Skip to main content

PROIECT SPECIAL. VIDEO. Ce trebuie știți despre berile artizanale românești. Care a fost prima? Câte sunt? Știați de berea Drumul Taberei?

 
PROIECT SPECIAL. VIDEO. Ce trebuie știți despre berile artizanale românești. Care a fost prima? Câte sunt? Știați de berea Drumul Taberei?

PROIECT SPECIAL. VIDEO. Care a fost prima bere artizanală făcută de berari români? Ce beri artizanale se găsesc? Românești. Care a fost anul în care a "explodat" numărul de berării artizanale din România? Și ce are special o bere artizanală?

Publicitate

Știați că ...avem beri artizanale "de cartier"? (există berea Drumul Taberei, de exemplu). Dar că apa dură, cea de care "fugim", pentru că "mănâncă" țevile, este excelentă pentru o bere artizanală bună?

Recunoașteți berile artizanale în primul rând după numele mai "altfel" decât clasicele "comerciale": Zăganu, Shikaru, Arrogant, Inedit. Dar și Șapte coline,  A New Hop (o trimitere la clasicul Star Wars - A New Hope) sau Fear of the Duck (după Fear of the Dark, piesa celor de la Iron Maiden).

Care a fost prima bere? Și ce beri artizanale românești, blonde, brune, roșcate, mai tari sau mai slabe găsiți la Târgul de bere?

Ernest Fazekas, actor și berar artizanal (e unul dintre partenerii Plan Beer) ne-a fost ghid la Târgul de Bere Auchan. Ne-a făcut și o scurtă istorie a berarilor artizani de la noi.

Am aflat:

  • Că artizanii recunosc ca fiind prima bere românească de acest fel una produsă în Timișoara. Cum se numește, în materialul video.
  • Care este cea mai cunoscută bere artizanală românească.
  • Cum să alegi o bere artizanală.
  • Că 2015 a fost anul de boom pentru berile artizanale românești
  • Că blonda artizanală e diferită de blonda comercială
  • Că fiecare berar artizanal "care se respectă", trebuie să producă un IPA, adică un India Pale Ale
  • Că apa dură e foarte bună pentru berea artizanală
  • Și multe altele

Berile artizanale românești de la Târgul de Bere Auchan și o scurtă istorie, în filmul de mai jos.

Proiectul special Târgul de bere este susținut de Auchan.

VIDEO. Berile artizanale românești de la Târgul de Bere și istoria lor

Citește și:

 

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu