Skip to main content

DIN GREŞEALĂ. Căutarea pe actorul Gheorghe Dinică dă ca rezultat pe Google crima din Caracal. De ce? Cum au încurcat site-urile româneşti cele două nume

 
DIN GREŞEALĂ. Căutarea pe actorul Gheorghe Dinică dă ca rezultat pe Google crima din Caracal. De ce? Cum au încurcat site-urile româneşti cele două nume

O literă face diferenţă. Televiziunile şi site-urile din România, care au relatat despre tragedia din Caracal, au încurcat iniţial numele suspectului, Gheorghe Dincă, cu cel al actorului Gheorghe Dinică.

Publicitate

Dan Negru a sesizat, pe Facebook, că acum, la o căutare pe Google după numele „Gheorghe Dinică”, cele mai multe rezultate sunt despre Gheorghe Dincă, cel care a recunoscut că a ucis două fete în Caracal.

Cum s-a produs această confuzie?

Iniţial, multe site-uri au publicat, eronat, numele bărbatului care ar fi violat şi omorât două fete la Caracal. În loc de Dincă, site-urile au scris Dinică. Google a indexat articolele în acest fel.

În aceeaşi postare, Dan Negru a remarcat şi derapajele televiziunilor de ştiri, care au dat pe post imagini cu familia uneia dintre fetele ucise, imediat după ce faptaşul a recunoscut crimelele.

„N-am inventat nimic in televiziunea mondială dar la inmormantari si parastase nu ne bate nimeni! Şi asta pentru că CNA e statul român.
Adică, e degeaba. Ca Dinică sau Dincă. Tot aia...”, subliniază Negru.

De altfel, nu este pentru prima dată când posturile de televiziune speculează astfel de întâmplări în goana pentru audienţ. Uciderea lui Marian Cozma, sinucidera Mădălinei Manole, înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu, a Ilenei Ciuculete sunt doar câteva dintre derapajele notate de Paginademedia.ro de-a lungul timpului.


Citeşte şi: Cazul crimelor din Caracal, derapajele TV şi regulile. Ce nu trebuie să facă posturile şi fac mereu


Postarea lui Dan Negru

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    de ce bogdane, ar fi un lucru bun pt omenire daca e vinovat
  • Bogdan Bogdan
    Vorbim despre același Dan Negru care debita prostii cu doua zile in urma și ne povestea că îi surâde ideea ca cineva sa plănuiască o răzbunare pe cont propriu, sa plănuiască o crima și să împuște in cap un alt criminal ? Am uitat cumva că nu suntem în Evul Mediu ?
  • geo geo
    Ce sa ii faci, acesta e nivelul unora care habar nu au sa faca presa. Macar daca ar fi fost publicatii obscure. Dar este vorba de A 3, Kanal D si B 1 TV. Daca unul e prost si scrie Dinica, nu exista cineva cap limpede, la corectura, sau responsabil al siteului, care sa indrepte greseala ?
  • Tanase Tanase
    Eu am cautat Dan Negru si mi-a aparut o cizma neagra pe care o chema Gheorghe.
  • didi didi
    aiureli, am dat cautare pe google si primele 5 sunt articole despre regretatul actor. plus ca in dreapta sunt poza actorului si articolul de pe wikipedia. negru se plictiseste probabil...

Trimite un comentariu

sus