Skip to main content

MediaSind cere PSD retragerea sprijinului politic al șefei TVR, Doina Gradea

 
MediaSind cere PSD retragerea sprijinului politic al șefei TVR, Doina Gradea
Doina Gradea (stânga), președintele TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, prin filiala MediaSind TVR cere Partidului Social Democrat retragerea spirijinului politic președintelui-director general Doina Gradea.

Apelul sindicatului vine după ce reprezentanții angajaților TVR și organizațiile care apără drepturile acestora „s-au lovit de blocajul impus de membrii PSD din Parlament”. MediaSind menționează faptul că deși comisia de anchetă cunoaște situația din TVR, a continuat să o mențină în funcție.

Atitudinea dictatorială promovată de șefa TVR în relațiile cu angajații și cu sindicatele care nu îi sunt subordonate, desele acuzații de cenzură, presiunile exercitate asupra membrilor Comisiei de Etică și Arbitraj, inclusiv atacarea în justiție a acestui for, lipsa de transparență managerială, nerespectarea prevederilor Legii nr. 544/2001 privind informațiile de interes public, nerespectarea legislației muncii, dar mai ales pierderea unor evenimente de interes major pentru publicul românesc în favoarea unor entități private, fac imperios necesară demiterea urgentă a acestui șef care se dovedește tot mai toxic pentru instituție.”, explică MediaSind în scrisoarea adresată președintelui interimar al PSD, Viorica Dăncilă.

CONTEXT. Scrisoarea vine după o perioadă tumultoasă pentru Televiziunea Română. În urmă cu o săptămână, TVR a ratat șansa de a co-produce și transmite Festivalul Internațional George Enescu. În schimb, Trinitas s-a oferit să producă și să transmită festivalul, cu echipamente HD pe care postul TVR nu era dispus să le asigure.

Vineri, Gazeta Sporturilor a publicat un articol care o are în prim-plan pe Doina Gradea. Președintele TVR a făcut parte din delegația Jocurilor Europene de la Minsk și s-a dus la deschidere. Jurnaliștii și reporterii TVR nu au fost trimiși la fața locului, pe motivul că nu sunt bani.

Nu este însă prima excursie făcută de Doina Gradea pe banii TVR. Televiziunea Română a plătit 50.000 de euro pentru deplasarea unei delegații de 24 de oameni la Eurovision 2018, care a avut loc la Lisabona.

În trecut, MediaSind a mai cerut demisia PDG Doina Gradea și a încercat să atragă atenția asupra neregulilor din SRTv (încălcarea Contractului Colectiv de Muncă în SRTV și a normelor de securitate în muncă, încălcarea legislației privind deplasările în interes de serviciu, precum și asupra unor condiții inumane de muncă, cheltuieli nejustificate).

Sindicatul a sesizat și EBU (European Broadcasting Union) și a cerut sprijinul Federația Europeană a Jurnaliștilor și Federația Internațională a Jurnaliștilor pentru rezolvarea problemelor din TVR

 

Publicitate
Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • Dan Petrea,banuiesc ca faci parte din gasca pucistilor,pucisti condusi de un *** agramat si o arivista de profesie asa ca parerea ta nu prea are greutate.Semianalfabetul cred ca nu a mai prestat nimic la locul de munca de ani buni.Bocanaciu macar stie sa isi faca meseria!
  • Dan Petrea,banuiesc ca faci parte din gasca pucistilor,pucisti condusi de un *** agramat si o arivista de profesie asa ca parerea ta nu prea are greutate.*** cred ca nu a mai prestat nimic la locul de munca de ani buni.Bocanaciu macar stie sa isi faca meseria!
  • Sa ne mai lase directorul TVR Sport in pace. Dragos Bocanaciu a fost președintele unui sindicat galben. Este omul de casă al Doinei Gradea. Cind o vede dă ca un catelus din coada. Rusine, Boca!
  • Aia care scriu stiri dupa ureche se cheama urechisti. Asadar toti urechistii, inclusiv cei de la acest site, s-au aruncat sa abordeze un subiect despre care de fapt nu au habar. Acesta este un fragment din comunicatul aparut pe Intranetul Tvr :
    "Referitor la discuţiile apărute în spaţiul public privind lipsa jurnaliştilor TVR de la Jocurile Europene de la Minsk, coordonatorul Dept. Sport a subliniat că niciun reporter nu a fost disponibil pentru a face deplasarea respectivă. TVR difuzează, în paralel, mai multe competiţii, pe care jurnaliştii acestui departament le comentează. În deplasare se află un cameraman, care face echipă cu jurnalista Alina Alexoi, detaşată la COSR. Doina Gradea, Preşedinte-Director General, s-a deplasat în capitala Belarusului la invitaţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care a suportat toate cheltuielile necesare".
  • In TVR se incearca un puci,nimic mai mult.O anume doamna,membru in CA al TVR si-a facut sindicat in beneficiul propriu si personal si incearca o lovitura de palat.Noul sindicat e condus de un nimeni agramat dar bun la *** si executat comenzi.Asta este toata povestea.
  • Gradea ca Gradea, dar ce privire inteligentă are blonda. Garantata de Demeter Andras. Alt competent din TVR. Alt ins cu o multime de procese.

Trimite un comentariu