Skip to main content

Șeful Comisiei de Cultură din Camera Deputaților vrea audierea lui Radu Herjeu, din cauza unor postări pe Facebook. Cum îi răspunde membrul CNA

 
Șeful Comisiei de Cultură din Camera Deputaților vrea audierea lui Radu Herjeu, din cauza unor postări pe Facebook. Cum îi răspunde membrul CNA
Gigel Știrbu

Deptatul Gigel Știrbu, șef al Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, îl critică dur pe Radu Herjeu, membru CNA, pentru postările sale de pe Facebook și spune că va cere audierea sa în Comisie. 

Postarea sa vine în contextul valului de critici la adresa Președintelui Klaus Iohannis pe tema recomandărilor GRECO și a desființării Secției Speciale. 

Publicitate

„Radu Herjeu a încălcat grav statutul de membru CNA prin nerespectarea criteriului neutralității politice și a ieșit public cu un atac politic decerebrat la adresa Președintelui României”, a scris Gigel Știrbu, tot pe Facebook. 

„Voi solicita audierea imediată a lui Radu Herjeu în Comisia de cultură a Camerei Deputaților pentru încălcări grave și repetate ale reglementărilor Legii audiovizualului și a Codului etic a membrilor CNA care îi interzic orice activitate politică.

Este absolut necesară modificarea Legii audiovizualului pentru ca astfel de personaje fără coloană vertebrală să nu mai poată ocupa astfel de funcții sau dacă au astfel de derapaje, să poată fi expulzate imediat din funcția publică”, a mai continuat Gigel Știrbu. 

Contact de Paginademedia.ro pentru o reacție, Radu Herjeu a răspuns: 

„Nu am la ce să reacționez. Ca și în cazul opiniei mele de cetățean postată pe Facebook, eu reacționez numai la lucruri serioase.”

Redăm postarea lui Gigel Știrbu, în continuare:  

Incredibil cu cât tupeu au sărit ca arși toți lacheii pesediști plantați la conducerea unor instituții publice, care ar trebui să fie autonome și independente, ca să-l atace pe Președintele României, Klaus Iohannis, care a cerut Guvernului să aplice recomandările GRECO și să desființeze Secția specială de investigare a magistraților.

Unul dintre acești lachei, Radu Herjeu, a încălcat grav statutul de membru CNA prin nerespectarea criteriului neutralității politice și a ieșit public cu un atac politic decerebrat la adresa Președintelui României.

Nu este pentru prima oară când asistăm la derapajele lui Radu Herjeu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului în spațiul public.

Un serviciu public ca CNA-ul trebuie să fie în slujba cetăţeanului, să aibă ca prioritate interesul public şi să asigure corectitudinea informării şi, în niciun caz, nu trebuie să fie reprezentat de oameni ca Radu Herjeu pentru care slugărnicia este un mod de viaţă și atacă la comanda PSD-ului. Un politruc este chiar Radu Herjeu instalat în funcţie de PSD care sare imediat și îi sancţionează pe toţi cei care îndrăznesc să atace partidul de guvernământ.

Voi solicita audierea imediată a lui Radu Herjeu în Comisia de cultură a Camerei Deputaților pentru încălcări grave și repetate ale reglementărilor Legii audiovizualului și a Codului etic a membrilor CNA care îi interzic orice activitate politică.

Este absolut necesară modificarea Legii audiovizualului pentru ca astfel de personaje fără coloană vertebrală să nu mai poată ocupa astfel de funcții sau dacă au astfel de derapaje, să poată fi expulzate imediat din funcția publică.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu