Skip to main content

DERAPAJ. Povești cu pedofili la Acces Direct. Detalii explicite la o oră accesibilă minorilor. Ce amendă a primit Antena 1

 
DERAPAJ. Povești cu pedofili la Acces Direct. Detalii explicite la o oră accesibilă minorilor. Ce amendă a primit Antena 1

DERAPAJ. Emisiunea Acces Direct a difuzat mărturiile unui pedofil, în direct, la o oră accesibilă minorilor. Mărturiile i-au șocat și pe polițiști: la scurt timp după emisiune, invitatul care a povestit ce le făcea copiilor a fost arestat.

Isprava Antenei 1 a fost amendată de CNA: Consiliul Național al Audiovizualului a decis să sancționeze postul de televiziune cu 50.000 de lei

Publicitate

Amenda a venit la propunerea lui Radu Herjeu și a trecut cu unanimitate de voturi. Emisiunea sancționată, difuzată pe 19 iunie, a încălcat legea referitoare la protecția minorilor.

„O să vreau să fac o propunere, tinând cont de recidivă. Oamenii ăștia chiar nu înțeleg să nu mai abordeze genul acesta de subiecte în asemenea hal. Am senzația că o fac în totală lipsă de respect, doar de dragul audienței”, și-a argumentat Herjeu propunerea. 

Articolul invocat vizează protecția minorilor. 

Au votat pentru: Radu Herjeu, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa, Răsvan Popescu, Orsolia Borsos, Alexandru Kocsis, Dorina Rusu.

De la momentul votului a lipsit Radu Călin Cristea. De altfel, membrul CNA a ieșit din sală chiar înainte ca subiectul Acces Direct să fie să fie discutat.

Întrebată de Radu Herjeu cum explică cele întâmplate în ediția Acces Direct, reprezentanta postului Intact a spus că presupusul pedofil a fost adus în studio la acea oră pentru a trage un semnal de alarmă

„Pedofilul a fost arestat pentru 30 de zile după multitudinea de plângeri făcute la poliție după difuzarea emisiunii pe post. Dacă ar fi fost difuzată la altă ora n-ar mai fi avut același impact”, a completat aceasta. 

Articolul invocat pentru amendă:

Art. 39 (2): „Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.”

Poveștile explicite ale pedofilului la Acces Direct: „Îl îmbrățișam și-l pupam pe obraz. Recunosc că am ajuns să fac săruturi”

 • „Despre Eduard Miller, s-a apropiat mult de mine și de mama știa că sunt un băiat amărâțel și tot timpul eram de ea să mă pună, ca să duc copilul la școala acu` doi ani, când Edi avea 10 ani.

Mara Bănică: Cu alții ai întreținut?

 • Doar a fost discret, să-i îmbrățișez și să-i sărut pe obraz, una la mână. Edi, băiatul, m-a sunat pe mine la telefon de pe Burebista.”

Reporter: Cât de apropiați erați voi fizic? Îi atingeai?

 • „Da, normal, le-am făcut aceste teste, toate astea, să-i ating pe ei, să-i atrag atenția lor, vorbeau cu mine să-mi spună: pune mâna, vorbeau cu mine că s-au simțit bine.”

Cristina Cioran: Tu ai rănit acești copii?

 • „Nu, nu a fost vorba de răneală, (…) ci doar în viața mea am fost așa, obicei învățat în viață să fiu drăgăstos de copii, dar așa mi-a scăpat ticul acesta să-i îmbrățișez, poate să-i pup pe obraz și deodată copiii au început să umble și pe mesaje pe Facebook, (…) din urma urmelor să primesc și cereri pe Facebook de la copii, le-am dat și lor cerere, după care le-am confirmat cerere și după aceea au început să-mi spună gesturi, că dacă sunt gen pe invers am spus că nu sunt genul pe invers să fiu și am spus că sunt gen pupăcios, ca să fiu, să-i îmbrățișez, poate să-i alint și mi s-a părut”

Reporter: Simțeai că ei erau lipsiți de afecțiune?

 • „Exact, afecțiunea asta”

Reporter: Ai lucrat doar cu băieți.

 • „Da, (…) pentru că totul pleacă de la părinte. Relație sexuală n-a fost. Îl îmbrățișam și-l pupam pe obraz. Recunosc că am ajuns să fac săruturi.

Reporter: De ce le cereai copiilor, băieților, poze cu ei în baie?

 • „Cu poze nu făceam. Îmi trimiteau multe mesaje scrise, să-mi spună să-i trimit eu poza mea.”

Argumentele lui Radu Herjeu și ale Dorinei Rusu:

 • Radu Herjeu:

„Mi se pare jenantă ipocrizia. Antena 1 l-a invitat acolo, știind exact de ce l-a invitat acolo. Pe cine păcălește atitudinea Marei Bănică: „Vai, să sunăm acum la poliție că e un pedofil aici. Te rog, nu mai spune”. Păi nu de aia l-a chemat Antena 1? Pai nu de aia, că e un pedofil care povetește toate acele grozăvii?

Ipocriziile astea sunt deja jenante. Să-l chemi pe unul să-ți facă audiență povestind cum săruta copii de 14 ani și în direct să-l bălăcărești.

Voi nu încălcați nicio lege care să pedepsească penibilitatea.

Din punctul meu de vedere ați încălcat iarăși articolul privind protecția minorilor pentru că la ora 17:00 astfel de discuții despre activități pedofilice mi se par de neacceptat.

Subiectul putea fi abordat după ora 23:00, dacă spuneți că el avea un scop nobil.”

 • Dorina Rusu:

„Nu poți să-l chemi pe acel individ, să-l legitimezi lăsându-l să povestească acolo toate acele grozăvii, iar tu să te oripilezi ca o țață. Mi se pare ceva infiorător așa ceva. A, că după a fost arestat, foarte bine, dar se putea vorbi despre acest caz fără să vină el să povestească. Se putea discuta cu părinții.

A dat și nu numele anumitor copii. Putea să fie prevenit înainte că nu are voie să rostească numele copiilor. Este total interzis de lege.

Feluș în care a fost abordat subiectul a fost să producă audiență.”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Niciodata nu o sa am vreun respect pentru cineva care lucreaza la aceasta emisiune. Nu cunosc acest caz, si nu urmaresc emisiunea in general, dar s-a intamplat sa ma aflu in fata unui televizor la un moment dat si m-am ingrozit. Era un barbat care isi acuza sotia de lucruri ingrozitoare. Daca ea se afla in fata televizorului si vedea/auzea ca la televizor se vorbeste despre ea intr-un mod ingrozitor, ce putea ea sa faca? A acceptat sa vorbeasca in direct, si bineinteles ca a fost tarata prin noroi. Este un cerc vicios care trebuie oprit cu orice pret.
 • probleme are politia , de ce nu a facut nimic inainte , a fost arestat dupa ce a venit la antene , au facut bine sau rau , pt siguranta copiior antena a facut bine ca l-a adus
 • Foarte putin trebuia mai mult cea maxima pentru emisiunea aceasta de la antenuta facuta pentru oamenii cu mintea in alta parte , oricum pentru un pumn de audiente antena baga toate ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Trimite un comentariu