Skip to main content

Doi ani de Recorder.ro: Aproape 90.000 de euro din donații, în ultimele șase luni. Cum a crescut redacția în doi ani

 
Doi ani de Recorder.ro: Aproape 90.000 de euro din donații, în ultimele șase luni. Cum a crescut redacția în doi ani

RAPORT. Publicația Recorder.ro a împlinit doi ani de la lansare. Zeci de reportaje video, milioane de vizualizări pe YouTube și zeci de mii de euro donații din partea cititorilor.

„Recorder a primit donații în valoare de 87.800 euro, în ultimele șase luni. Este cea mai mare sumă pe care am strâns-o până acum”, arată cel mai recent raport către cititori făcut de redacția Recorder

Publicitate

Același document explică și felul în care s-au cheltuit banii: Investiții - 6.300 de euro, Salarii - 45.000 de euro, Deplasări - 6.500 de euro.

De asemenea, au alocat un fond și pentru proiectele viitoare, mai exact 30.000 de euro. 

Proiectul pornit de Mihai Voinea, Cristi Delcea, Răzvan Ionescu și Andrei Crăciun se autofinanțează din donații și publicitate.

Ce schimbări s-au produs în cei doi ani 

  • Erau patru oameni în urmă cu doi ani, acum sunt 10. 
  • De la o cameră video atunci, la trei camere video acum, o dronă, lavaliere și lumini. 
  • Conținut diversificat: animații explicative și investigații video în care am arătat nu doar nereguli, ci în primul rând moduri de operare. 
  • Jurnaliștii au crescut și un canal de YouTube, care a adunat 160.000 de abonați - cel mai mare canal din România cu conținut exclusiv jurnalistic.
  • Materialele lor au câștigat și câteva premii la competiții jurnalistice. 

Echipa de jurnaliști de la Recorder anunță și noi proiecte pentru următoarea perioadă:

„Pregătim lansarea unei rubrici noi, pentru a diversifica conținutul pe care îl producem: mai mult jurnalism explicativ despre temele importante din societate”, menționează raportul. 

Tabelul care explică cheltuielile Recorder din ultimele șase luni

Citește și: Recorder.ro, revelația anului. Povestea. „Când o să obosim, ne încărcăm bateriile și ne întoarcem. Nu vom renunța, pentru că asta știm și asta ne place să face”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Cum poti sa spui ca e prostie, cand asa traiesc, destul de bine, si se plimba prin tara si strinatate destui activisti Rezist. Sa spuna concret cine si ce bani le-a dat. Ca sa isi faca treaba aia. Apropo, oare alde plus USR si PNL nu au nicio bubiță de nu vă luați de ei ?
  • O mare prostie,cum sa traiesti din milogiala? Cun mai ai echidistanta daca traiesti din donatii? Trebuie sa le livrezi donatorilor stiri pe care le asteapta.
    Deci eu donez la pg,daca pg nu da stiri cu m... Mai donez data viitoare? Nu

Trimite un comentariu