână. Este clar ca alegerea a fost proasta. Altfel, sa ii fie de bine. Ii urez succes.
  • Cum sa se scoleasca si astia tineri care pot vorbi, daca nu ii trimite nimeni la evenimente de-astea? De-aia nu dam inainte, cautam nod in papura decat sa vedem ce e bun. E bine ce face Oana, poate vor face mai multi asta si nu doar sa comentam pe internets (au ales-o, mai degraba, fiindca, momentan bla-bla etc.)

    #lavot si nu va mai plângeți de oamenii care încearcă sa faca ceva
  • E singurul om de media din Ro care a facut o serie de vloguri informale. Lumea vrea cancan nu educatie, de-aia vizualizari putine. Fata asta macar a ales sa vorbeasca despre CEVA, nu sa ne arate cum s-a mai imbracat azi.
  • Ce bine o mai unii influenceri, intre 2 transmisii in direct din Piata pentru Rezist - mai prind cate o deplasare la Bruxelles. Se baga bani multi - de afara - in campaniile de genul Eu ies la vot. Parca acum 5 ani, pe vremea aceasta, nu era asa mare agitatie inainte de europarlamentare, ca acum. Alegerile de atunci nu erau cele mai importante, ca acum.
  • Slab. Au ales-o mai degraba pentru ca a fost la mtv si pro, fiindca momentan nu are pe cine sa influențeze. Videoclipurile ei au în general câteva zeci de vizualizări.

Trimite un comentariu