Skip to main content

Preotul Vasile Răducă a demisionat din funcția de prodecan la Teologie

 
Preotul Vasile Răducă a demisionat din funcția de prodecan la Teologie
Foto | Adevarul

Preotul Vasile Răducă a demisionat din funcția de prodecan la Teologie, scrie România Europa Liberă. Gestul preotului vine în urma declarațiilor despre sex, viol și msulmani făcute la Radio Trinitas, declarații despre care Paginademedia.ro a relatat, în premieră, aici.

Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, a confirmat pentru Europa Liberă că Vasile Răducă și-a dat astăzi demisia din funcția de prodecan la Facultatea de Teologie din București. 

Publicitate

Mircea Dumitru ceruse ieri demiterea lui Răducă pentru afirmațiile despre sex, viol și musulmani într-o emisiunea de la radio Trinitas. 

CONTEXT. Demisia lui Vasile Răducă vine în contextul unui derapaj de la Radio Trinitas, semnalat ieri, în premieră, de Paginademedia.ro. Preotul Răduca, din postura de invitat al unei emisiuni, a făcut mai multe afirmații deplasate despre sex, viol și musulmani.

Pe scurt: 

- "Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul.

- "În Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului, cât acest bărbat este capabil să aibă asemenea plăcere."

- "În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare".

Postul de radio al Patriarhiei a fost sancționat cu somație publică de CNA, întrucât se află la prima abatere.

Reprezentanții Patriarhiei, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, s-au delimitat de afirmațiile prodecanului Vasile Răducă.

Ce a spus Bănescu în fața CNA, pe Paginademedia.ro AICI

Ulteorior, preotul a venit și cu reacție la cele publicate de Paginademedia.ro. Printre altele, acesta spune că își „regretă vorbele”, iar acestea „au avut un ecou nedorit”

Citește și: 


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • @Alina Androne: un om care spune ce spune acest preot nu are nici o valoare! Doar o mentalitate de taliban! Iar faptul ca purtat de cuvant al Bor e agramat nu are nicio relevanta pt “valoarea” acestui individ, faceti o asociere inutila!
  • @Alina Androne
    Sunt femeie, nu am avorturi pe constiinta, dar sunt revoltata. Toate bisericile din lume le-au facut pe femei sa se simta murdare (menstruatia, sarcina, totul). Acum este inca ceva : estrogeni cancerigeni. Cand se va termina? Doar cand noi femeile vom spune STOP!
  • Nu a pierdut nimic!Facultatea a pierdut un om de mare valoare!Dar BOR nu are nevoie de oameni de valoare, ci de analfabeți precum purtătorul de cuvânt ,care nu a trecut pe la ora de limba romană!El se “detajeaza”,nu se detașaza!asta meritați!

Trimite un comentariu