Skip to main content

Acum fix șase ani, Guerrilla rămânea fără emisie. Binili a învins, licențele s-au întors la echipa lui Dobro și Mihaiu, dar a durat

 
Acum fix șase ani, Guerrilla rămânea fără emisie. Binili a învins, licențele s-au întors la echipa lui Dobro și Mihaiu, dar a durat

Un fel de comemorare. Acum șase ani, pe 23 septembire 2013, tot într-o zi de luni, Radio Guerrilla își oprea emisia în FM. Cele 24 de licențe ale Guerrilla (23 terestre și una prin satelit) fuseseră retrase de Consiliul Național al Audiovizualului. 

De ce? Proprietarul de atunci al radioului, Realitatea Media (aflată și atunci în insolvență), a încercat să vândă la licitație frecvențele Guerrilla, lucru interzis de Legea Audiovizualului. Prin urmare, membrii au decis, prin vot, retragerea frecvențelor (povestea pe larg, AICI).

Publicitate

„În doar 2 ore inchidem pravalia in FM. Speram, doar temporar. Ne veti putea auzi insa in continuare On Line. On Line, programele Radio Guerrilla, toate programele vor continua, ca si pana acum. (...) Iar in a doua jumatate a lunii octombrie, deja ne pregatim sa ne prezentam NOI la concursul CNA. Pentru a ni se acorda NOUA licentele de emisie retrase joia trecuta.

Licente retrase de catre CNA din considerente - cum sa le zicem - din considerente administrativo-juridice. Nu pentru ca am fi comis noi, echipa Radio Guerrilla, ceva atat de grav, din punct de vedere profesional, incat sa ne fi calificat la o descalificare profesionala”, scria atunci echipa Guerrilla. 

Tot atunci, în septembrie 2013, CNA spunea că va putea organiza un concurs de frecvențe la 45 de zile după decizia de retragere a licențelor, iar realizatorii aveau șansa să-și recupereze frecvențele. Însă cele 45 de zile s-au transformat în doi ani, pentru că Realitatea Media s-a luptat în instanță pentru a recupera Radio Guerrilla, iar procesele au fost de durată.

După retragerea licențelor, echipa s-a împrăștiat. Parte dintre ei (printre care Dobrovolschi, Gilda și Matei Oprina) s-au regrupat la Gold FM. 

Parte dintre frecvențe - șapte - au fost recuperate de echipa Radio Guerrilla la concursul organizat de CNA în noiembrie 2015 (detalii, AICI)

De la cele șapte frecvențe, Guerrilla a tot crescut în ultimii patru ani și se aude în 20 de orașe. Cea mai recentă achiziție este radioul din Brașov la care a debutat Mihai Dobrovolschi, Tex FM (fost Radio Contact), după cum Paginademedia.ro a relatat AICI

Anunțul echipei Radio Guerrilla după retragerea frecvențelor de către CNA: 

Citește și: 


 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu