Skip to main content

Adrian Sârbu face trei televiziuni noi: un post de comedie, unul de business și unul de știri. A luat deja licențele

 
Adrian Sârbu face trei televiziuni noi: un post de comedie, unul de business și unul de știri. A luat deja licențele

După Smart TV, omul de afaceri Adrian Sârbu, părintele Pro TV, pregătește lansarea a încă trei televiziuni. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat acordarea a încă trei licențe pentru trei posturi TV: unul de știri, unul de business și unul de divertisment. 

Este vorba despre televiziunile Aleph Business (generalist), Aleph News (tematic informativ) și Aleph Comedy (tematic divertisment).

De ce Aleph?

Publicitate

Compania care va opera cele trei licențe este Aleph Media SRL, o societate în care acționar este Cristina Iacob, regizorul unor filme precum Selfie și Oh, Ramona și iubita omului de afaceri. 

Sunt trei televiziuni și mai urmează două, după cum a anunțat Adrian Sârbu, în fața membrilor CNA. Acesta a declarat că va mai veni în fața CNA cu două solicitări, una pentru un post educativ și alta pentru o televiziune de lifestyle. 

Ca și în cazul Smart TV, post pentru care Adrian Sârbu și Marius Tucă au intrat într-un parteneriat, și în cazul posturilor Aleph, publicul țintă este unul educat, din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 18 si 54 de ani, cu un venit lunar peste medie.

Adrian Sârbu, în fața CNA: 

„Sunt niște canale care exprimă interese pentru un public pe care noi vrem să-l atingem. Un public cu un venit peste mediu și cu educație superioară care nu-și găsește astăzi locul în televiziunea de cablu. 

Aceste trei canale sunt prima parte dintr-un grup de cinci canale pe care vrem să le lansăm. Mai avem în plan unul de educație și altul de lifestyle, tot sub această umbrelă, Aleph.

Aleph va fi, după lansarea canelelor, o platformă gen Netflix, în care conținutul tuturor canalelor va fi integrat și evident ea va fi operată din punct de vedere business după modelul platformelor tip VOD.

Inițial, vom pleca cu canale separate, pe cablu, satelit și online și ulterior programele vor fi adunate în acest cloud pe care l-am numit Aleph. Principala noastră preocupare este și va fi concentrarea pe programele proprii.”

Adrian Sârbu, despre cele trei posturi:

Canalul de știri este canal pur de știri pure și nu unul de comentarii. Este un canal care își propune să ofere o imagine nefiltrată a realității românești dar și globale. Va fi probabil primul canal cu semnificativ mai multe știri internaționale decât canalele actuale de știri.

În România, știrile internaționale nu au funcționat o vreme. Astăzi, cel puțin pentru public pe care vrem să-l atingem, aceste știri internaționale sunt importante și acest public și le accesează în general în online.

Vorbim de un canal care va avea să sperăm un produ de până la 100 de știri pe zi, acoperind toate domeniile de interes ale targetului nostru.”

Canalul de business este un canal de entertainment pentru comunitatea de business.”

Al treilea canal este un canal pur de entertainment, care abordează esența entertainmentului, comedia. (...) Acest canal va fi concentrat pe valorificarea resurselor de a genera umor în programe.

Vom avea și programe străine, dar în principal vorbim de programe românești. E un canal mai dificil cu o investiție mult mai mare și este mare și pentru că talentele sunt limitate în România. Nu sunt suficient valorificate de piață și atunci nu s-au format. Evident, că vorbim de un umor de tip bun și nu de un umor suburban, mârlănesc, care din nefericire e prezent mai ales în online.”

Acționariat. Aleph Media  este deținută de Prosperya Financial Management (99,9863%) și Zazu Film (0,013%). În Prosperya Financial Management acționari sunt Cristina Iacob (97,959%) și Daniel Iacob (2,041%).

Investiții.

 • Aleph Business - 5,4 milioane de euro.
 • Aleph News - 1,7 milioane de euro
 • Aleph Comedy - 6,9 milioane de euro. 

De ce se numește Aleph?

Cum explică reprezentanții companiei numele Aleph pentru noile posturi:

Aleph sau Alif este prima literă în alfabetul ebraic și în cel arab. A fost, de asemenea, prima literă a limbilor leagăn ale civilizatiei persana și aramaica.

În ebraică, Aleph este prima literă și primul numar Începutul, Primul pas, Cel mai important.

Pentru scriitorul argentinian Jorge Luis Borges, Aleph este punctul din spațiu care conține toate celelalte puncte, Infinitul.

Cine privește în el vede orice din Univers, inclusiv pe el însuși, fără distorsiuni, fără interferențe, fără imagini suprapuse.

Aleph Media este imaginea adevărată, corectă, fară stridențe, fără zorzoane și exagerări, a lumii de astăzi.

Din aglomerarea infinitului de idei și de acțiuni din peisajul media, vrem să extragem și să arătăm binele.

Aleph este promisiunea noastră să prezentăm adevărul netrunchiat, realitatea necosmetizată.”

Aprobarea licențelor a trecut la limită. Doar șase dintre cei opt membri prezenți în ședința de astăzi au votat „pentru”: Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Nicolaie Bălașa, Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Orsolya Borsos. 

Împotrivă au fost Dorina Rusu și Cristina Pocora. Pocora și-a justificat votul împotrivă spunând că este rezervată întrucât postul Smart TV, pentru care CNA a dat recent licență, nu a fost încă lansat.

„Dacă proiectul va fi așa cum ni s a prezentat, cu dragă inimă îi încurajăm că continue. Însă până atunci nu voi vota acest proiect”, a spus Cristina Pocora.

O altă părere a avut Monica Gubernat, președintele propus al CNA:

Totuși, vorbim despre Sârbu

Monica Gubernat:

"Totuși, vorbim despre o personalitate care a făcut ceva pentru audiovizualul din România. Totuși, vorbim despre Sârbu.

Dacă vreți să știți cum va arăta canalul de știri, uitați-vă peste știrile Mediafax, bănuiesc că toți le găsiți ireproșabile.

Dacă vreți entertainment, ultimele filme produse de domnul Sârbu sunt pe Netflix. Le-am văzut eu aseară. Sunt singurele filme românești pe Netflix. Dacă dumneavoastră găsiți alte filme românești pe Netflix, îmi ridic pălăria.

Despre acest tip de personalitate vorbim și acest tip de personalitate vrea să facă ceva în România. Dacă acest tip de proiect moare, înseamnă că televiziunea din România moare."

Logo  Aleph Business, Aleph News, Aleph Comedy

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Era binevenit un canal generalist! Din topor aceste programe lansate! Nu vin cu nimic nou: doar trambite si alaute! Poate, ca un punct pozitiv, sunt canalele de radio pe care le-au lansat, deocamdata, doar pe internet! Poate pe viitor se va muta in DAB si DAB + (cand vom avea aceste benzi) in rest ma lasa rece!
 • Aleph este un nume (Natalie Portman si-a numit fiul Aleph), este de fapt prima litera din alfabetul ebraic, asa cum este Alfa la greci.
 • Ma bucur chear se merita. Este loc destul în televizoarele românesti HD si pentru acestea vreo 6 noi. Specificul este orientat bine.
 • Mai zicea un mogul ca aduce 50 de milioane de dolari pentru investitii in media locala. Intre timp, s-a sucit si a zis ca-si face partid. S-a lasat si de asta. Si in acest caz, si in celalalt, vorbim de companii in insolventa, intr-un caz chiar faliment. Succes!
 • Foarte bine punctat " Einstein".
  Este foarte simplu sa fii genial cand esti protejat de puterea politica si mai ales din punct de vedere fiscal.
  Ce usor se cladesc imperiile(de carton) astfel.
  Dar sa nu uitam cum s-a intors pachet in Romania dupa stagiul mai mic de un an la CME. Deh, pana s-au prins aia ca au de fapt de-a face cu un specialist in matrapazlacuri, a mai papat nenea genialu' vreo 11 salarii.
  Bonusurile de performanta ciu-ciu, s-au trezit aia, la limita, daca se facea anul complet ii ardea grav.
  Inapoi la Romanik, cat pe ce sa primeasca niste bratari cu termen definit, noroc cu "dublurile din pachet" date la schimb.
  In fine, am obosit, de ce credeti ca a descalecat "cius" la Bucharest(?) si s-a apucat de maturat prin ograda. Ietete, tocmai cand se canta prohodul Pro-ului, ce sa vezi: merge chiar mai bine!
  Hahaha... condoleante finantatorilor proiectului Aleph!
 • Dupa cohorta de vedete de carton refolosit care au *** toate pravaliile si le-au nenorocit cu filosofia PRO, a sosit timpul sa se dovedeasca practic faptul ca nici macar sarbu nu poate replica succesul PRO TV, cu care s-a laudat 20 de ani. Sa nu uitam ca toate businessurile conduse de sarbu si oamenii lui au fost niste falimente uriase. Si sa nu uitam ca tot ceea ce este astazi mizerie si decadenta in televiziune a pornit candva de la pro: vacanta mare, manelele, stirile fotbal, combinatiile politice, spaga, compromisul si fake-news. \Doamna de ls CNA CHIAR CITESTE mediafax? :))))
 • ce ciudat, nici nu a lansat smart tv, si vrea si alte televiziuni. pai parca si smart tv era pentru oamenii educati cu venituri de peste 1000 de euro, cu programe premium, de comedie, informatii nu o sa se bata pe acelasi public cu Aleph. Nu cred ca o sa le faca niciodata, aceste licenete sunt doar un instrument de negociere in viitor cred

Trimite un comentariu