Skip to main content

Normalitatea ca protest. TVR, grevă „prin exces de zel”. Angajații „vor documenta cu mai multă minuțiozitate materialele”

 
Normalitatea ca protest. TVR, grevă „prin exces de zel”. Angajații „vor documenta cu mai multă minuțiozitate materialele”

Normalitatea ca protest. Sub formă de protest, angajații TVR își vor face treaba „mai bine”. MediaSind, sindicat din TVR, anunță un protest al angajaților împotriva conducerii intituției. 

Un fel de grevă japoneză: „Grevă prin exces de zel”, după cum o numesc sindicaliștii.

Publicitate

Ce presupune? 

Angajații anunță că protestul se va simți printr-o „schimbare de ritm” la locul de muncă. 

Cum sună? 

Sună a normalitate. Mai exact: 

Personalul redacțional va verifica cu o atenție sporită și îndelungată mai multe surse de informare decât se face în mod uzual, documentarea se va face cu mai multă minuțiozitate.” 

Tot sindicaliștii anunță și protestul personalului tehnic:

„Cât privește personalul tehnic, acesta va respecta cu strictețe, în toate situațiile, etapele protocoalelor de lucru, a normelor de protecție a muncii și a celor privind securitatea și sănătatea în muncă”, notează același document.

Protestarii cer printre altele demitarea „actualei conduceri și numirea unor unor profesioniști în fruntea instituției” și „intrarea în normalitate a climatului de muncă”. 

Sindicaliștii din MediaSind acuză o serie de nereguli în SRTV, printre care amintim: 

  • În ultimii doi ani, angajaţii au fost tratati de președintele-director general Doina Gradea, cu aroganță și cu lipsă de respect.
  • Cheltuirea discreționară a fondurilor publice la nivelul structurilor SRTv, inclusiv la TVR Moldova
  • Repetate încălcări ale legii privind informațiile de interes public (nr 544/2001 ) și a Hotărârii de Guvern privind deplasările interne 
  • Prăbușirea audienței TVR
  • Au fost organizate concursuri cu vicii procedurale și de legalitate
  • Încălcările repetate ale legislației muncii

În luna iulie, sindicatele din TVR au cerut demiterea PDG-ului Doina Gradea și ajutorul lui Klaus Iohannis și pe cel al Vioricăi Dăncilă pentru „soluționarea conflictelor din SRTV”.

Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România-Frăția, Federația Internațională a Jurnaliștilor sau UNI Global Union - Media Entertainment & Arts se numără printre organizațiile care au răspuns public inițiativei.

Ulterior, TVR  a avut și o recție pe subiectul acuzațiilor aduse de sindificate: „Televiziunea publică respinge cu fermitate orice acuzație”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu